Ann Ljungberg

Den första gången jag stötte på Ann Ljungberg i litteraturen var då jag läste boken Lyckas med bokutgivning : handfasta råd från framgångsrika egenutgivare. Den boken skrev hon tillsammans med Sölve Dahlgrem och Lars Rambe. Jag läste boken i samband med att mor hade skrivit en bok om sitt liv och jag behövde lite tips om hur man skulle hennes bok i tryck. Ann Ljungberg bor tillsammans med sin man på en segelbåt Olivia någonstans i  i världen.

Ann är författar coach och hon håller skrivarkurser. Jag var i Stockholm förra året på DI Life där jag lyssnade på henne. Bilden nedan är från hennes föreläsning.

IMG_20140517_141106

Ann Ljungberg har blogg

http://www.annljungberg.se/

Qoola Qvinnor

Jag har länge varit med i Qoola Qvinnors Facebookgrupp. Nu har jag äntligen möjlighet att åka med dem till Kroatien på söndag. Ni kan följa det på min andra blogg http://blogg.semmester.se/.

Vad är Qoola Qvinnor?

Det är ett nätverk som Siv Thuresdotter startade 2009. Hon ville med ett nätverk som lyfter fram alla fantastiska kvinnliga förebilder som finns i Sverige. Siv började med att nätverka på nätet men märkte snart att det även behövdes IRL träffar. Den första Qoola Qvinnor träffen jag var på var på Madame Moustche i Helsingborg. Jag var i våras på ett trevligt mingel som Qoola Qvinnor i Malmö ordnade. Det var trevliga föreläsningar av bland annat Carina Månsson, Nina Jansdotter och Linda Björk. Linda pratade om sociala medier och då speciellt Linkedin. som hon håller kurser i.

Qoola Qvinnor har även en monter varje år på bokmässan. Där kan Qoola Qvinnors medlemmar ställa ut sin litteratur. Vad som ska bli extra spännande i år är att 30 kvinnor har medverkat i en bok med titeln ”Boosta din Business – 30 Qoola Qvinnor delar sin bästa marknadsföringstips”.

Innan bokmässan åker 100 Qoola Qvinnor till  Opatija i Kroatien och jag är en av dem. Ni som inte är med på denna resa kan alltid surfa in på Qoola Qvinnor och se när de har något arrangemang i din stad.

http://qoolaqvinnor.se/Bose

Jag har alltid liknat Bose med danska bolaget Bang & Olufsen, ljudanläggningar med högteknologiskt och exklusive design. Amar Bose grundar 1964 Bose Corporation. De har gått i bräschen för högtalare som får plats i bokhylla och med ett reducerat brus. De öppnar inte sin första butik förrän 1993.

I Boses filosofi ingår ett mycket starkt engagemang för forskning eftersom man anser att det är genom forskning som gårdagens saga kan bli till morgondagens verklighet. Detta  har de visat genom att bland annat skänka icke röststaka aktier till MIT.

De tillhandahåller även all teknisk support för samtliga Bose produkter som säljs i Sverige.
Bose SE

September månadstema på onsdagar blir konsumentupplysning.

Cornucopia min favorit bland ekonomibloggar

Cornucopia ska vara sveriges största oberoende blogg inom ekonomi och politik. Jag Googlade Cornucopia och hittade det på engelska Wikipedia. Det betyder ymnighetshorn som är en symbol för överflöd. Ordet Cormicopia passar ju bra både i ekonomi och politiken. Huvudskribent på bloggen är Hans Wilderäng som också är ansvarig utgivare. Bloggen drivs av Förlag Ängsjödal. Lars har en bakgrund som  IT-konsult och har sysslat med olika former av privata investeringar sedan 1993 Han skriver i inledningen att var och en är ansvarig för sina egna placeringar, investeringar och ekonomi.

Förutom att blogga så har Lars Wilderäng även gett ut böcker.
Lars Wilderäng
När han inte bloggar på Cornucopia och skriver böcker så föreläsare  han och driver ett litet småbruk, främst för självhushållning. Hans bloggadress är
http://cornucopia.cornubot.se/

Worktasker

Worktasker är en marknadsplats för privatpersoner och företag som vill skicka
uppdrag, hitta lokala tjänster eller anlita flexibla uppdragstagare i realtid, online eller via mobil.

Hur fungerar Worktasker?

  1. Du lägger upp vad du behöver ha hjälp med
  2. Ta emot anbud från pålitliga uppdragstagare på bara några få minuter
  3. Välj den bästa uppdragstagaren
    för uppdraget

Behöver du hjälp med ett hantverksjobb, kontorsadministration, fotografi, webbutvecklare eller vad du än kan tänkas behöva, så annonserar du ditt uppdrag kostnadsfritt. Sedan kan välja bland verifierade och recenserade uppdragstagare som är redo att påbörja ditt uppdrag direkt.

http://www.worktasker.com/

Elektronik tidningar och litteratur

Jag hittade inte så många tidningar som har elektronik som ämne. Elektronik är kanske ett ämne som man söker på Google istället för att läsa i tidningar. Då det gällde litteratur så kunde man gräva lite djupare då jag surfat in på Adlibris. Jag klickade på kategori sedan på Naturvetenskap & teknik. Sedan klickade jag på teknik och då kunde jag välja elektronik och kommunikationsteknik. Då fick jag upp en topplista med en salig blandning av svenska och engelsk facklitteratur i ämnet.
Elektronik litteratur
Ny teknik är tidningen  där du läser om de senaste nyheterna, produkterna, trenderna och innovationerna. Du kan läsa om nystartade företag som kan bli morgondagens Ericsson eller Microsoft. Ny Teknik skriver främst om branscher som IT, telekom, energi och bioteknik samt hur den nya tekniken används inom industrin.

Råd & Rön är en oberoende tidning som utför konsument tester. Förutom hushållsmaskiner så testar de bland annat datorer, tv, foto och telefoni.

Digitalpost

Kan man ta posten med sig över allt?

Digitalpost levererar all din post digitalt. Vilket är säkert enkelt och miljösmart. Du skapar  postadress hos Digitalpost i Sverige. De skannar sedan din post till en molntjänst. DEt kombineras den med bifogade e-mail, e-fakturor, fax, och annan viktig post. Digitalposts kontor är försedd med vakttjänst, videoövervaknad skanning och anpassat säkerhetsarkiv för er postbox. De sorterar, återvinner, skickar och lagrar även din post. På detta viset har du ett webbarkiv som du kan nå var som helst i världen via din mobil, surfplatta eller dator.

Digitalpost tar emot all din post och skannar första sidan alltså kuvertet gratis. Du betalar bara för hur många brev du väljer att öppna. De post som du inte vill ha i pappersformat, kommer att förstöras och återvinnas på mest miljövänliga sätt.

Du kan ha en brevlåda  till Digitalpost, detta görs enklast via Skatteverket med anmälan om Särskild Postadress. Detta ändrar inte din folkbokföring utan endast din postadress.

Detta måste vara en tjänst för digitala nomader

https://www.digitalpost.io/