Rosa Bandet nyckelring frå R.a.p.s

Jag har tidigare bloggat om Rosa Bandet och Rosa silvertejp. I år då jag var på Maker mässan i Helsingborg skrev R.a.p.s ut rosa nyckelringar. De har fått tillåtelse av Cancerfonden då de skänker pengar till dem. Så här ser R.a.p.s nyckelring ut.

Rosa Bandet nyckelring

De sa att de bara skrev ut nyckelringar då de var på mässor.

R.a.p.s har även planer på att göra blå nyckelringar som ska stödja prostata cancerforskning.

http://raps.se/

Sökes riskkapital till kvinnliga startupföretag

Ibland läser man i tidningarna att det inte finns några startupföretag bland kvinnor. Karin Lindström slår i en artikel i ComputerSweden 140911 hål på den myten. Paulina Modlitba Söderlund skickade ut en enkät för att få in namn på kvinnliga grundare. Från början var det 60 kvinnor på listan men idag är det bara ett 40-tal som behöver kaptial.

Läste på Skatteverket.se att man kan få investeringsavdrag i förvärvar andelar i ett företag av mindre storlek i samband med företagets bildande eller vid en nyemission kan få göra avdrag för hälften av betalningen för andelar i inkomstslaget kapital. Avdrag ges med högst 650 000 kronor per person och år, vilket motsvarar förvärv av andelar för 1 300 000 kronor. Investerarnas sammanlagda betalning för andelar i ett och samma företag får uppgå till högst 20 000 000 kronor per år. Kanske något som passa affärsänglarna så att de kan investera i kvinnliga startupföretag.

Här är länken till artikeln som innehåller hela listan av de som behöver kapital.

ComputerSweden

Nyhet GI- kassen

GI-Kassen i samarbete med Bra mat hemma

Nyligen lanserade kostexperten Ola Lauritzson GI-kassen. Det är en matkasse som vänder sig till personer som vill äta lyxigt och lite hälsosammare på samma gång. De använder lokalproducerat kött som styckas efter deras önskemål. GI-kassens fisk och grönsaker är färska och säsongsanpassade.   Alla råvaror uppmätta och anpassade efter recepten, ja till och med kryddorna levereras exakt efter receptangivelserna. Självklart har alla recepten ett lågt GI”

GI-kassen levereras till en början i Stockholmsområdet, Karlstad och Örebro. Kassarna innehåller fyra middagar och kan beställas för två eller fyra personer. Priset är 679 kronor respektive 899 kronor. GI-kassen produceras i samarbete med matkasseföretaget Bra Mat Hemma.

GI-Boxen

GI_Boxen erbjuder dig tio goda måltider.Boxen ger dig nyttigheter och smak, som kan hjälpa dig att hålla en näringsmässigt balanserad kost och göra vardagen lite enklare. Du får varannan vecka hem 20 färdiglagade luncher och middagar till en kostnad av 1295 kronor.

GI-Boxen erbjuder leverans på följande orter

Gävle Malmö
Göteborg Norrköping
Enköping Nyköping
Halmstad Stockholm
Helsingborg Uppsala
Jönköping Västerås
Linköping Örebro
Karlskrona Luleå
Borås Växjö
Sölvesborg Karlstad
Kalmar Södertälje
Umeå

Sedan finns det ett flertal småorter som du också kan få leverans till. Du kan skriva in ditt postnummer så ser du ifall du kan betälla GI-Boxen.
GI-Boxen

Jag har tidigar bloggat om matkassar i följande inlägg ViktväktarnaLinas vegetariska,och Ecoviva

 
 

Lyssna på Karriärpodden med Eva Ekedahl

I första och det enda sända avsnittet av Karriärpodden möter Eva Ekedahl  Elisabeth Stjernstoft. Elisabeth delar med sig av sina erfarenheter av ledarskap. Hon berättar om ledarroller inom IT-branschen och ger även bra tips. Elisabeth vill att man ska våga sticka ut, ha modet att anta nya utmaningar och att tala om vad man vill,

Jag gillar podcast och har tidigare bloggat om dessa poddar

Dagens Industri

Ikea

Tradingpo

Reklampodden

avanza.se

Reklamdirektören

Nordnet

Jag har även bloggat om Natalie Sisons bok, Natialie har även en blogg och pod

Den senaste podden är från i juni. Hoppas på fler podsändningar från Karriärpodden i höst.

https://itunes.apple.com/se/podcast/karriarpodden/id891386975?mt=2

 

 


Finns det något liknade Ebates.com i Sverige?

Hur gör du?

  1. Besök http://www.ebates.com
  2. Klicka på en kupong eller företagsnamn för att besöka ett önskat företags sida.
  3. Handla som du normalt skulle göra och spara pengar med Ebates kuponger.
  4. Ebates kommer automatiskt att göra utbetalning till ditt Ebates konto med alla dina pengar  som du ska ha tillbaka.

Du kan surfa in och se vad de har för veckans deal

http://www.ebates.com/

Yes! Jag har vunnit en plats på ”Hitta din affärsidé” med Anna Åberg

Jag lyssnade i måndags på ett Webinar om att ”Hitta din affärsidé med Anna Åberg. Gissa om jag blev glad då jag vann gratis deltagande av kursen. Ska bli spännande att se vad livet tar för riktning.

Jag följer sedan några veckor en annan kurs av Anna Åberg Webinars i praktiken. Vi får lära oss vägen till att skaffa följare till ett färdigt webinar eller som Anna kallar det workshop. Vad webinar är vet inte många svenskar som vet. Jag har nedan lagt in klippet från webinaret i måndags då jag vann kursen.

 

Jag har idag haft Skype coaching med Anna. Hon spelade in en del av samtalet. Får se om jag kommer med i någon av hennes podcast.

Idag står jag och pratar om blogg i föreningen Selma i Landskrona då detta inlägg publiceras. Det inlägg är publicerat tidsinställt med hjälp av en inläggskalender.
Jag har tidigare bloggat om Anna Åberg och Digitala Affärsmodeller.

 

Det går att boka kursen på ”Hitta din affärsidé” på

http://simplesignup.se/event/45410-hitta-din-affaerside?utm_content=buffer4ca08&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Anna Åberg har hemsida

http://www.annaaberg.se/

Ecoviva den ekologiska matkassen

Ecoviva har både vanlig ekologisk matkasse och vegetarisk matkasse. Du kan även beställa en ekologisk fruktlåda. Annika och Amina som startat Ecoviva har skapat recept som följer med matkassen. Ecovivas företagsfilosofi är  ekologisk middagsmat och recept hem till dörren! Deras tjänst underlättar för stressade familjer.

Med ekologiska råvaror och en miljösmart helhetssyn kan alla tillsammans bidra till en hållbar framtid. Deras kött ska helst vara svenskt och KRAV-märkt. Fisken ska vara miljömärkt eller skonsamt fiskad för att främja sunda bestånd. Grönsakerna är odlade utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Dessutom ska Ecovivas mat vara hälsosam och de näringsberäknar varje måltid för att säkerställa att du som kund får näringsrik mat.

Ecoviva nominerades till Arla Guldko 2013 för ”Bästa miljöarbete”. De set en ära att bli nominerade för  tredje året på raken, och som enda matkasse i Sverige med jury av sakkunniga och delar av kockeliten.

För tillfället levererar  Ecoviva matkassar i Stockholm, Södertälje, Uppsala och Göteborg. Leverans i Stockholm och Uppsala sker på söndagar och i Göteborg på måndagskvällar.

Ecoviva.se

Jag har tidigar bloggat om matkassar i följande inlägg Viktväktarna och Linas vegetariskaCoderDojo på Mindpark

Vad är CoderDojo?

Det är en irländsk, global och ideell rörelse av klubbar för barn och ungdomar som vill lära sig att programmera.På Mindpark pratar man svenska på Coderdojo. Coderdojo är gratis för ungdomar mellan 7-17 år.  Är du under 12 år så måste du ha en förälder med dig på Coderdojo.

Du behöver inte kunna programmera innan du kommer till Coderdojo.  Du kan skapa webbsidor, spel, appar, datoranimeringar, stop motion-film och mycket mer. Ledarna är  programmerare som gör CoderDojo på sin fritid, utan att få betalt.

Coderdojo håller till på det som tidigare hette Ship och numera heter Mindpark på tisdagar 17.30-19.30.

Ta med dig din bärbara dator. Anmäl dig till Coderdojo på

http://www.creativelab.nu/coderdojo/