Ebay Tradera December månads tjäna pengar tips

Tjäna pengar som säljare på Tradera

Tradera är en auktionssajt. Du kan tjäna pengar på olika vis. Dels genom att själv handla billiga produkter från Asien eller rensa ut sådant som du inte behöver i gardrober och garage. Har du inget från ditt hem som du vill sälja så kan du om du har kunskap fynda på loppis och lägga ut fynden på Tradera.

 

Spar pengar genom att handla på Tradera

Det finns både nytt och begagnat att köpa på Tradera. Företagare inom vissa fack som till exempel nagelteknologer kan tjäna pengar på att handla utomland istället för i Sverige.

Jag föredrar Tradera framför Blocket då det gäller köp på nätet. Då man köpare och säljare emellan ger recensioner så rekommenderar jag att handla av dem som har bra recensioner. Tradera har mycket bättre och säkrare betalningsrutiner.

 

 

 
För tillfället har jag inga annonser på Tradera men mitt bästa auktionsfynd är detta serietryck av Jörgen Nash. Kanske inte en så typisk Nash tavla.

Mitt Ebay Tradera fynd

Tyvärr var jag tvungen att fotografera med blixt då tavlan hänger i en källare.
Tradera är helt enkelt beroendeframkallande.

 

 

 

Mitt nya visitkort

 Visitkort från PrintonDirect

 För ett tagsedan fick jag mina nya visitkort från PrintonDirect. Den lilla kycklingen får inspirera mig att kläcka idéer till bloggen.Vem kom först hönan eller ägget? 

Hade jag varit smart och tänkt igenom så skulle jag haft tryckt något på baksidan av visitkortet också. Kom med förslag på vad?

 Nya visitkortet

 

 Tidigare har jag beställt visitkort från Vistaprint men man fick så mycket epost från dem. PrintonDirekt verkar inte spamma ner ens mailbox. Med Vistaprint var det lätt att det blev 1500 visitkort istället för 200. Det slapp man med PrintonDirekt.
PrintonDirect

 Ett annat företag som erbjuder visitkort är Visitkort.se

Vi bjuder dig på 200kr att handla för. Välj bland visitkort, rollups, kuvert, dekaler och andra trycksaker till ditt företag.

 


Samsung Galaxy Gear hann före Iwatch

Jag har länge väntat på att Iwatch ska släppas men Samsung hann före Apple. Enligt tillverkaren har klockan sålts i 800000 exemplar. Galaxy Gear har fått kritik då den saknar coola funktioner som kamera, handsfree-samtal och notifieringar om meddelanden.

Best You i USA har uppgett att Galaxy Gear har returfrekvens på 30%. Vidare krävs det att apptillverkarna anpassar sig till den lilla skärmen. Denna klocka innebär ytterligare en skärmstorlek 1,63 tum och en upplösning på 320×320 pxl. Prislappen hamnar på nära 2500 kronor.

 Netonnet erbjuder fri frakt och har du bråttom att få varan kan du beställa express till de flesta orter i Sverige ifall du beställer innan 17 så har du varan dagen efter.

 

Reach for Change

Vad är Reach for Change? 

Det är en ideell stiftelse grundad av Kinnevik. De söker, väljer ut och stödjer ledare med banbrytande idéer som gör livet bättre för barn. De får lönefinansiering, kunskap och ett nätverk för att utveckla sina idéer. Change Leaders får stöd nio olika länder på tre olika kontinenter.

Har du en idé som kan göra livet bättre för barn? Då kan Reach for Change hjälpa dig att förverkliga den med hjälp av lön, kunskap och nätverk.
 
Reach for Change är godkänd av Svensk Insamlingskontroll och har 90 konto. Stöd Reach for Change nu 

 http://reachforchange.org/sweden

 


 
 

Årets julklapp blev råsaftcentrifug.

Råsaftcentrifug inget nytt

Den 10/11 bloggade jag om mitt förslag på årets julklapp som jag gissade var ett smycke. Jag hade helt fel.

Kriterier för årets juklapp enligt HUI

• Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
• Produkten ska svara för ett försäljningsvärde eller säljas i stort antal
• Produkten ska representera den tid vi lever i 

Jag trodde årets juklapp kunde vara en hushållsmaskin. Dock trodde jag på någon nyare hushållsmaskin än en råsaftcentrifug. På 70-talet när jag bodde hemma hos föräldrarna åkte mor till Eltjänst i Västra Karup. Hon kom hem med en råsaftcentrifug på öppet köp. Mor provade en råsaftcentrifug från Bosch för hon hade en stor trädgård med många äppleträd. Hon tyckte det bra ifall hon kunde spara pengar genom att inte lämna äpplena på Båstad Must.

Vi provade olika sorters äpplen i råsaftcentrifugen men de smakade inte lika friskt som Båstad Must. Båstad Musts friskhet låg nog i att den upphetades till 70 grader Cellsius. Tyvärr finns inte Båstad Must längre men Ragnarsson som drev Båstad Must har gett goda råd då Kulla Must startades upp igen.

Eltjänst var snälla så mor kunde lämna tillbaka råsaftcentrifugen. Jag tror vi skulle ha blandat äpplen med till exempel mörötter eller apelsiner så hade det nog blivit en godare juice.

Min råsaftcentrifug från Philips

Min råsaftcentrifug från Philips

 

Jag har redan fått årets julklapp en Philips hr1854 men den verkar vara slut på Philips lagen. Tretti verka ha en bra råsaftcentrifug från Bosch.

 

Tretti

 

  

 

Har du vinterrustat bilen?

 Vad behöver bilen inför vintern?

Ser på Facebook att det fallit snö i Norrland. Här nere i Skåne har inte frosten ännu inte tagit död blommorna i trädgården. Nu börjar det bli hög tid för att ge bilen lite omsorg inför vintern.  

 Det första jag gör är att kolla så att alla isskraporna ligger i ett fack så de är lätta att hitta.  De har en benägenhet att hitta olika fack sedan föregående vinter. Sedan åker snöskyffeln och vinterkängorna ner i bagaget. Då jag ändå rotar runt i bagaget kollar jag så att startkablarna är hela. Har du bogserlina kolla så den är hel. Har inte investerat in någon bogserlina ännu. Andra bra saker att kolla är första-hjälpenkudden, reflexer och ficklampan fungerar. Den ficklampan används nästan aldrig så det har hänt att batterierna läckt syra. Usch inte trevligt.

IMG_20131117_135511

Själv brukar jag kolla nivån på olja, batteri, spolarvätska och kylarvätska. Har jag mycket energi så får låsen och listerna sitt. Det är ju alltid lättare att få upp bildörren om man gör detta innan vintern kommer. Orkar du inte själv kolla bilen kan man alltid lämna in bilen på någon av Mekonomens verkstäder.

Mekonomen.se

  

 

 

Glöm inte att kolla däcken

På Transportstyrelsens hemsida kan man läsa vad som gäller däck, vid körning i vinterväglag. På Dackonline.se startsida kan man fylla i villken typ av däck man vill ha,  storlek, prisklass och märke. Orkar man inte fylla i alla uppgifterna fyll i ditt reg nr och Dackonline.se presenterar olika erbjudanden.  Sedan fyller du i ditt postnummer så presenterar de närmaste verkstad som lägger på däcken.

 

 

Har du också dabbats av human multitasking?

Enligt engelska Wikipedia så betyder multitasking att göra flera saker på en gång. Termen kommer från datorernas värld från början och gör det möjligt för ett operativsystem att genom tidsdelning köra flera processer samtidigt. Anledningen till att multitasking inte fungerar lika på oss människor är att vi  är skapade för stenåldern.

Det sägs att kvinnor är bättre på att göra flera saker samtidigt. De kan röra i en gryta med ena handen och  Facebooka med andra och sedan fundera övemorgondagens planering. Själv kollar jag av Facebook, lyssnar på ett Youtubeklipp eller en podsändning samtidigt som jag bloggar eller kollar mail.  Har tyckt en längre tid att jag inte varit så effektiv så idag stängde jag ner alla öppna hemsidor och skrev ner en affärsplan. Gissa om jag hade flyt då jag inte blev störd utav mail och Facebook blippandet. Sedan kunde jag ju inte fly till någon intressantare Facebooksida eller Youtubeklipp. Jag har aldrig suttit och jobbat i det öppna kontorslandskapet men jag kan tänka mig att det kan vara störande då man själv stängt mailboxen och någon annans mailbox blippar till eller vänjer man sig kanske?

Funderar att köpa mig en klockradio igen. Inte för att jag behöver ställa klockan så ofta men för att synen är så dålig så jag ser inte tiden på armbandsuret. Då slipper man ljudet från Facebookuppdateringar och sms. 

 

Så det blir inget multitaskande i framtiden för mig åtminstone inte vid datorn. Så hoppas jag  bli mycket effektivare.

Mitt förslag till årets julklapp är smycke

Varje år utser HUI Research årets julklapp. I fjol ville jag egentligen ha hushållsnära tjänster. Nu säger feministerna att det är kränkande men hemma hos mig hindrar det inte att det kommer en man och städar. Jag satsade på app istället men det blev hörlurar.

Blogginlägg om förra årets julklapp

Jag tror att året julklapp blir ett smycke. Smycke är bra du kan köpa i alla prisklasse från pottebläck till guld, platian och diamanter. Man kan kosta på sig ett smycke eller ett helt eller om man vill slå på stort och ge halsband, armband, ring och örnhänge som matschar.

Fegar Hui så säger de till exempel att det blir ett armband vilket ger chans till att halsband eller ring kan bli årets julklapp ett annat år. Sedan så finns ju urmakarebanschen som ofta också varit i symbios med guldsmeder. Konstigt att klockorna som ställer sig efter atomuret inte har blivit årets julklapp då de alltid är med tiden.

 

 

  

Jag önskar mig en resa eller upplevelse men i år tror jag år tror jag att det blir

 

Blogvertiser både för företagare och bloggare

Bloggare skriv recension eller publicera banners genom Blogvertiser

Du kan tjäna pengar både som genom att skriva recensioner och genom bannersannonsering. Blogvertiser har banner-annonserings system och den försöker alltid visa den mest relevanta annonsen för besökaren. Det är ett enklare sätt än att tjäna pengar än ansöka hos de olika affiliatprogrammen. Du kan läsa merom affiliate på http://www.tjanapengarpanatet.se/sida3.html På Blogvertiser fungerar det så att du lägger upp en kod på din blogg, då visas en annons. Det surfar in besökare till din blogg som klickar på annonsen och skickas då till annonsören. Då besökaren köper något så får du betalt för detta. Vad du får i provision beror på vilken annonsör det är som besökaren köper av. De ser hur mycket du tjänar genom att logga in på ditt konto.

 


 

Annonsörer

Du kan som annonsör anlita bloggare till att skriva recensioner och omdömen om din tjänst eller produkt. Blogvertiser har ett nätverk av bloggar inom spridda ämnen och åldrar, ett enkelt och smidigt sätt att nå ut till många bloggare. På detta viset kan du sprida nyheter om din tjänst eller produkt.

 

Blogvertiser

 

Bygghemma.se har massor med inspirerande youtubeklipp

Byggahemma.se har något för alla gör det självare

På Byggahemma.se hittar du produkter för badrum, fönster, dörrar, trädgård, inredning, golv och trädgårdsmaskiner.

Jag föll för att designa ett entrétak så man slipper bli våt då man står ute och frumlar med nycklarna. Mer info kan ni få genom detta youtubeklipp. Jag fick inget ljud så saknar ni ljud så är det inte fel på er dator.

 

 

Klickar du på inspiration så kommer du till Byggahemma.se TV. Där kan du få en massa intressanta ideer och tips. Det är alltid trevligt i höstmörkret att fixa och piffa till något inomhus.

  

Bygghemma.se har fått en hel del utmärkelser som Di Gasell 2012, årets e-handlare på PriceRunner inom hem och trädgård 2011 och 2012. De lever upp till ”Trygg e-handels” krav för e-handlare.

 
 

 

Efter att jag publicerat detta inlägg fick jag ett mail om att bygga hemma firar 7 år jubileum så ni som surfar in den närmaste tiden kan får bra rabatter.