Att överlista djävulen

 

Att överlista djävulen hemligheten till frihet och framgång av Napoleon Hill

För tio år sedan läste jag boken ”Tänk rätt bli framgångsrik” även den skriven av Napoleon Hill. I den boken skriver Hill om metoden att nå framgång. I den nyutgivna boken ”Att överlista djävulen” beskriver Hill vad som hindrar en person till framgång. Det sker genom en intervju med djävulen. Det har diskuterats ifall denna intervju ägt rum. Vissa tror att åsikterna kommit fram genom diskussioner med sina framgångsrika vänner som Carnegie och Edison.

Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill 

 

Djävulen

Ett av djävulens knep är att personers tro att deras tankar är deras egna. Tankar såsom rädsla, viskepelse, girighet, kättja, vrede, fåfänga och lathet. Rädslan är den tanke som hindrar oss mest. Det kan  vara rädsla som fattigdom, kritik, dålig hälsa, förlorad kärlek, ålderdom och till slut för döden.

 

Hillls fru tycke boken var för kontroversiell för att ges ut på 1930-talet så den har legat i ett kassaskåp tills för ett par år sedan. Då trycktes den engelska upplagan. Nu finns den även på svenska .Trotts att  boken är skriver på 1930- talet så är den lika aktuell idag. Djävulen drar fortfarande nytta av religionens och politikens påverkan. Skolsystemet undgår inte heller kritik då han menar att skolan startades då bara överklassen hade möjlighet till utbildning och någonstans där har utbildningssystemet stannat. Det finns klara åsikter om hälsa som också gäller för våran överkonsumtion av mat. För förbättrad hälsa rekommenderas lavemang. Där tror jag många reagerar men det var en behandling som var vanlig på den tidens hälsohem. Ibland kommer gammalt tillbaks. 

Boken är skriven i genren filosofisk dialog. Bokens förord är skrivet av Max Söderpalm och bokens kommentarer har skrivits av Sharon Lechter. Efterordet har skivits av Michael Bernard Beckwith.

Enligt boken så når inte djävulen 2% av befolkning. Tyvärr tillhör jag inte de 2%.

Att överlista djävulen Adlibris

Att överlista djävulen Bokus

 

 


 

  

Vårens först grillkväll signade in i Tryffelsvinets Vinklubb


 
Tryffelsvinets Vinklubbs nyhetsbrev

Äntligen har vi kunnat grilla ute efter att ha gjort underverk i Uffes trädgård.

Tryffelsvinets Vinklubb erbjuder dig som tecknar dig för nyhetsbrev tillfälliga och permanenta erbjudanden i olika former. Det kan vara erbjudande om tidningsprenumerationer, glas, karaffer, resor med mera.

Tryffelsvinets vinklubbs lådor finns enbart tillgängliga via Systembolagets beställningssortiment via nummer som inte syns i katalogen. Det för att du som medlem i första hand skall få tillgång till Tryffelsvinets erbjudanden som alltid finns i begränsad kvantitet.

Vinprovningar

Tryffelsvinet bjuder in till medlemsprovningar där du kan prova spännande viner och mingla med andra medlemmar. Det brukar vara mycket uppskattat.

Tryffelsvinet erbjuder även skräddarsyddaprovningar som du kan ha med dina vänner, anställda eller affärsbekanta. Du kan beställa på olika teman som antikens druvor, gamla druvor, vin och ost, vin och tryffel med flera.

Du måste vara 20 år för att vara med i Tryffelsvinets Vinklubb.

 

 
 


 

  

Startitup gratis starta egetkurs för den som vill starta internetföretag

 

Startitup

Då jag var i Thailand 2011 träffade jag en jätte ambitiös tjej Marlena Batist. När hon avslutat sitt digitala nomadliv i Thailand startade hon Startitup tillsammans med Anton Johansson förra sommaren. Kursen vänder sig egentligen till ungdomar men även äldre som mig kan följa kursen. Varje söndag i 10 veckor fick vi ett jätte intressant mail med intressanta uppgifter och ideer.

Själv har jag inte fått fart på businessen men det var väldigt lärorikt.

 

Inga förkunskaper behövs. Du kan sitta över allt i världen. Det enda du behöver är en dator och internetuppkoppling.

Glömde att skriva att kursen börjar den 23 juni.

Lycka till

Startitup.se

 

 


 

  

Pengar till semestern? Smartbudget.se!

Har du sparmål inför semestern?

Med Smartbudget kan du ta kontroll över din ekonomi redan idag.  På deras hemsida kan du få hjälp med en budget som håller koll på dina inkomster och utgifter. Följer du budgeten kan du planera din ekonomi effektivare. Du kan spara pengar genom att samla alla avtal hos ett företag. Smartbudget skickar påminnelser via e-post om ditt avtal håller på att löpa ut så du kan spara pengar.

 

 cropped-500-hundringar41.jpg

Du kan även spara genom att räkna med olika räntor och amorteringsbelopp. På Smartbudgets hemsida kan du göra olika beräkningar på detta. Du kan även göra en analys om dina kostnader följer genomsnittet för utgifter som t.ex. hyra, elavgift, internet, bio med mera.

Smartbudget har en kassabok där du kan föra in dina inkomster och utgifter i olika kategorier så att du får ordning och reda på din ekonomi. Låter kanske tråkigt? Får du ordning och reda på din ekonomi så blir det säkert över en slant till din semester.

 Gratis budgetverktyg – snabbt, enkelt, gratis!

 


 
 

Avsändare Skatteverket med Telias Logga

Vågar inte klicka på denna Telia länk
Är det fler som fått liknade mail som jag klistrat in nedan? Undrar var det kommer ifrån för längst ner står det att det är automat genererat och det går inte att svara på.


Hej! Du har fått ett meddelande från oss på Telia Kundservice och du läser det genom att klicka på följande länk:
http://webbguide.telia.se/i. jsp?id=db5926f87e-2a2493

Med vänlig hälsning
Telia Kundservice

PS. Detta meddelande är automatgenererat – det går därför inte att svara på.

 


  

 

Har du Nixat ditt telefonnummer?

Fick för en stund sedan klick i luren

Något irriterande med dessa datorer som sköter automatuppringning på telemarketingföretagen. Ett sätt att spara pengar är att surfa in på Nix och spärra telefonnumret för telemarketingföretag. Det är ju lätt att säga ja till något man inte vill ha då de ofta ringer när man står och lagar mat. Min dotter är förvånad över att jag inte har ”Nixat” men jag kan inte helt nixa min telefon för jag har företag. Har man företag så går det inte stoppa telefonsamtal från företag som man handlat av tidigare.

http://www.nix.nu

 

Telemarkting företag får inte ringa med dolt nummer. Numera presenteras deras nummer. Dock brukar inte telemarketingföretagen finnas med då man söker på på Eniro och Hitta. Dessa länkar är bra ifall du vill se om det är ett Telemarketingföretag som ringt.

http://www.vemringde.se
http://www.missatsamtal.se

 
 

Attraktion & Kemi Ingrid Tollgerdt-Andersson

Attraktion & Kemi

 Ingrid beskriver i boken vad som ligger bakom attraktion i olika sammanhang.  Hon beskriver utifrån egen erfarenhet och ger även tips på och idéer till hur man lyckas i sociala sammanhang. Det är mycket kärlek och passion i boken både till sig själv och andra. Älskar du inte dig själv så kan du inte älska andra.

Jag har just läst ut ”Attraktion & Kemi” och börjat den spännande läsningen av ”Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång”.

Attraktion & Kemi

Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång

Jag har efter bara ha läst några sidor förstått att denna bok handlar om att framgång kan se ut på många olika sätt. Vad som är framgång är individuellt.

Ingrid kopplar samman självkänsla med självförtroende. Mia Törnblom anser i boken Självkänsla nu! att självkänsla och självförtroende är vitt skilda begrepp.

Av boktiteln att döma så låter det som att man inte får vara för duktig, men bokens budskap är att visst får man vara duktig bara man mår bra.

Denna bok är Ingrid ute i bokhandeln och signerar. Rekommenderar er att gå till någon av de bokhandlare eller någon annan sammankomst för att träffa Ingrid och köpa ett signerat exemplar av boken.
Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång

Passion : nyckeln till framgång

Min första kontakt med denna bok var när jag var på TedX Skåne på Kino i Lund. Där höll Ingrid en föreläsning om boken. Jag blev nyfiken och läste den. Det är ett tag sedan jag läste boken men jag minns att jag imponerades utav att hon lyckats få till intervjuer med många upptagna kändisar från både kultur, idrotten och näringsliv, personer som Gunde Svan, Carl Bennet, Kjerstin Dellert med Rune Andersson, Amelia Adamo, Mats Paulsson, Björn Hellberg med flera. Ingrid skriver om deras barndom och fram till idag. Sedan gör hon en analys kring vilka gemensamma nämnare som finns bakom framgång. Vad tror ni hon kommer fram till? Ja de får ni reda på ifall ni läser boken.

Passion : nyckeln till framgång

 


 

Om Ingrid Tollgerdt-Andersson

Jag gillar Ingrids böcker för de är inte problematiserande. Det är annars vanligt att forskare är problematiserande. Ingrid är doktor i ekonomisk psykologi. Jag har haft problem med problematisering då jag skrivit uppsatser på högskolan.  Skulle jag behöva en spökskrivare skulle det vara någon som Ingrid.

Ingrid ger ut böcker på eget förlag. Hon har bland annat gett ut
Cecilia Kärvegårds bok Rockstjärnestatus : guldkant i din vardag!. Vi får se, kanske en bok som jag kommer att skriva om längre fram.

Vet ingen som är så aktiv på sociala medier som Ingrid. Då man lagt ut ett inlägg på Facebook så har hon alltid klickat på gillaknappen. Oftast har hon även en gullig kommentar till inlägget.

Ingrid Tollgerdt-Andersson har en blogg som du kan följa om du surfar in på http://tollgerdt.wordpress.com/

 

Tjäna pengar på webinar

GoTowebinar

Jag har haft ett par inlägg om webinar

http://blogg.tjanapengarpanatet.se/?p=560

http://blogg.tjanapengarpanatet.se/?p=407

http://blogg.tjanapengarpanatet.se/?p=76

Webinar är ett bra sätt att lära sig nya saker. Har du någon kompetens att lära ut varför inte skapa webinarar.

 

 

Bilden ovan är en skärmdump från Camilla Lebert Hirvi webinar för digitala nomader

Olika typer av webinar

Expertmodellen; Visa, inte sälja, bra erbjudande gärna erbjudande

Affiliatemodellen: Utmärkt för olika typer av e-handel

Programledare

Hjälpa andra företagare

Nätverksmarknadsföring MLM


Hur fungerar ett webinar?

Då du anmäler dig till ett webinar kommer du att få instruktioner och lösenord via e-post för att kunna logga in. Webinarledaren kan välja ifall han vill ha chatt och talfunktioner för deltagarna i webinaret. En del som sänder webinar spelar in webinaret så du kan se det vid ett senare tillfälle ifall du inte har möjlighet att se det i direktsändning. Oftast bjuder webinarledaren på första webinaret. Sedan får man betala. Du kan starta webinar på Gotowebinar.

GoToWebinar