eBIZZ april månads tjäna pengar tips 2015

Gillar du att nätverka?

Lotta Carlberg som bor i Uppsala och Ann-Cathrin Hansson som bor uppe i Gällivare gillar och nätverka. De bor kanske inte på de bästa orterna ifall man ska nätverka. Det har de rått bot på genom att starta ett nätverk på internet. Nätverket heter eBIZZ. eBIZZ ger dig möjlighet att skapar relationer som leder till ökade möjligheter att få fler affärer genom andras nätverkskontakter.

Nu har du möjlighet till det – direktnätverka online! Som medlem har har du tillgång till bland annat en marknadsföringsportal, en matchmaking-funktion så kunder kan boka dig direkt, du får kompetensutveckling för att vässa ditt företagande och ledarskap och du kan till och med hålla egna webinar för fler affärer och mycket, mycket mer.
Jag vill bjuda in dig som gäst till en direkt sänd nätverksträff online. Anmäl ditt intresse till info@tjanapengarpanatet.se
Ses online!

http://ebizz.se/ glöm inte att fylla i kampanjkod Elsa

Du får gärna kontakta mig så får du möjlighet att vara med som gäst på ett Webinar. info@tjanapengarpanatet.se

eBIZZ Affärsnätverk

 

 

Supersavertravel jämförpris på flyget

Supersavertravel

De är norden ledande då det gäller resor.  Supersavertravel jämför bland 650 flygbolag, 240 000 hotell, semesterbostäder i över 90 länder samt hyrbilar i alla storlekar och prisklasser. Du kan boka resan på Supersaver travel både som företags och privat kund. Tänk på ifall du söker som företagskund så ingår moms i priset när du söker. Så bli inte rädd ifall det ser dyrt ut.

Gör ett avbrott i vardagen och beställ en weekendresa där du upptäcker någon av Europas huvudstäder eller smultronställen. Du kan ju passa på att ta vännerna med dig så ni kan gå ut och njuta av god mat och dryck.

Så här mycket ökade bokandet av resor i juni 2014.

Flyg+hotell – Sol och bad resmål
1). Förenade Arabemiraten 60 %
2). Frankrike 34 %
3). Italien 34 %
4). Spanien 20 %
5). Grekland 14 %
6). Turkiet 13 %
7). Kroatien 11 %

Tror ni vi bokar samma i år?

Supertravel har en blogaward. Vinnare av bloggtävlingen 2014 blev Linda Hammarberg som seglar med båter Mary af Rövarhamn. De blev kända i TV programmet familjer på äventyr. Här kan ni se ett kort filmklipp.

 

Supersavertravel tycker att socialt ansvar är viktigt och har därför valt att samarbeta med ECPAT mot barnsexhandel.

Supersavertravel är medlem i Svenska Resebyråföreningen SRF och har ställt statlig resegaranti hos Kammarkollegiet. Deras personal är IATA-certifierade.

Boka flygresan online

 

 

Spartipset är ju att det alltid är billigare att boka med flygbolaget direkt.

Samla frön från de finaste och kraftigaste växterna som till sist blir anpassade efter lokala förhållanden.

Kan man samla frön?

Klart att man kan. Det är konstigt att inte fler gör det. Själv har jag samlat frön från till exempel tomat. Tomat kan vara lite spännande då inte alla tomaters frön blir samma som moderplantan. Jag har torkat paprika frön från paprika som jag köpt på ICA. Det funkar ifall inte hösten kommer för tidigt för jag har inget växthus.

Detta inlägg ser jag att jag skulle ha skrivit tidigare för jag brukar så mycket inomhus i februari. Då sår jag som jag skrev tomat och paprika. Blir det sedan sen vår så vill tomatplantorna bli långa och rangliga och vill brytas innan de kommer ut i trädgården. Då jag var yngre toppade jag plantorna vilket jag har lärt är fel. Så nu låter jag bli att toppa. Jag är inte så ordentlig som min morbror och moster som varje år väger, mäter upp och för statistik över skörden. Hade jag fört statistik hade jag kunnat vidimera vad som är rätt.

Jag gillar egentligen inte Tagetes (lukten) men spar varje år frön för Tagets ska vara effektivt mot krussjukan som angripit mitt persikoträd. Syrran spar inte frö för hon säger att de självsår sig ifall det är en mild vinter. Kanske är de så att jag lukar upp Tagetes som självsått sig.

Är du nybörjare testa frön från bönor, ärter, tomater och squash. Morötter är lite knepigare för de blommar inte förrän andra året.

Fördelar

Du kan få fram fröer som passar i det klimat du bor i

Ju noggrannare man är vid urvalet, desto finare blir resultatet nästa år.

Billigt

Nackdelar

Risk för korsningar

Om det är en kall sommar hinner kanske inte fröna mogna.

Förvaring

Svalt och torrt

Skulle du får gamla frön av någon som spart i flera år eller kanske glömt bort sina frö. Testa och så ibland kan grobarheten minska men jag tycker det är värt ett försök att prova.

Lycka till med ditt frösamlande.

Varför inte byta fröer med varnandra.

Prisjämförelse hyrbil travelstart

Vi hade tänkt åka till Göteborg den 13-15 mars. Jag tittade vad de olika hyrbilsföretagen har att erbjuda. Sökningen gjorde jag då jag planerade resan till Göteborg den 26 januari. Jag valde den billigaste små bilen i småbilsklassen och sedan jämförde jag med Skoda Octavia Estate i mellean klassen. Vad man får tänka på är att småbilarna bara är för fyra personer medans man kan åka fem i Skodan.

Företag                                 Småbil                             Skoda Octavia Estate

Travelstart                            631:-  Budget                   698:- Budget

Expedia.se                           565:- Budget                   698:- Budget

Holiday Autos                       564:- Budget                    698:- Budget

Det spelar tydligen ingen roll var man hyr Skodan för det är samma pris då man söker på de olika företagen. Det var inte heller någon större skillnad på den billagaste småbilen, bara 33 kronor för två dagar. Budget biluthyrning var billigast både i småbilsklassen och i mellanbilsklassen. Hertz är störts i världen på biluthyrning. Avis är näst störst då det gäller bilhuthyrning i världen. Det marknadsför sig Avis med enligt en föreläsning med Fredrik Härén på ett Youtube klipp. Både Hertz och Avis kom upp då jag sökte men de var aldrig billigast.

Detta inlägg är gjort i januari och publiceras i mars tack vare en editorialkalender i Worldpress. Så kanske att jag sitter i hyrbilen på väg hem då detta blogginlägg publiceras.

Dax att njuta av vårens trädgårdslitteratur

 

 

Högt på listan ligger Olle Bergs bok ”Gräsmattan – så lyckas du”. Min erfarenhet av gräsmattor är att även om gräsmattan är röd och torr då man kommer hem från semestern så repar den sig av lite vatten. Den som vill ha något mer golfgreenliknade surfa till

Gräsmattan - så lyckas du

Ett annat trädgårds problem är beskärning. Googlade beskärning av  äppleträd förra våren vid denna tiden då jag hade lust att fatta sekretören. Kunde läsa att jag skulle vänta till sommaren för att slippa vattenskott. Hur man beskär kan man läsa mera om

Beskärningsboken

En populär bok bland jultidningar var trädgårdskalendern. Jag vet inte ifall de finns med i jultidningskatalogerna för det kom inga jultidningsförsäljare till mig. Hur som helst så på Adlibris finns det en trädgårdskalender för flera år.

Trädgårdskalender
Adlibris trädgård topplista

Nästa vecka kommer jag att skriva om hur man kan spara pengar på fröer.

Färjelinjer

Än så länge så finns det ingen bro till kontinenten. Så då blir det att ta färjan när man ska ut i Europa.

TT-Line

TT-Line seglar på följande hamnar. Ja segla heter det när man åker båt.

  • Trelleborg – Świnoujście i Polen
  • Trelleborg – Rostock
  • Trelleborg – Travemünde

Bor man norrut kan man passa på att sova på båten mellan Trelleborg – Travemünde istället för att bo på hotell.

Med TT-Line kan du åka bil, buss eller som passagerare. Du kan även boka hotell i Tyskland, Polen, Österrike och Sverige om du klickar in på

ttline.se

Andra färjelinjer är http://www.scandlines.se/  http://www.dfdsseaways.se/ och http://www.stenaline.sehttp://www.stenaline.se

 

Mina favoriter bland trädgårdstidningar

Jag blev jätteförvånad då jag sökte på trädgård bland Tidningskungens tidningar. De hade 35 tidningar i den kategorin.

Uffe prenumererar på Allt om trädgård. Min favorit inom trädgårdslektyr. I Allt om trädgård kan man läsa om hur man nu i vår enklast sår och planterar. Du kan läsa om andra trädgårdsintresserade trädgårdar. Du får se karta över trädgårdarna. Fina blombilder och lista på trädgårdsägarens favoriter. Där hämtar jag själv inspiration till mina växter i min trädgård. Tidningen innehåller även bra artiklar för den som vill odla ekologiskt.

De ordnar även trädgårdsresor. Jag har än så länge inte hunnit med att följa med på deras resor. En som ofta är ciceron på Allt om trädgårds resor är Gunnel Carlsson känd profil från SVT.

 

En annan trevlig trädgårdstidning är Hus & hem som jag läser på jobbet.

 

 

Så här års är det mysigt att sitta inne i värmen och planera trädgården för vår och sommar.

Det finns många fler trädgårdstidningar. Surfa in och inspireras.

Nästa veckar fortsätter trädgårdstemat. Du undersöker jag vad det finns för trädgårdslitteratur.

Har du bokat hotellrum till sommaren?

Booking

Mars månads söndagstema blir om resor. Jag tänkte börja skriva hur vi gör då vi bokar hotell. Vi beställer oftast genom Booking.com. För ett par årsedan skrev DN en kritisk artikel om Booking. Booking hade tydligen på den tiden en hand som gjorde tummen upp. Problemet var att hotellen fick betala extra för den handen. Det var inte kommentarerna om hotellen som gjorde tummen upp. Idag hitta jag inte denna symbol på deras hemsida.

Vi är nöjda med Booking för det är lätt att hitta var på kartan hotellet ligger. Förr fick man ju slå i telefonkatalogen. Sedan fick man söka upp läget på kartan längst bak i telefonkatalogen. Nytt på Booking är att man kan kryssa i syftet med resan. De alternativ man har att välja på är jobb eller fritid. Du söker på stad, land, datum, hur många vuxna och barn man är. Har du barn som behöver spjälsäng får man gå in på det enskilda hotellets fakta för att se. Det är inte alla hotell som har spjälsängar. Sedan får du upp de som Booking rekommenderar. Du kan själv ändra sökkriterierna till pris, stjärnor, läge och betyg.

Det som är bra med Booking är att man kan klicka på kartan och se vilket hotell som ligger närmast ditt resmål. Oftas har de gratis avbokning av hotellrummet fram till dagen före ankomstdagen. Ofta dyker de hotell som har specialerbjudanden upp högst då man söker. Booking har koll på en. Har man varit inne på Bookingssidor så dyker de upp både Google och Facebook annonser när man surfar en stund efteråt. Booking erbjuder över 592 616 boenden i 212 länder och på 40 språk. Än då länge har vi hittat Bookingboende i alla de länder vi Besökt. Hoppas du också hittar ditt dröm rum på
Booking.com

Expedia

På Expedia har vi beställt hotellrum då vi varit utomlands. De har även så att man kan boka flyg och hyrbil. Jag bokade flyg och hyrbil då jag var Spanien. Jag kommer nästa söndag att blogga om hyrbil.

Expedia.se

Resfeber

Vi har även bokat rum med Resfeber och Hotels.com

Halens inte bara kläder lite trädgård också

Jag hade tänkt skriva om trädgård onsdagar i mars månad. Jag börjar att skriva om Haléns som jag trodde bara sålde kläder nu för tiden. Ser att de även har hemsidor för utom de nordiska länderna finns de bland annat i Tjeckien, Polen, Rumänien och Slovakien. Halens är Sverige ledande då det gäller postorder med säte i Borås.

Hittar då det gäller trädgård trädgårdsmöbler från Hillerstorp. Hillerstorp ägdes en gång i tiden av Big Bengt på High Caparral. Tror att det är barnen som äger företaget idag. Trädgårdsmöblerna kostar från 3395-10995.

En annan kul trädgårdsprodukt från Halens är ett trädgårds Yatzy.
Halens trädgård

Nästa onsdag ska jag skriva om trädgårdstidningar.