Qoola Qvinnors afternoon tea på Madame Moustache i Helsingborg

Christina Nilsson Harmonia

Thuresdotter som startade Qoola Qvinnor hälsade oss välkomna och Ilse Svensson de Jong presenterade första föreläsaren Christina Nilsson. Hon berättade att hon drivit företag i över 10 år men att det tog riktigt fart då hon var med i TV serien Skånefruar. Hon berättade att hon åkte runt i världen innan hon hittade vad hon sökte Charkra Balance Dans. I den dansen som är en frigörande dans får hon kraft att hålla ett högt tempo i livet. Den som vill prova dansen har möjlighet att prova på fredag uppe i Ramlösa. Ni kan finna mer info på hennes hemsida.
http://www.harmonina.se/

Sen hade Madame Moustache dukat upp en buffe med scones, lemmoncurd, ost m m. Vi hade tur de hade inte tagit teatraditionen på riktigt allvar. Det serverades kaffe också. Jag satt i ett annat rum än i baren så vi fick flytta in i baren när nästa förseläsare som var Siv Thuresson skulle prata. Vi såg perfekt från våra barstolar.

Siv Thuresson Coola Qvinnor

Hon berättade hur hon uppe i Norrland startade som sömmerska, skoaffärägare, till att annordna modevisningar. Hon kunde efteråt kontatera att hon inte stått så mycket bakom disken. Sedan började hon arbeta som flygvärdinna. Innan hon startade bloggen Qoola Qvinnor hade hon drivit en blogg som marknadsförde Sverige.

Siv berättade att Qoola Qvinnor hyrt en monter på Bokmässan i Göterborg. Där kunde författare hyra in sig för en dag eller hela mässa. Detta grepp gjorde succe. De fick draghjälp av Jonas Gardells monter mitt emot.

Qoola Q har två grupper på Facebook. En grupp för företagare och en för andra. Siv berättade att betalade man medlemskapet innan  nyår så blev avgiften 39 kr/mån. Betalar man senare blir det 59 kr/mån. I medlemmskapet ges möjlighet att skapa en sida för ditt företag på Qoola Q. Du får även exklusiva erbjudanden från Qoola Q:s företagsmedlemmar, inbjudningar till olika event samt mycket mer.

www.QoolaQvinnor.se

Ingrid Berner Hugs for Rugs

Ingrid har jag tidigar bloggat om ://blog.tjanapengarpanatet.se/#post32 då vi åkte kvinnor i fören.

http://www.rugsforhugs.com/

Jag tycker denna film marknadsför mattan på ett bättre sätt in min text skulle göra.

Nathalie Dreilick

Hon betonade också vikten av TV:s genomslags kraft. Hon har bland annat medverkat i Kungarna av Tylösand och lät Tomas och Simon göra om föräldrarnas vind i Mölle. Innan dess har Natalie bland annat arbetat som diskjockey och resledare. Nu har hon öppnat en Tattoo studio på Drottninggatan. Ni kan läsa mer på

http://www.queenstreettattoo.se/

I morgon ska jag äta på Haket och sen ska jag gå å¨teater med barnbarnet. Vi ska se Kolla vad jag kan!. Det ska jag blogga mer om på min andra blogg http://blogg.semmester.se/
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.