Hittade BlueSwede Trading på Butikskartan.se

Jag hittade Butikskartan.se då jag som jag gör åt Uffe varje månad söker på BlueSwede Trading. Nu har ju inte BlueSwede Trading  någon butik i IRL ännu utan den finns bara som webbutik. Enligt deras hemsida så har de 33682 butiker i Sverige registerade på sin hemsida. Butikerna håller sig själva uppdaterade. Så här ser BlueSwede Tradings sida ut på Butikskartan.se.  Nu gäller det bara att hålla sidan uppdaterad.

 

skärmklipp Butikskartan.se BlueSwede Trading

 

Butikskartan.se drivs av Ted Valentin som driver många andra sidor som till exempel http://www.cafekartan.se/. Dessa sidor är recensionssidor. Du kan själv gå in och betygsätta sidorna. Vi har besökt en del caféer som är med på cafékartan och vi är väldigt nöjda. Andra kartsidor som Ted driver är hotell, restaurang, vandrarhem och camping kartor.

Driver du en butik så kan du lägga till den på butikskartan. Är du intressead utav någon butik kan du gå in och läsa recensioner samt skiva recension om någon butik du besökt.

Butikskartan.se

Har inte fått ersättning för att skriva detta inlägg

Kanban podcast om internet marknadsföring

Kanbans pod ”Allt inom internet marknadsföring”

Kanban Podden vänder sig framförallt till dig som just har börjat med marknadsföring på internet. De delar med sig av sin  kunskap inom specialområden så att du kan få en bra överblick och en idé om vilka strategier som du kan satsa på. De har sänt 7 avsnitt.

Jag har tidigare bloggat om Kanban.

Den som är intresserad ”digital marknadsföring” kan åka Företagarna Lund, Bredgatan 5 Lund kl 07.30-09.00 för att lyssna på Gustav Bergman

Jag har inte fått någon betalning för att skriva detta inlägg

Driva Eget och BL skapar pod

Driva Eget Podden har redan gått ut i etern

Nu har BL (Björn Lundin informtion) tillsammans med tidningen Driva Eget starta en podcast. De har redan sänt två poddar. Den förta presenterar vad det kommer att handla om vad sändningarna kommer att handla om. I den sändningen presenterar de sig. I andra sändningen handlar om vilken bolagsform man ska välja.

Deras  mål med  podden att ge lyssnarna tips på hur du driver eget företag – från idé till framgång!

Podden leds av Ulf Svensson, Maya Sundlöf och Thomas Norrman

 

 

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Länsförsäkringar Småföretagarförsäkring

Länsförsäkringar  Småföretagarförsäkring Stockholm

Småföretagarförsäkring är något som många småföretagare saknar. . Vilket kan få allvarliga konsekvenser om du som företagare råkar ut för skadegörelse, brand, inbrott eller krävs på skadestånd. Länsförsäkringar har  tagit fram ett heltäckande försäkringspaket som är anpassad för det lilla företaget. Detta till landets lägsta självrisk.Självrisken är landets lägsta 1400 kronor. Försäkringen är tagen fram för de föetag med upp till 5 anställda och upp till 5 miljoner i omsättning.

Försäkringen kan kosta från 150 kr/månaden.

Dina företags prylar inte täcks av hemförsäkringen om du driver företaget hemifrån? Du kan teckna försäkringen för de flesta branscher med bolagsformerna enskild firma, handelsbolag, aktiebolag.

 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

NyföretagarCentrum Sverige

Jag trodde att jag bloggat om Nyföretagarcentrum  i samband att de deltar i Näringslivsdagarna i Helsingborg. De är  Sveriges ledande skapare av nya livskraftiga företag. NyföretagarCentrum Sverige är en stiftelse som främjar nyföretagande och entreprenörskap och de är moderorganisation för landets alla NyföretagarCentrum.

 

De erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag.

Vecka 27 genomföra Mässan Eget Företag, Varje år utser de Årets Nyföretagare, Årets Nyföretagarkommun och mycket mer.

De har  2 700 företag och organisationer som är samarbetspartners. Det gör att de kan skapa mentorprogram och även jobba globalt. För dig som är mellean 18-35 har de något som kallas för ”’ungt eget”. De ger ut tidningen ”Allt om eget företag”.

 

Lite NyföretagarCentrum statistik

2014 kom över 21 000 personer till NyföretagarCentrums rådgivning

Över 9 000 har startat företag

De  täcker närmare 200 kommuner med rådgivning.”.

De genomför undersökningar. Den mest kända är Nyföretagarbarometern.

 

NyföretagarCentrum

SISP Swedish Incubators and Science Park

SISP – är den medlemsbaserade branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. De har 65 medlemmar  somd river närmare 80 innovationsmiljöer över hela Sverige Tillsammans har de över 5000 företag med cirka 72 000 sysselsatta. SISP är kanske inte vad vi kalla för affärsänglar utan mer en inkubator.

De har en såddkapitalfonder som bidrar  framtida tillväxt genom att investera ägarkapital och aktivt ägarengagemang i tidiga skeden hos företag med stor tillväxtpotential.Dessa kapitalfonder är lokala.

SISP bedriver erfarenhetsutbyte mellan medlemmar och övriga aktörer i innovationssystemet samt verkar genom nationell dialog för bästa möjliga förutsättningar för branschen. Medlemmarnas verksamheter bidrar till näringslivsförnyelse, tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen.

På hemsidan kan du klicka på medlemmar och då kommer det både upp en lista och en karta. Jag bor i Helsingborg och jag klickade på THINK Accelerator som är namnet på Helsingborgs Inkubator. Think heter Mindpark i Helsingborg och Linc i Landskrona. Surfa in på SISPs hemsida för att hitta din lokala inkubator

SISP

Almi Invest

Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB är ett Sverige ett statligt ägt bolag, grundat 1994. De tillhandahåller riskkaptial till företag. I Almi Invest fondstruktur ingår åtta regionala riskkapitalbolag. Deras fondstruktur på totalt ca 1,2 miljarder är finansierad genom medel från Europeiska Unionen till 50 procent, regionala ägare till 25 procent och från Almi Företagspartner AB till 25 procent.

De  investerar i bolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt. Företaget ska ha förmåga att konkurrera såväl nationellt som internationellt, Bolaget ska ha ett tydligt kundbehov. Ledningen ska bestå av drivna entreprenörer eller team med förmåga att bygga framgångsrika företag.

Almi är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag.De är branschoberoende och investeringar sker från såddfas till expansionsfas.

Almi Invest

Har du skapat hisspitch?

Du har kanske hört uttrycket hisspitch tidigare men vad är det bra för och varför är det viktigt. En amerikansk idé som bygger på att du står i en hiss på väg upp till 10.e våningen. In i hissen kliver in en person som kan påverka ditt liv i framtiden. Så det gäller att skapa något intresseväckande.

En bra hisspitch innehåller presentation vem du är, vilka problem du kan lösa, vad som skiljer dig från konkurrenterna och gärna avsluta med en fråga.

 

Jag hittade en sida som har en mall för hisspitch. Sidan heter Hisstal. Hisstals hemsida är skapat av George Chammas och Lars Nilsson 2011 som en tjänst för att underlätta arbetet med att ta fram vad som kan kallas en hisspitch. Du kan skapa olika varianter med olika längd på pitchen.

 

Hisstal.se

Du får gärna göra ett inlägg nedan om din egen hisspitch.

Finansieringspodden

Finansieringspodden har planer på att sända sex avsnitt fram till nyår. I podden får du följa några entreprenörer inför och efter en finansieringsresa till USA. Du får lära dig mer om att söka extern finansiering. Podden ligger på Verksamt.se hemsida. De som skapat verksamt.se är Bolagsverket, Skatteverket och tillväxtverket.

Du får lära dig om förberedelser inför en träff med en investerare, pitch och metoder som kan vässa ditt företags budskap. Vad det innebär att ta in riskkapital. Hur investerare tänker när de bedömer affärsidéer. Hur du skapar värdefulla kontakter i jakten på en investering.

Avsnitt 1 handlar omfFörberedelser inför en träff med investerare

Avsnitt 2 handlar om så berättar du historien om ditt företag

https://www.verksamt.se/utveckla/finansiering/finansieringspodden

Handbok i mobil marknadsföring

Jag håller just nu på att läsa boken ”Handbok i mobil marknadföring. Det fantastiska med mobilmarknadsföring är att du når dina kunder 24/7. Boken förklarar begrepp som Android, appar, responsiv design, QR koder och  mycket annat. Det finns fallstudier i boken som visar på vad man kan förbättra i sin marknadsföring.

Boken hjälper dig att skapa en dialog med kunderna och kommunicera effektivt. Den tar även upp appar som hjälper dig att komma närmare dina kunder. Den mest skrämmande läsningen var om positionering. Risken är att då man åker förbi Väla Köpcentrum så kommer SMS att hagla in då de har koll på var man befinner sig, bara för att sälja mer.

mobil marknasföring

 

Det är en meriterad författare till boken. Bokens författare Emil Holmström har åtskilliga gånger blivit guldnyckelbelönad. Han har skrivit två språkböcker och sju marknadsföringsböcker.

Läs boken för att ta del av de ny mobil trenderna
Handbok i mobil marknadsföring