Bea Szenfeld designer av Rosa Bandet 2018

Vem är då Bea Szenfeld som designat Rosa Bandet i år. Hon föddes i Polen och  är idag både mode designer och konstnär. I Stockholm driver hon eget modehus under sitt eget namn.

Bea är inte rädd för att använda sig av återvunnet matreal. Minns ni Alice Bah Kuhnkes omtalade klänning till Nobelfesten 2017. Det var Bea som designat den klänningen. Hon har designat Rosa bandet för sin mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt.

Cancerfondens rosa band kostar 40 kronor varav 37 kronor går till Cancerfonden. Det kostar cirka tre kronor att tillverka, förpacka och distribuera bandet.

Tidigare har jag bloggat om olika Rosa Bandet  produkter. I år tänker jag inte lyfta fram någon speciell produkt. Det finns en massa Rosa  produkter ifall du skrollar ner en bit då du klickar på denna länk https://www.cancerfonden.se/rosabandet/samarbetspartners

https://www.cancerfonden.se/rosabandet

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg.

Minimalisterna

Första gången jag kom i kontakt med minimalisterna var då jag läste en artikel i Transportarbetaren nummer 9 september numret på sidan 34-35.

 

Detta inlägg innehåller annonslänkar för Adlibris.

Johan Ernfors och Elisabeth Byström har hemsidan http://minimalisterna.se/. De startade bloggen 2013 för att dokumentera sin nya livsstil. De har gjort sig av med en massa onödiga prylar som de samlat på sig.

Surfar du till bloggen kan du läsa om att de har köpstopp. Köpstopp innebär att man inte får handla några nya prylar. Vilket gör att Elisabeth kan jobba deltid.

De har gett ut en bok Prylbanta

Läser du boken kan du få tips på hur du kan städa ut prylar i ditt liv. Bli minimalist och surfa till deras hemsida.

http://minimalisterna.se