Returnera inte uppgifter till Nummerupplysningen

Jag har nu fått tre stycken skräppost från Nummerupplysningen. Det första brevet som kom var från ett företag som jag har aktivt. Andra företaget avvecklade jag för så där en åtta år sedan. Det sista skräpbrevet var adresserat ”Massage för dig i Malmö”. Det företagsnamnet har jag aldrig registrerat..

Jag surfade till nummerupplysningens hemsida fann att företaget var registrerat i Tallin i Estland. Skumt.

Jag sökte på restauranger i Helsingborg och fann 168 stycken. Jag hoppas inte att alla dessa restauranger betalt in till Nummerupplysningen.

Nedan ser ni de tre bluffbrev som de skickat till mig.

Bluff nummerupplysningen

 

Tidningen Driva Eget har länge varnat för dessa blanketter. Skulle de redan ha  skrivit på Nummerupplysningen eller Bolagsupplysningen och returnerat så har Driva Eget skrivit rekommendationer på vad man ska göra.

 

http://www.driva-eget.se/guider/bluffakturor/sa-agerar-du-mot-nummerupplysningen-och-bolagsupplysningen

I morgon bloggar jag om Bolagsupplysningen.

PewDiePie störst på Youtube

Jag avlutar månadens Youtube tema med mannen som är störst på Youtube ”PewDiePie”. Hans riktiga namn är  Felix Kjellberg bördig från Göteborg. Numera bosatt i London och tillsammans med en grym Youtube tjej Marzia Bisognin på Youtube kallad CutiePieMarzia. Klippet nedan är från PewDiePies lansering av sign bok This Book Loves You

 

PewDiePie har flera gånger fler följare än Sveriges befolkning. Han har gjort sig känd för sina dataspelskommentarer på Youtube.

Hans bok This Book Loves You ska bli spännande att se hur många ex den kommer att sälja för den finns i pappersvarianten.

This Book Loves You

Konsumenteuropa.se

Jag bloggade om  Svenska Konsumentverket i september. Idag tänkt jag blogga om  Konsument Europa som till viss del är EU finansierad. uppgift är att ge dig som konsument information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Konsument Europas uppgift är att ge dig som konsument information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Deras tjänster är gratis. Konsument Europas ’Sverige lokaler i ligger i Karlstad Congress Culture Centre.

Du kan kostnadsfritt ställa frågor om till exempel gränsöverskridande handel, om du har problem med ett köp av en vara eller tjänst från ett annat EU-land eller från Norge och Island? På hemsidan finnns anmälningsforumlär. Det finns på sidan även länkar till konsumentorganisationer om du har handlat utanför EU. Du kan läsa mer om EUs konsumentlagar och direktiv på

http://www.konsumenteuropa.se/

Länge leve prylen

Bakom hemsidan ”länge leve prylen” finns de kommunala avfallsbolagen  LSR, NSR och Nårab. Det är avfallsbolag i de Nordväst Skånska kommunerna. De vill inspirera invånarna i regionen om att rädda sina prylar, bl a genom informationsklipp på Pågatågen.

Under fliken ”Matrealvård och DIY” tipsar läsarna om idéer för återbruk. Du kan dela dina favorit idéer där på din Facebook, Twitter eller Pintrestsida.

På ”Länge Leve Prylen” sidan finns även en Instagram tävling. Tävlingen pågår 18 – 29 nov och bidragen ska ha inkommit under denna period. Vilkor för tävlingen finns att läsa på sidan. Det finns en jury som utser vinnaren. Utförande av pris beror på typ av pryl och kan innefatta ett presentkort eller en omvandling. Lycka till med din pryl.

http://langeleveprylen.se/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robotdammsugaren Årets julklapp 2015

Uffe har redan skrotat sin Robotdammsugare. Den for oplanerat fram och tillbaka i rummet. Det som gjorde att Robotdammsugaren imponerade mest på mig var då den kämpade sig under Uffes köpmansdisk i köket. De lyckades faktiskt ta sig ut själv. Tyvärr filmade jag inte kampen.

Jag har Googlat efter bilden som visar hur ostrukturerad som en Robotdammsugare kan fara fram i hemmet. Tyvärr hittade jag inte bilden. Det fanns även en fjärrkontroll till dammsugaren men den testade jag aldrig så jag vet inte ifall dammsugaren var lydig. I varje fall tror jag att dammsugaren gått mer strukturerat ifall man kört med fjärrkontrollen.

Sen rekommenderar jag att man viker in mattfransarna ifall man har  äkta mattor. Uffes dammsugare fastnade i en mattfrans en gång vilket resulterade i att han fick köpa reservdelar till dammsugaren. Ingen av oss kan fixa mattfransar. Uffes Robotdammsugare var av märket Roomba.

Jag tror inte att Robotdammsugarna idag missar något. Har sett hur fint Uffes grannars gräsklippare far fram. Förmodligen bygger det på samma teknik förutom att en suger och en klipper. Jag vet att tidningen Råd & Rön har testat så att man får en bra dammsugare.

På Cdon hittade jag en Robotdammsugare som verkar vara bra men en aning dyr. Den  navigerar med en gyro-sensor. Den heter Miele Robotdammsugare Scout RX 1 och finns även i rött. Dock blir den lite dyrare i rött. Dammsugaren var bäst Råd och  Röns test i mars 2015.

Miele Robotdammsugare Scout RX 1

Jag hittade en billigare men ändå bra som heter Neato Robotics Neato Signature. Denna dammsugare har även fått bra testresultat i Råd & Rön.

 

 

David Walshonline

Youtube har sitt Creator Academy som lär hur använder Youtube på ett smartare sätt.  Jag tycker dock att David Walsh instruktionsfilmer är mer pedagogiska än Youtube Academys. Är du intresserad utav Youtube marknadsföring och att få Youtube instruktioner så rekommenderar jag dig att surfa till hans Youtubekanal  https://www.youtube.com/user/DavidWalshOnline

 

David har tränat direkt under Jeff Walker i hans Product Launch Manager Training och han har också varit medlem i  Eben Pagan’s Guru Mastermind Mastermind Group.

David Walsh har en namne som är politiker så David Walsh har hemsida

http://www.davidwalshonline.com

Har du skapat hisspitch?

Du har kanske hört uttrycket hisspitch tidigare men vad är det bra för och varför är det viktigt. En amerikansk idé som bygger på att du står i en hiss på väg upp till 10.e våningen. In i hissen kliver in en person som kan påverka ditt liv i framtiden. Så det gäller att skapa något intresseväckande.

En bra hisspitch innehåller presentation vem du är, vilka problem du kan lösa, vad som skiljer dig från konkurrenterna och gärna avsluta med en fråga.

 

Jag hittade en sida som har en mall för hisspitch. Sidan heter Hisstal. Hisstals hemsida är skapat av George Chammas och Lars Nilsson 2011 som en tjänst för att underlätta arbetet med att ta fram vad som kan kallas en hisspitch. Du kan skapa olika varianter med olika längd på pitchen.

 

Hisstal.se

Du får gärna göra ett inlägg nedan om din egen hisspitch.

Hjärnpodden

Kristina Bähr startade företaget Exist 2010. Hon är barnläkaren som specialiserat sig på hjärnan. Jag lyssnade på Kristinas föreläsning då jag var på Qoola Qvinnors framgångsresa i Kroatien.Hon tar i sina poddar upp ämnen som hjärnans plastisitet, stress, sömnproblem och lärande.

Förutom poddsändningar så handleder Kristina chefer, coaching, seminarier/föreläsningar. Hon har även skrivit boken Hjärnan i skolan – möt barnen där de är

Nu undrar ni klart varför jag skriver om hjärnpodden då jag bloggar om tjäna pengar men det sitter nog i hjärnan om man är jägare eller bonde. Jägarna gick ut och skaffade sitt byte och bönderna tänkte lite längre planderade hela året och ekonomi är en hel del planering.

Hjärnpodden

http://www.exist.se/

Pasta Maker årets julklapp 2015?

Jag har i flera år tippat vad som blir årets julklapp men aldrig gissat rätt. I år fladdrar jag ut och tror att det blir en Pasta maskin. Det finns både mekaniska och elektriska sådana. Allt efter plånbok.

Jag hittade en elektrisk pastamaskin på Ellos. Det är en Philips men det är billigare att handla från Ellos än på Philipsse
Philips Pasta Maker Avance 200W

Har du tid och lust att veva fram din pasta så blir maskinen billigare. Jag hittade en pastamaskin på Kitchen Time
Kitchen Time pastamaskin
Lycka till med din pasta tillverkning.

Vad som blir Årets Julklapp släpps den 24 november 2015.
http://www.hui.se/arets-julklapp

Förutom årets julklapp finns det Huis handelsprognos att ladda hem som PDF