Att överlista djävulen

 

Att överlista djävulen hemligheten till frihet och framgång av Napoleon Hill

För tio år sedan läste jag boken ”Tänk rätt bli framgångsrik” även den skriven av Napoleon Hill. I den boken skriver Hill om metoden att nå framgång. I den nyutgivna boken ”Att överlista djävulen” beskriver Hill vad som hindrar en person till framgång. Det sker genom en intervju med djävulen. Det har diskuterats ifall denna intervju ägt rum. Vissa tror att åsikterna kommit fram genom diskussioner med sina framgångsrika vänner som Carnegie och Edison.

Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill 

 

Djävulen

Ett av djävulens knep är att personers tro att deras tankar är deras egna. Tankar såsom rädsla, viskepelse, girighet, kättja, vrede, fåfänga och lathet. Rädslan är den tanke som hindrar oss mest. Det kan  vara rädsla som fattigdom, kritik, dålig hälsa, förlorad kärlek, ålderdom och till slut för döden.

 

Hillls fru tycke boken var för kontroversiell för att ges ut på 1930-talet så den har legat i ett kassaskåp tills för ett par år sedan. Då trycktes den engelska upplagan. Nu finns den även på svenska .Trotts att  boken är skriver på 1930- talet så är den lika aktuell idag. Djävulen drar fortfarande nytta av religionens och politikens påverkan. Skolsystemet undgår inte heller kritik då han menar att skolan startades då bara överklassen hade möjlighet till utbildning och någonstans där har utbildningssystemet stannat. Det finns klara åsikter om hälsa som också gäller för våran överkonsumtion av mat. För förbättrad hälsa rekommenderas lavemang. Där tror jag många reagerar men det var en behandling som var vanlig på den tidens hälsohem. Ibland kommer gammalt tillbaks. 

Boken är skriven i genren filosofisk dialog. Bokens förord är skrivet av Max Söderpalm och bokens kommentarer har skrivits av Sharon Lechter. Efterordet har skivits av Michael Bernard Beckwith.

Enligt boken så når inte djävulen 2% av befolkning. Tyvärr tillhör jag inte de 2%.

Att överlista djävulen Adlibris

Att överlista djävulen Bokus

 

 


 

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.