Uniti car U17

Vi åkte i god tid till Uniti car lanseringen i Landskrona för Helsingborgs Dagblad hade skrivit att vi var 1000 inbjudna. De hade marschaller och laserlight som hälsade oss välkomna och visade oss rätt. De hade även en garderob där vi kunde hänga av oss kläderna. Vi väntade i 20 minuter till att klockan blev 18. Under tiden passade vi på att gilla Uniti på Facebook.

Då vi visat våra  biljetter fick vi nyckelkort till vår Uniti. Nyckelkortet är helt svart men jag får grå kanter på bilden, Kortet var helt svart.

 

Första utställningsmontern hade Kuka Nordic. De tillverkar robotar. Stötte man till roboten så stannade den direkt. Jag fick kliva över avspärrningarna och provsitta.

Det var många olika plasttillverkare som ställde ut. Bland annat en som hade hampa som armering.

Längst ner i lokalen var det mingel.De hade för kvällen tillverkat Unitiöl och chocklad. Ni kan se hur de ser ut på bilderna nedan.

 

De hade tre mingelrätter och det bjöds på kaffe från Walters.

En elbil från Thulinverken som idag ägs av Haldex fanns också med i lokalen.

Andra utställare var bland annat ÅF, Tele2 och Siemens. Vi satte oss i god till att de skulle presentera Uniti Cars från scen. Presentationen var 45 minuter sen så man hann med lite socilala medier.

De sände live på Youtube. Scrolla fram till 1 timme och 3 minuter så startar föreställningen.

Uniti Car saknar traditionell ratt och backspegeln finns  i bildskärmen som fungerar som en intrumentpanel. Backkarmeran har inga döda vinklar. Du kan även titta på Youtube tills den börjar rulla.

 

Dagen efter så fanns en Uniti bil på Mediamakt i Malmö och en i Stockholm. De har ett introduktionspris från 145 000 svenska kronor. Har du inte möjlighet att åka till någon Mediamarktbutik så kan du beställa en Uniti på https://www.uniti.earth/order/. Jag har inte fått nått betalt från Uniti för att skriva det här inlägget. Ska jag var ärlig så har jag satsat på  FundedByMe crowfunding kampanj som Uniti hade, precis som de flesta som deltog i kvällens arrangemang. Tack Uniti och alla företag som varit behjälpliga för att göra denna kväll så trevlig.