Dax för att byta till vinterdäck?

Nu har vintern sakta smugit sig söder på. Samma visa varje år med långa ringlande köer till däckverkstäderna. Mitt sparförslag är att i år köpa på M+S däcks så slipper du låta bilen stå hemma då vintern plötsligt kommer. Då kan du köra året om i Skåne. Bor du länge norrut är det kanske idee att köpa riktiga dubb eller vinterdäck. I de här säckarna ligger mina sommardäck i väntan på nästa vår.

Välj någon däckverkstad nära dig

Nordendäck.se

Kör försiktig! Krama varandra i trafiken!

Varför ser rosa bandet olika ut?

Jag köpte för någon vecka sedan ett Rosa bandet på Ica Maxi på Råå. Ser att dottern har köpt ett er designat Rosa bandet. Undrar varför inte alla Rosa band inte är lika?

Jag tjatade nog ut er i våras om saker som man kan ”göra för den goda sakens skull” men jag tycker det är viktigt att göra något för cancerforskning.

Ni kan följa Rosabandetkampanjen i morgonn 27/10 kl 21.00
http://www.cancerfonden.se/rosabandet/?gclid=CJXHm5rYnrMCFTJ2cAod-xYABg
Där kan ni genom ett telefonsamtal skänka 100 kr eller mer till Rosabandet

 Idé A Drottninghög

Förutom att jag gynnar Rosa Bandet håller jag i engelskt spåkcafe på Idé A Drottninghög tordagar kl 16-17.Ni är välkomna dit. Saul och hans team har lyckats skapa en riktigt god stämning uppe på bibIdé A Drottninghög. Idé A Drottninghög finns på Facebook gå gärna in och klicka på gilla.
Webinar om nyhetsbrev

Lär er mer om nyhetsbrev

Jag har i ett tidigare inlägg bloggat om Ann Lundberg som lever på en segelbåt som digitalnormad. I morgon handlar hennes webinar om nyhetsbrev.

Svenska företagare är bra på mycket men har nog inte förstått potentioalen utav nyhetsbrev. De har inte förtått vikten och vilket förtroende man kan skapa genom att skicka nyhetsbrev.

Själv ska jag lyssna på webinaret i morgon sombörjar i morgon kl 14.00.

Mer info på

http://www.wiziq.com/online-class/996124-webinarium-om-nyhetsbrev

Hemfoder

Hemfoder.se

Jag minns hur tungt det var att släpa hem kattmat och kattsand från butikerna.Nu finns Hemfoder.se som erbjuder hemleverans över hela Sverige och fri frakt när du handlar för över 500 kronor. Dessutom får du också bonuspoäng på varje köp! Är du inloggad så ser du ditt poängsaldo.
Till din hund finns det bland annat följande hundmatsmärken att välja på Royal Canin, Hill’s, Orijen, James Wellbeloved, Purina Pro Plan, Eukanuba och Acana. Till din jamande misse kan du välja Våtfoder, torrfoder, grov- eller finkornig kattsand och leksaker. Till smådjuren finns förutom transportboxar, hö, strö, mat och godis

 

Hemfoder

Internet i Focus på Ystad teater

Liselott Lading – Resultify

Dagen började med att Christina Nilsson hälsade oss välkomna till en spännande dag på temat Internet i Focus.  Dagens första talare var Liselott Lading från företaget Resultify. Hon berättade hur hon på byggt upp sidan http://www.visitsweden.com/sverige-dk/. Det är en sida som säljer in skidturism till danskar. De tar inte betalt av någon beställare utan tjänar pengar på hemsidesbesökarnas klick. Deras sida är ständig förändring då de ökar konverteringen genom nyckelordsanalys, kontrollerar teknisk SEO , försök att få kunden att gå i snitslade banor och gå igenom innehåll. Viktigt för Visitsweden var också besökarnas gilla tips på Facebook.

Dock glömde hon att ska man sälja till danskar så gillar danskar våran fikatradtion.

Den mobila revolutionen – Veronica Ermanbriks

Ställde frågan varför mobilkommunikation? Hennes svar var 24/7 ett enkelt sätt att betala. Hon pratade bland annat om närfältskommunikation NFC = Near Field Communication mellan mobiltelefoner. Det är ett sätt att betala till exempel biljett köp.  Av den yngre generationen  surfar 50% av användarna i närheten av butiker. Då gäller det att informationen ska vara lätt läst i mobilen. Då ärAR = augmented reality det vill säga förtags appar viktigt för att locka kunder.

Linkedin

Linus Zackrisson, VD och ägare av MinKarriär Sverige AB berättade om vilka kontakter Linkedin kan skapa genom vänners vänner. Det är ju alltid lättare att ta kontakt med någon som känner någon än att ta kontakt med en helt okänd. För att få fler kontakter på Linkedin rekommenderade han att man ska ha bild på sig själv och en bra headline. Han tycker att många missar att skriva in kontktuppgifter. Linkedin har börjat med annonsering som vänder sig till svenskar i vänstra spalten precis som Facebook. Enligt Linus står Linkedin för Kommunikation, kontakter och kontinuitet.

Han rekommenderade boken Funky Business

Sökoptimering på djupet

Magnus Äng frånTopVisible som först byggde upp sidan och sedan Skickatårtan.se. Han rekommenderade att man lägger in sökord och har en Facebook like på varje sida. Han ansåg att teknik inte var det viktigaste utan innehållet på sidan. Sök orden hämtar du från rubriker och brödtext. Ordet från rubriken ska återkomma i brödtexten.  Det är även viktigt att ha alt text till bilderna så blir de också sökbara. På hemsidan Skickatårtan gjorde han som så, först väljer man till exempel om man vill ha grädd eller prinsesstårta. Klickar man på prinsesstårta så kommer man till en sida där man väljer färg på prinsesstårtan.

Andra bra tips vi fick var att skapa nyheter, göra ”gör det självguider, forum, tips, interaktiva tjänser, bloggar och attrahera med film. Mät följ upp. Vad gör besökarna? För övrigt rekommenderade han google trender och google keywordtool.

Lite google sök statestik.

Överst söklistan 18% klick

2 plats 10 klick

I TopVisibles monter gavs möjlighet till SEO test

Twitter för entreprenören och rekrytering

Stefan Lidén fån Nextu:s första fråga var ”vilket syfte har du på Twitter?” Är det nytt jobb? Nya affärskontakter? Många följare som skapar spridning?

Språket på Twitter lite annorlunda än på andra socialamedia på grund av att man bara får använda 140 tecken i deras Tweets. Han rekommenderade oss att gå in och följa andra och på så sätt lära sig språket, hashtaggar och konventioner. Man ska uppträda artigt och tacka för retweets. Twitter är ett perfekt medium för att länka till artiklar och bloggar.

Han berättade att man kunde skapa en stjärna och favoriserar inlägg. Något som jag inte testat ännu.

Sedan var det dags för lunch. Vi fick kyckling, pasta och sallad. Glömde att skriva att vi hade fika paus under med mingel under förmiddagen. Jag träffade bland annat medlemmar från föreningen http://www.laselma.se/ från Landskrona. Vi fick även möjlighet att kika runt i utställarmontrarna.

Sociala Medier på djupet

Frida Nelhans fick den otacksamma uppgiften att tala efter middagspausen. Det blev lite repetition av förmiddagens ämnen sociala medier. Hon berättade lite om pinterest som är ett bildcommunity.

Responsive Webbdesign

Johan Lopes från Adobe visade lite hur man kunde arbeta i Dreamweaver 5 så att det blir lätt hanterligt för mobilanvändare. Responsive webbdesign är viktigt för att kunna läsa mobila hemsidor. Det innebär att texten eller på högradelen på hemsidan flyttas ner till vänster så att det blir synligt i en mobiltelefon.

Framtidens webb & Designtrender

Anders Printz från SVT tipsade om hemsidan http://svtgrafisktcenter.se/. Har inte kollat sidan ännu men den sidan ska bli spännande att surfa till. De gör grafik åt SVT. Han rekommenderade oss även att ladda ner http://www.casparcg.com/ vilket jag inte heller hunnit testa.

Nu när många surfar med mobilen önskade Anders att de rensar upp på hemsidorna. Han tror också att sidorna blir mer touch baserade. Sidorna ska skapa innovativ navigation, stortypografi, upplevese, vara social och responsive. Han tyckte vi skulle använda oss av mallar.

Han berättade om https://signup.netflix.com/?mqso=81000002. Såg i någon tidning att det var nytt och att det startades upp i måndags.

Han avslutar sin föreläsning med att ”konst måste vara konst”.

Videomarknadsföring på webben

Anders Nordgren från Scandinavian Photo visade hur man kunde klippa ihop en film med hjälp av Adobe Premiere Elements 10. Han hade under dagen filmat olika sekvenser som han klippte ihop till en film.

Anders tipsade oss att filma från olika vinklar och rösten i filmer ska ha passion. Han rekommenderade Youtube eftersom de finns i 42 länder. Vi fick tips om andra siter som visar klipp men de har inte samma spridning.

Vi satt på läktare så tyvärr blev bilderna inne i Ystad teater mörka. Detta var den bästa bilden. Hade bilderna varit bättre hade jag gärna publicerat flera.

Sedan var det lottdragning Bibbi från föreningen Selma var en av de tre deltagarna som fick gå upp på scenen och presentera sitt företag. De andra två var Henriette som presenterade sin sida Mitt Österlen och Christina från Chrispa Kosmetik & Accessoarer. Själv blev jag inte lottlös utan gick hem med 2 muggar.

Media Talks – Om vårt beteende på webben

Som avslutning ledde Christina Nilsson en paneldebatt med en del av dagens talare.

På scenen satt två Twittrare så man kunde följa dagens händelser vilket jag inte gjorde. Dock har jag bestämt mig att bli bättre på att Twittra och sökoptimering.

Jag har glömt skriva att jag samåkte med Linda Björk. Vi var sena på grund av köer i morgontrafiken så vi fick gräddfil in för Linda bistod med utrustning till dagens arrangemang. Det var två nöjda tjejer i bilen hem till Helsingborg.

Jag har fått tips på många intressanta sidor som jag ska surfa till i eftermiddag.

 

Funderat på att sluta röka?

Nosmoke
Har du rökt för mycket i helgen?
Det är lätt att det blir en hel del fler cigg till vinet och maten än man tänkt sig under helgen så när det blir vardag så är det lite rossligt i halsen.
Det är snart tio år sedan jag slutade röka. Då hade jag testat allt från spray, plåster till sugtabletter. Det enda som jag inte provat är nikotiontuggummi. Det som fick mig att till slut sluta röka var inhaler. Då hade jag inte hört talas om e-cigarett.

Du kan med e-cigarett röka nästan var du vill då e-cigaretter inte ger ifrån sig rök utan endast en nästintill luktfri ånga. Det finns i smakerna Marlboro och mentol att välja på så du kan byta smak när du vill. Du utgör heller ingen risk som sängrökare och så  slipper du illaluktande kläder och gula tänder.

En limpa cigaretter motsvarar 10 filter som kostar 49 kr Vilket gör att du spar pengar. Detta är bara ett prisexempel.

Elektroniska cigaretter består av tre komponenter batteri, förångare och filter. I filtret sitter smaken. Det är inget prolem vid resor då det finns både USB och billaddare till e-cigaretterna.
Jag har dock inte vågat utmana ödet och testat e-cigg. Vill inte leva upp till inbitna rökares budord
– En gång rökare alltid rökare

www.nosmoke.se

Nyföretagarcentrums inspirationskväll 10/10 2012 under Näringslivsdagarna i Helsingborg

Kom i webbform

Var året s tema men jag började kolla på mässan som höll på att packas ihop. Homesick Mac spelade gitarr innan Ingrid Olsson som var årets konferencier äntrade scenen.   Innan den föreläsningen började delades det ut pris till ”Årets Nyföretagare 2012” som blev NOI förlag som drivs av Sölve Dahlgren och Lars Rambe. De har startat ett förlag som på ett bättre sätt gagnar författarna. Ni kan läsa mer om detta på deras hemsida http://hoi.se/. Till årets mentor utsågs Lars Stark på Ernst & Young. Hans adept var Catharina Bobäck som driver företaget Metta Clinic/Barnaliv

Kvällens föreläsare Ulf Vanselius och C-Hansson frånföretagen Pyramid och Petra

Deras mål var att vi skulle ha någon idee med oss efter kvällens föreställning. De tycker att de flesta företag överlag har bra teknik och design på sina hemsidor. De tycker dock att kommunikationen kan bli bättre på de flesta hemsidor.

Google annonsering

Google är klart störst då det gäller sök i Sverige. De har 97% av marknaden. Föreläsarna rekommenderade att  man satsar organiskt först genom korrekt och bra innehåll. Sedan  kan man satsa på Adwords som man kan rikta mot rätt användare och det är biligt med Adwords.

Socialamedier

De menade att man låta kunderna göra ditt företag bättre genom att ge dem kommentars möjligheter. SAS och Dell är exempel på företag som genom sin sida gett kunderna möjlighet till att förbättra sig för sina kunder. Det kan göras genom blogg, Twitter, Linkedin och Facebook. Ett hotell i Spanien ger sina gäster möjlighet att boka rum på Facebook. Du kan även starta Event och Helsingborgs hamn har gått så långt att de använder FB som intranät. Då det gäller hemsidor gäller det komma i topp för att få många besökare men då det gäller YouTube klipp så kan man få många besökare trotts man ligger på 10:e plats i sökresultatet. De ansåg att Flickr hade förlorat sin betydelse.

Det görs spel som både informerar och övertygar. De menade de som vill erövra nätet ska vända sig till de som är födda 1975 och senare. Marknaden har gjort att all världens produkter går att beställa med mobilen. Det handlar om kommunikation och en potentiell kund vill Känna, kunna och göra. De rekommenderade en bok som hette Digital Leader: 5 Simple Keys to Success and Influence av Erik Qualman

Morgondagens trender

Innebär personalisering så man får relevantare websidor. Google och Facebook ser ju redan var man surfar och var i världen man befinner sig. Då gäller det att företagens hemsidor anpassar sig för olika målgrupper. Kanske en B2B sida för på dagen och en B2C på kvällen då kunden är hemma. Det ska ta max tre sekunder ska det ta att ladda ner en hemsida annars tröttnar besökaren och surfar vidare någon annanstans. Du kan se hur din hemsida ser ut i olika mobila format genom att surfa in på http://lab.webbyranpetra.se/responsivedesign/

OBS! MOBIL ANPASSA LANDNINGSSIDOR ÄR VIKTIGT

Vem är siten till för? Det gäller att ta reda på vad kunde söker på din sida. Det är inte alltid vad du tror.

Ulf och C-G rekommenderade oss att använda Adwords kampanjer.

Det var en faktaspäckad föreläsning i 190 knyck.

Ingrid Olsson avslutade med att det var genrep för Helsingborgs Arena har inte haft sin officiella invigning ännu.

Det jag tar med mig för kvällen är att satsa och bli bättre på kommunikation. Det börjar bli en tradition för mig att på Nyföretagarcentrums inspirationskvällar. Det var tredje året på rad som jag besökt detta jätte trevliga arrangemang.

 

Välkomna! Hoppas ni kommer att gilla ny blogglayouten

Förstår om ni tyckte min gamla blogg var trist. Tyvärr har jag inte lyckats med att få gamla bloggen med mig in i WordPressystemet. Jag har gjort så att jag sparat gamla bloggen på hemsida http://blog.tjanapengarpanatet.se Det enda som skiljer den nya från den gamla adressen är att den gamla saknar ett g i blogg. Jag har nu lyckats installera den nya bloggen på Ones hemsida. Jag  började lite löst leka med WordPress då jag var i Thailand våren 2011. Det finns ju en hel del finnesser i wordpress som inte fanns på Ones blogg. Jag hoppas jag kan utveckla bloggen och göra den trevligare och mera läsvänlig än den gamla. Ni får gärna höra av er om det finns något som jag kan förbättra