Bonsai juni månads tjäna pengar tips 2016

Bonsai vänder sig mest till studenter

Varför ska du använda Bonsai

Genom att Bonsai tar hand om småsysslorna blir det mera effekttivt och du spar tid. Det kan vara jobb som till exempel reception, bud och event. Du slipper administration för Bonsai ger dig en faktura. De har raitingsystem för att säkerställa kvaliteten på sin studentpool. Deras HR team som kvalitetssäkrar samtiliga deras studenter. Genom deras plattform är extra personal bara ett klick bort. De har dygnet runt support

http://www.bonsai.se/

Jag har inte fått någon ersättning för att skriv detta blogginlägg.

Global sharing week Göteborg

Global sharing week eller Sharekleksveckan arrangeras av Kollaborativ Ekonomi Göteborg (KEG). jag har tidigare bloggat om KEG. Shereleksvekan pågår mellan den 5-11 juni 2016. De är inte på tredje året i rad fast första året hette det delningsdagen.

Du kan också delta ifall du vill. Surfa in på ”Delta ni med”. Det kan handla om att du ger bort någonting av ditt överflöd, delar någonting under en kortare eller längre period, lånar eller hyr ut en resurs eller byter en sak, en tjänst eller en kunskap mot någonting annat.

https://www.facebook.com/events/422010811310174/

De arrangerar delningsveckor och dagar i andra delar av världen

http://www.globalsharingweek.org/

I delningsekonomins anda så har jag inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg.

Scandjet störst på Kroatien

Förra hösten flyg jag med Scandjet då jag var med på Qoola Qvinnors resa till Opatija i Kroatien. Ni kan läsa mer om den resan om ni surfar in på min  andra blogg semmester.se. Vi var ett hundratal Qoola Qvinnor som flög från Landvetter.

 

 

 

Scandjet resmål i Kroatien.

De flyger på dessa destinationer i Kroate

Ön Losinj
Opatija
Ön Krk
Rovinj
Primosten
Moscenicka draga
Sibenik
Split

 

De flyger till Kroatien Spanien och Italien. Du kan  även följa med på någon av deras temaresor för den som är intresserad utav träning, golf, dans eller en upplevelseresa.

Piloten Sasha Djakovic grundade företaget  i december 2002.  Hon ville hjälpa utvandrade landsmän att enkelt hälsa på familj eller semestra i Kroatien. Det dröjde inte  länge innan svenska och skandinaviska resenärer började beställa resor. De.flyger vi från ett 20-tal regionala flygplatser i Sverige,

Scandjet

Detta är ett affiliateinlägg.

KVD Kvarndammen nästa bilaffär?

Själv har jag aldrig handlat på Kvandammen eller som det numera heter KVD, Jag har en syster som har tonårsbarn. Hon har handlat ett par bilar ett par gånger från deras anläggningar och har varit väldigt nöjd

De säljer inte bara bilar på auktion.utan de har lastbilar entreprenadmaskiner, båtar, husvagnar, truckar med mera. De hade till och med en segway då jag var inne och kollade.

De testar alla objekt som säljs. Sen betygsätter det som säljs på aution. Deras betygskala går från 1-6.

Detta Youtubeklipp förklarar på ett bra sätt hur det går till

Här finns KVD anläggningar

Göteborg/Kungälv
Göteborg/Kungälv Rollsbo
Kumla
Linköping
Luleå
Spånga
Staffanstorp
Sundsvall
Torshälla
Umeå
Östersund

De har även andra tjänster som finansiering. Du kan genom deras kalkylator för att beräkna din månadskostnad. Står ett auktionsobjekt långt ifrån där du bor kan du skicka en förfrågan till dem på vad det skulle kosta att transportera objektet till en anläggning närmare dig.

kvd

Detta är ett affiliateinlägg.

Breakits podcast

Breakits podcast har redan sänt 70 poddar och kanske 71 till och för en pod sänds idag. De kallar sig ”Sveriges vassaste podcast om internetindustrin”. De sänder varje fredag och händer det något speciellt så gör de en extra podd.

Vilken mål grupp har Breakits podcast

Medelåldern är 22-50 år och 73% är män. Det är ett ungt företa det startade så sent som 2015 av Stefan Lundell , Olle Aronsson och Eric Gisaeus.

I appar som Apples Podcaster eller Soundcloud hittar du podden genom att söka på Breakits podcast. Du kan givetvis även lyssna på deras hemsida.

http://www.breakit.se/podcast

De söker även sponsorer till podden. Har du lust att sponsra så maila dem på  sales@breakit.se

Jag har skrivit detta inlägg utan ersättning

Veckopengen kan den sparas i app

Appen Veckopengen är framtagen av Philip för att ge barn ekonomisk träning. Visst kan man som förälder ge barnen ekonomisk träning. Du kan ju öka barns förståelse för pengar genom att diskutera ekonomi med dem. Två av tre barn i Sverige har vecko eller månadspeng.

Det är ju lätt att bara ge barn saker utan förpliktelser. ’

Idag är det inte tabu att diskutera pengar.

Du kan prata om drömmar, sparande och möjligheter.

Ibland köper barnen fel. Låt dem köpa fel.

  Har Veckopengen gett nått resultat?

Då jag senast var inne och kollade på hemsidan så hade det betalts ut över 82 000 000 i veckopeng. Barnen har tillsammans sparat över 29 000 000 kronor den 25/5

Appen finns att ladda hem både från App Store och Google Play. De har även nyhetsbrevl

http://veckopengen.se/

Det hade kanske behövts en app för vuxna också

Jag har inte fått ersättning för att skriva detta inlägg

Sigmastocks

Sigmastock grundades av studenter då de tycket deras släkt och vänner betalade för höga förvaltningsavgifter. De reagerade på bankernas höga fondavgifter och vinstmarginaler. Medierna hade avslöjat att många förvaltade fonder i själva verket har väldigt indexlika innehav och därmed inte ger sig själva en chans att prestera bättre än snittavkastningen för börsen.

Med Sigmastocks tjänst blir det möjligt för dig som privat investerare att på egen hand och med bra beslutsunderlag förvalta dina tillgångar till en bråkdel av vad det kostar att investera via en bank eller en fond.

Ingen aktiehandel sker via Sigmastocks. Du handlar istället själv via din egen depå. På detta sätt full kontroll över ditt sparande. Du styr även över omfördelningen av portföljen

https://sigmastocks.com/

Har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Företagarnas pod

Vad gör företagarna?

Företagarna har inte bara podsändningnar utan de hjälper även företagare med juridisk rådgivning, försäkringar,nätverk och opinion. De har även förmåner som billigare telefoni och drivmedel. De hjälper även unga företagare. Det kostar olika mycket att vara med beroende på var man bor. Bor man Helsingborg koster det 3330 kronor plus moms och är du nystartad kostar det 1590 kronor plus moms. De ha även medlemsavgifter för ungaföretagare och stödjande medlemmar.

Företagarnas pod

Det är gratis att lyssna på podden. Viill du inte  missa något avsnitt så prenumerera på på iTunes.

http://www.foretagarna.se/Podd/

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva om denna pod.

Digitalakademin gratis Google o Almikurs

Digitalakademin äar ett samarbete mellan Google och Almi.  De skapar utbildningen för att  företag ska kunna möta den ökade konkurrensen på internationella marknader som den pågående digitaliseringen medför.

Du kan nu som företagare surfa in på deras och göra ett test om dina förkunskaper. Sedan sköter hemsidan om va du behöver kunna. Jag har inte hunnit att gå igenom allt men de som gjort det säger att det är basic.

Ämnes som tas upp är ”håll kontakten per e-post” och ”bli upptäckt genom sökningar”.

Youtubeklippen är på engelska men med svensk text.

De erbjuder kostnadsfria utbildningar både online och fysiska utbildningar

https://digitalakademin.withgoogle.com/