Har du planderat 2016?

Så här såg min plan ut för 2015 som vi snart lämnar bakom oss.

Förhandsgranskning av bild

Som ni ser blir det ganska kladdigt då man ändrar i planeringen då man använder rutat kollegieblock.

I år har jag gjort min planering 2016 i ett kalkylblad i Google Drive. Då kan jag komma åt kalendern från både mobil och laptop. Jag gjorde en skärmdump innan jag började min planering av 2016

planering 2016

Gott nytt år

Önskar

Tjäna pengar på nätet

Självständig januari månads tjäna pengar tips 2016

Företaget har sitt säte och största verkningsområde i Helsingborg. Känner jag grundaren Martin Jörgensen  rätt så kommer företaget att växa precis som hans andra tre företag gjort. Lakritsfabriken är den mest kända av hans företag.

Målsättningen är att få ungdommar in på arbetsmarknaden. Hur fungerar det?

Självständig för Arbetstagare

Steg 1

Du och din arbetsgivare kommer överens om ersättning, samt att arbetet skall faktureras genom Självständig.

Steg 2

Efter att tjänsten utförts redovisas arbetet till Självständig. De sköter sedan utbetalning av arbetsgivaravgifter och skatter. I de 6 % som Självständig erhåller ingår administration, bokföring och även rådgivning vid behov.’

Steg 3

När arbetsgivaren betalat fakturan betalar Självständig ut din lön inom 24 timmar.

Självständig för Arbetsgivare

Deras  filosofi är att du som arbetsgivare ska anlita istället för att anställa. Du kan  istället kan fokusera på ditt arbete och inte behöva lägga ner tid på det administrativa arbetet som personalanställning kräver.

Steg 1

Din arbetstagare registrerar sig på Självständig. Sedan kommer du och din arbetstagare överens om tjänst och ersättning.

Steg 2

När din arbetstagare utfört tjänsten redovisar arbetstagaren informationen till Självständig som skickar faktura till ditt företag.

Steg 3

Fakturan betalas efter ert godkännande av ditt företag till Självständig, som sköter inbetalning av skatter och avgifter. De erhåller 6% av beloppet och sedan betalas din arbetstagares lön ut inom 24 timmar.

 

Det finns Youtubeklipp som förklarar hur det fungerar

_

 

Ska du anlita eller bli anlitad?

http://självständig.se/

Gott nytt år

önskar

Tjäna pengar på nätet

 

Vill poängtera att jag inte fått betalt för detta inlägg

Smartster.se mellandagsrea på nätet

Har du varit ute på mellandagsrean? Smartster.se arbetar med ledande butiker och e-shoppar. Deras mål är att hjälpa dig att shoppa smart och spara pengar. Deras ambition är att visa så många erbjudanden som möjligt på hemsidan. Anledningen till att Smartster skapades var efter konstant bombardemang av all direktreklam till alla hushåll. Många bra erbjudanden som ingår i dessa reklamblad men processen att hugga ner träd, göra papper, utforma, trycka och distribuera dessa är både dyrt och miljömässigt dåligt. Därför vill Smartster gör shoppingen smartare och roligare.

Jag hittade inte mindre an 21 kataloger eller reklamblad. Allt från IKEA katalog till Oriflame. De vanligaste branscherna är bygg och teknik.

 

Just nu har de mellandagsrea med över 400000 produkter från över 5500 varumärken och 114 butiker. De har på sidan även presenttips både för honom och henne och speciella tillfällen.

http://www.smartster.se/sv/

 

 

 

Nextory

Har du tröttnat på julmaten och släkten? Kanske du bara vill slappa. Nextory mål är att erbjuda dig marknadens bästa utbud av digitala böcker med fokus på en personlig och hög servicenivå till dig som kund. De erbjuder en abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till både e-böcker och ljudböcker.   Företaget har marknadens största utbud av böcker.Du lyssna och läsa direkt i deras  iOS eller Android app. De har obegränsat tillgång till eböcker eller ljudböcker till din platta.eller mobil från 99 kronor i månaden. Det finns en topplista där du kan hämta inspiration som i sin tur skapar läsglädje.

För tillfället har de prova Nextory gratis. Läs och lyssna off eller online. Ingen bindningstid, du kan avsluta när du vill.

Nextory

Hjärt lungfonden

Uffes mamma gick bort den Istället för blommor ville familjen att vi skulle sätta in pengar på Hjärt lungfonden. På detta vis stödjer du forskningen som kan rädda liv och minska lidandet för alla drabbade.  När du ger en minnesgåva skickar Hjärt lungfonden ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de anhöriga

Kanske tips till de företag som vill ge en julgåva som räddar liv ett annat år? Klart att även du somprivat person kan skänka pengar

Du kan även bli månadsgivare

Hjärt lungfonden

Återvinn dina ljusstumpar och skapa julmys med Vinnaljus

Har du också en massa ljusstumpar liggandes i någon låda? Nu kan du stoppa dina ljusstumpar stoppa dem i en vindsäker marschall, Marschallen kan brinna upp till 26 timmar. I Marschllen finns en permanentveke tillverkad av glasfiber, aluminiumbrännare.

 

De har även en stake som man kan använda inomhus. Då  brinner den i 12 timmar. Du behöver inte ens ta bort gamla vekar då de sjunker till botten.

En både enkel, miljövänlig och ekonomisk stake. Det är försent att beställa om man vill ha ljustakarna innan jul men det gåt att köpa hos deras återförsäljare Du hittar återförsäljarna på hemsidan.

http://www.vinnaljus.se/

På följande ställen i Skåne kan du köpa ljusen

Hjärnarp – Hjärnarp Salongen
Malmö – Norrgavel Malmö
Simrishamn – Handelscompagniet Österlen

Jag har inte fått beltalt av Vinnaljus för att skriva detta blogginlägg.

Appspotr skapa gratis app.

Nu kan du skapa en gratis app på Appspotr. Det kan du göra om du har en Android eller iOS. Sidan är på engelska.

Det går både att logga in  med epost och Facebook på Appspotr. När du loggat in namnger du appen. Sedan kan du bygga din app utan att kunna kod. Du kan ända färg., font, sidor, text, video med mera. Du laddar ner en app så att du kan förhandsgranska innan du publicerar din app. Du kan ändra appen efter att du publicerat den.

Lycka till med din app

https://www.appspotr.co

Om allt går vägen så ska ni kunna få info och kolla min app i ett blogginlägg på måndag.