Bluff mail som ger sig ut föra att vara från Microsoft

Hade någon dag innan installerat Microsoft Life Writer

Detta mail gjorde mig konfunderad då jag öppnade det. för jag hade ett par dagar tidigare installerat Windows Life Writer. Det konstiga var att detta mail kom till en annan adress. Jag publiserar med jämna mellanrum bluffmail som jag får i inboxen. Dock publiserar jag inte längre mail om lotterivinster, arv och tiggeri. Då deras budskap är så om bluff är så uppenbar. Har klistrat in bluffmailet nedan

 

 

verifications@email-domain-administration.com

Visa källkoden för e-post

Externa bilder i denna e-post har blockeratsLadda bilder

 


 
 

 

Marie Forleo ung proffsig Webb-TV personlighet

Marie Forleo är en av mina förebilder

Hon har av Oprah utsetts till nästa generations ledare. Ingen dålig utmärkelse. I sina program som sänds en gång i veckan så tipsar hon om hur du kan skapa bra affärer och skapa det liv du vill ha. Hon driver även rhhbschool.com som lär deltagarna att skapa bra budskap och ger tips och idéer som gör dina affärer mer kraftfulla. 

Denna veckas avsnitt handlar om en hälsobloggare Vani Hari som bloggar på foodbabe.com. Ett normalt program varar i cirka 5-6 minuter. Denna gången så får bland annat yoghurt som innehöll transfetter, Subway och Gatorade en släng av sleven.

 

 
 


 

 

Marie Forleo är även en bestseller författare 

Innan Marie började med WebTV och författare jobbade hon som bartender. Hon har även läst business och  finans på Seton Hall University. Jag surfade till Adlibris och hittade följande bok av Marie som tyvärr bara finns på engelska.

Make Every Man Want You

Adlibris

 Jag har själv inte läst boken.

Vill ni se Marie Forleos WebTV  så surfa in på
 
www.marieforleo.com

Flexidrive ger bilägare möjlighet att tjäna pengar genom att hyra ut sin bil

Ska jag hyra ut min bil på Flexidrive? 

 Jag använder min bil att köra till jobbet annars står den mest utanför huset. Kanske skulle jag låta någon annan ha glädje av min bil. Flexidrive möjliggör för privatpersoner att hyra bilar av varandra på ett enkelt och säkert sätt.Flexidrive har tillstånd utfärdat av Transportstyrelsen som ger dem rätt att bedriva yrkesmässig biluthyrning. De är uppkopplade mot vägtrafikregistret för kontinuerlig uppdatering och kontroll av bil- och körkortsuppgifter.

Flexidrive är en webbaserad tjänst där du kan söka på adress, postnummer, ort eller område kan du se vilka av just dina grannar som hyr ut sina bilar. Då jag sökte i Helsingborg så fanns det tre lediga bilar att hyra.

 

  

Vad gäller för försäkring?

FlexiDrive har tillsammans med If skapat en FlexiFörsäkring. FlexiFörsäkring gäller enbart under uthyrningsperioden och skyddar föraren och bilen i större utsträckning än en vanlig helförsäkring. Därför kan aldrig någon insamlad premiebonus gå förlorad och bilägarens befintliga försäkring fortsätter att fungera som vanligt när bilen inte är uthyrd.
Då du hyrt bil kan du betygsätta bilägaren samt lämna en kort kommentar om hur uthyrningen gick.

 
Du kan skapa Flexidrivekonto genom Facebook eller genom att registrera dig manuellt.
 

 
 
https://www.flexidrive.se/

Varför inte ta en weekendtrip till Stockholm i höst och boka Stockholmspaket med Destination Stockholm

Destination Stockholm

 

I bokningen ingår upplevelsekort tillsammans med din hotellbokning. Värdet på kortet är mer än 6000 kronor. Priser som presenteras på hemsidan avser per person i delat dubbelrum. Barn 0 – 12 år bor gratis i extrasäng. Du välja mellan 45 olika hotell i Stockholm.

 


 

Du får ut kortet vid incheckning på hotellet. Kortet gäller ankomst och avresedag och i förekommande fall mellan liggande dagar. Med kortet  följer en guidebok och karta med alla attraktioner utmärkta.

Kortet ger dig fri entré till museer och attraktioner, obegränsat antal fria resor med lokaltrafikens bussar, pendeltåg och tunnelbana och fria sightseeingturer med buss och båt plus rabatterbjudanden.

Stockholm består av mycket vatten så varför inte se Stockholm från Vattnet. Med kortet åker du gratis ut till Vaxholm eller Sightseeingturen Djurgården runt.

Den som är intresserad utav slotts så gäller kortet för entré på bland annat Kungliga Slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott, Gustav den III:s paviljong med flera.
Jag trodde bara det fanns ett nöjesfält i Stockholm = Gröna Lund. Destination  räknar det till tre för utom Gröna Lund  så finns det SkyView där får du en unik utsikt över Stockholm. SkyView ligger vid Globen. Det tredje nöjes fältet är Casino Cosmopol.
Är du intresserad utav att gå på museum rekommenderar jag att åka Djurgårdslinjen som är Stockholm enda spårvagnslinje. Nordiska Museet med Regalskeppet Wasa, Liljevals och Waldemarsudde finns längs spårvagnslinjen. Det finns även ett ABBA museum längs linjen men där gäller inte kortet.

Visst går det att roa barn Stockholm

Skansen och Gröna Lund kan jag tänka mig står överst bland barns turistmål i Stockholm. En båttur eller bussightseeingtur med Stockholm Panorama.

Konstigt jag hittade in Astrid Lindgrens Junibacken på Destination Stockholm hemsida.

Se på stjärnor och lär barnen mer om astronomi på Observatoriemuseet.

Låt barnen se Skattkammaren på Kungliga slottet där det finns både kronor och spiror som burits av kungar och drottningar.

Hoppas ni får härliga dagar i Eken.
Stockholmspaketet

 

 

TKJ bloggar om barnappar som lurar till dyra inköp

Barnappar som kan skapa dyra inköp

TKJ har fått flera mail från klagande föräldrar där de laddat hem vad som de trodde var gratis appar. Det kan kosta extra i spel att börja på en ny bana. Läs mer på TKJs blogg

http://blogg.tkj.se/varning-dyra-kop-inuti-appar/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

Bondens Egen Marknad till helgen på Maria torget

Bondens Egen i Helsingborg

På lördag 31/8 är det Bondens Egen Marknad vid Mariakyrkan i Helsingborg. Den börjar  kl 10 och slutar kl 15.

Jag har i ett tidigare blogg inlägg skrivit om närproducerat. Då det gäller Bondens Egen Marknad så gäller 25 mils gränsen för det som är odlat och producerat. Det är alltid lika trevligt att välja och vara bland bra närproducerade produkter.

Det kommer en hel del nya producenter på lördag. Några av de nya företagen på marknaden är Skottorps ost, Bjäre Rödkulla och Glumslövs lamm. Tyvärr så kommer inte min favorit http://www.bonnarpshjort.se/ 

Andra som kommer är Bäckdalens Handelsträdgård (som hade TV 4 på  besök tidigare i sommar) och Skånes Vaktlar.

Är du rädd för att glömma bort arrangemanget så ha de en påminnelseknapp på sidan. De har även tipsa en vän. Du får klicka på länken nedan för att se då det Bondens Egen Marknad i din stad.

http://www.bondensegen.com/

 

Thingivers gratis ritningar till din 3D skrivare

Vad är Thingivers?

Thingivers är en hemsida där du kan lägga upp dina 3D ritningar som du gjort för din 3D plastskrivare. Vill du inte göra ritningar själv kan du surfa in på sidan och ladda hem ritningar till något föremål som du tycker verkar vara intressant att printa ut på din 3Dprinter.  Allt är gratis i bästa makeranda.
 


 

Logga in och ladda hem eller dela din digitala design med resten av världen.

http://www.thingiverse.com/

 Finns det något sida liknande Thingivers på svenska?

Snabbmarinerare

Snabbmarinerare från Plickoplock

Det börjar bli kallt om kvällarna men det är helt underbart att grilla på dagtid så här års. Mycket som ska göras inför helgen och inte mycket tid för att lägga köttet i marinad. Nu finns det en burk på Plickoplock som kan marinera och mörar kött, fisk, kyckling och grönsaker på bara några minuter. Burker rymmer 2,5 liter så den bör fixa en normal fest. Burken skapar vakuum som öppnar porerna i maten, vilket gör att marineringen går snabbt.

Genom att marinera maten tillför man underbara smaker och marinaden skyddar mot hettan under grillningen, i stekpannan eller i ugnen.

 

Snabbmarinerare

 

 

Marinadburken är enkel att använda och den spar tid. På Plickoplocks hemsida finns en demonstrationsfilm på burken.

Jag hade tippat marinadburken som årets julklapp om julen hade varit under grillsäsongen i Sverige.

 

Plickoplock.se

 

Quirky september månads tjäna pengar tips

 Jag blev såld på Makerskulturen då jag läste boken Makers av Chris Anderson. Han skrev i sin bok om Quirky. Jag surfade till sidan och kände genast att detta var något för mig.

Makers : den nya industriella revolutionen

Adlibris

Quirky anser att de bästa idéerna finns i medlemmarnas huvud. Det vill de råda bot på genom att hjälpa sina medlemmar att lyfta ut produkterna på marknaden.

Det kommer in tusentals idéer till Quirky varje vecka. Du kan rösta på de idéerna som du gillar och komma med kommentarer på förbättringar. Du kan tjäna pengar både på att presentera egna förslag och på din kommentarer om förbättringar på andras idéer.

 

Quirky

Du kan även shoppa på Quriky