Måste man köpa ny kaffekokare när melittakannan gått sönder

Förra gången melittakannan gick sönder köpte jag en ny kaffe kokare på ICA Kvantum i Markaryd.Kannan kostade 299 kronor om man hade ICA kort. Denna gången var bryggaren ganska ny så jag tyckte det var onödigt att köpa en ny kanna. Åkte till ICA Maxi på Råå men de hade ingen ny kanna. Kaffe kokaren var nu nersatt till 199 kronor.

 

På bilden är en del kaffekartonger upp och ner men jag orkade inte vända dem innan jag fotograferade.

Surfade lite på nätet och såg att Clas Ohlsson hade rätt kanna för 198 kronor stycket.. Köpte tre kannor två till mig ifall kannan skulle gå sönder och en till Uffe. Så har han en extra kanna ifall hans skulle gå sönder. Eftersom jag handlade över 500 kronor så blev det fraktfritt. Tyvärr så har inte Clas Ohlsson kannorna i sina butiker bara på nätet men man kan beställa dem till sin butik.

Jag sparade en krona och miljön genom att inte köpa ny kaffekokare. Hoppas bara att man kan köpa glaskannorna billigare i framtiden och på så sätt spara på miljön.

https://www.clasohlson.com/se/

Detta inlägg innehåller inga affiliatelänkar

Årets julklapp 2019 blev det återvunna plagget

Jag har varje år bloggat om vad jag trodde skulle bli årets julklapp. Hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det skulle bli ”det återvunna plagget. Det är helt rätt i tiden. Jag har gjort en skärmdump på HUIs motivering av årets julklapp

 

Går det inte att läsa så klicka på bilden så blir den större.

Jag funderade på att publicera ett förslag men min favorit finns inte ute på markanden ännu. Det är en maskin som kan brygga öl, kaffe, te, kombucha, läsk, energi och hälso drycker. Maskinen fanns som ett crowdfunding projekt på Kickstarter

Detta inlägg innehåller inte annonslänkar.