Bamba leksaker

Bamba säljer leksaker, babyartiklar, barninredning och barnkläder på nätet. Bamba ingår i Adlibrisgruppen. På Bambas hemsida hittar du kända varumärken som Lego, Alga, Lundby och Brio

Nu kan du slippa barn som från bananas i butiken. Istället kan du handla leksaker hemifrån i lugn och ro. Bamba har även ett nyhetsbrev som håller dig uppdaterad på kampanjer och erbjudanden.

Bamba har utsetts till årets e-handlare tre år på raken
Bamba SE

Vet du vad Strawbees är?

I mars var jag på Webcoast i Göteborg. Där hade de Kreathon som är en mix av ett Makerspace och ett Hackathon.

 

strawbbees på kreathon webcoast

Strawbees är en sugrörsliknade pedagogisk leksak. Jag tycker verkligen att man kan bygga tredimensionellt med Strawbees. Du har fyra olika byggsatser att välja mellan. Du kan bygga allt från sådant som du flyger med till ett paraply. Detta Youtubeklipp är på engelska men jag tror nog at du förstår hur det fungerar.

 

Till att driva och styra flygplanen med Aradinio kan du köpa från Kina.

Strawbees tanke är att lärande och lek ska vara roligt och tillgängligt för alla. De ha även paket för de som jobbar med utbildning.

http://www.strawbees.com/

 

Vinterutflykt på Fedingesjön

Igår hade jag kvalitetstid med barnbarnet. Jag och barnbarnet har varit ute isen på Fedingesjön och halkade runt. Vi fikade sedan med på medhavd O’boy i en ståltermos som jag köpt på Outnorth. Deras termos Ståltermos FBB-750B, 0,75   har blivit bäst i test. Vi har även testat termosen då vi var på fiskeutflykt. Den fungerar lika bra till det. Det blev dock ingen fisk. Jag hade av säkerhetsskäl plockat bort kroken från draget.

Barnbarnet är bara tre år så hon fick kana runt på isen med stövar. Nästa år ska vi testa skriskor ifall det nu blir is på Fedingesjön. Det är inte alla år som det blir is på den sjön. Då det var töväder och det var vatten på isen så fick vi gå hem och byta till torra kläder.

Då vi bytt till torra kläder åkte vi pulka och gjorde en snögubbe. Jag ville även göra en snögris men hon hoppade på den så av den blev det inget.

outnorth.se