Neurs mars månads tjäna pengar tips 2014

Neurs är ett företag i Pre-launch stadiet som söker affiliates. Så småningom kommer de även att söka entreprenörer som vill skapa snabbare kontakter än vad man gör på till exempel Facebook och Linkedin. Du kanske inte tjänar mer i början men i längden är det tänkt att det ska ge mer businesskontakter som därmed generererar mer pengar.

De startade med dessa språk och det finns video på dessa språk

•English
•Español (España)
•Español (Latino America)
•Portugués (Brasil)
•Italiano (Italia)
•Deutsch

Dessa språk har hemsida  men inte Youtube klipp.

  • Svenska
  • Norska
  • Franska
  • Bulgariska
  • Ryska

Neurs startar upp i USA den 15:e mars.

Neurs.net 

 

Gardenhome

Nu när våren är på väg, varför inte odla dina egna grönsaker? Primörer är perfekt de innehåller inga tillsatser. Gardenhome har fröer i sitt sortiment.

Själv har jag sått tomatfrön.

Sått tomater

I ena krukan har tomaterna börjat sticka upp men det är för tidigt att planera om dem. Hoppas nu att det blir en tidig vår så de kommer ut tidigt. I fjol var det sent så att tomatplantorna stod inne i fönsterkarmen och blev rangliga.

Gardenhomes grundidé är att oavsett vart i landet du än bor, enkelt  ska kunna köpa produkter till din trädgård och ditt uterum som är snygga och samtidigt praktiska. Inredningsdetaljer som passar lika bra inomhus som utomhus, och praktiska produkter för att förenkla ditt trädgårdsarbete. Gadenhome är din kompletta trädgårdsbutik på webben!

Du kan handla via Internet från Gardenhome för det är både enkelt och bekvämt. Dina inköp gör du i lugn och ro hemifrån och får sedan varorna levererade.  Du kan själv välja om du vill hämta dem på utlämningsställe eller om du  vill ha dem hemleverade. Genom att handla hos Gardenhome så sparar du både tid  och miljö. Du kan även välja att klimatkompensera för ditt köp.

Gardenhome är ”Trygg E-handelcertifierad”
Gardenhome.se

Dagens industris poddsändningar.

DI har även WebTV sändningar

Nu kan du lyssna på Dagens industris poddsändningar i din dator, surfplatta eller mobil. Dagens industri har olika teman på sina poddar som Digatialpodden, Den osynliga handen (om de dolda marknadskrafterna som styr våra liv), börsrådet och börsen just nu. Dagens Industri har även DI play som sänder web TV nyheter på  vardagar.

http://www.di.se/om-oss/podcast/

Vill du prenummerara på Dagens industri i pappersvarianten så klicka nedan.
Dagens IndustriFynda och förbeställ böcker inför bokrean 2024

Jag var tidigare med i BPW och på varje årsmöte kom Ellen Skarp och presenterade böcker. Ellen Skarp arbetar på Killbergsbokhandel i Helsingborg. Hon berättade att rean har inte samma betydelse som tidigare. Folk stod förr på kvällarna och köade inför rean.

Nu kan man istället förbeställa böcker både på både Adlibris och Bokus. Undrar just om detta ska bli dödsstöten för bokrean. Detta är ett spartips som jag glömt bort att publicera. Hoppas ni inte har missat någon bok på rean. Du kan ju alla fall surfa in och förbeställa på
Adlibris

 

Bokus
Konsumentverket har gjort bra Youtube klipp vid anlitande av hantverkare och vid köp av begagnad bil

 

Själv byggde jag ett monteringsfärdigt hus i slutet på 1980-talet. Hade säkert haft nytta av detta klipp som tar upp vad man ska tänka på vid anlitande av hantverkare.

 

Hus behåller ju ofta sitt värde. Värre är det då man handlar bil. Här är ett klipp som tar upp vad du bör tänka på vid bilköp.

 

För mer konumentinformation kontakta din kommunala konsumentvägledare eller surfa in på http://www.konsumentverket.se/

 
Tribes: We Need You to Lead Us av Seth Godin

Seth Godin är en amerikansk  entreprenör, författare och föreläsare. Han startade hemsidan http://www.squidoo.com/  som har som syfte att göra det enkelt för vem som helst att skapa en webbsida. Han har skrivit ett flertal böcker om marknadsföring.

Jag har just läst ut boken Tribes: We Need You to Lead Us av Seth Godin. Google överstätter tribe men stam eller folkstam. Jag hittar inget bra svenskt ord för Tribe. Tribe är en grupp av människor, stora eller små som har kontakt med varandra genom ledare eller idé. Jag har bara hittat boken på engelska. Hoppas den kommer i svensk översättning i  det snaraste.

Tribes kan knyta samman människor genom religion, etnisitet, politik, musik etc. Internet har eliminerat hinder som var i världen man bor, pengar och tid. Nya grupper med tio, tusentals eller miljoner människor som bryr sig om sina iPhones, politiska kampanjer eller kämpar mot den globala uppvärmningen.

Tribes: We Need You to Lead Us  Seth Godin

Han tar i boken upp frågor om ledarskap och vem som leder oss. Han särskiljer också på Chef och ledare. Det rör sig inte bara om företagsledare för han tar även upp nya tidens ledare som Gary Vaynerhuck. Gary Vaynerhuck har gjort sig känd genom att i You Tube klipp ge bra vintips.

Seth menar att om man inte hänger med i Tribetrenden är det riska att man blir en sömngångare.  På svenska skulle vi nog uttrycka det som att vi inte ska bli soffliggare. Vill du inte bli soffliggare kan du alltid läsa boken ”Tribes: We Need You to Lead Us”
Adlibris
Bluffmail från Kreditkort Visa/MasterCard Secure

Ämne: Betalning problem #457119033
10 februari 2014 09:47:27Hej,

Vi har märkt att din senaste betalning åtalades tva ganger på samma gång, och det är på grund av ett tekniskt fel.

När du bekräftar informationen på kortet, kommer vi att återbetala till ditt konto.

Sida återbetalning:

Klicka här

OBS!: Detta är en obligatorisk åtgärd. Underlåtenhet att uppdatera dina uppgifter kommer att leda till kreditkort suspension.

© Copyright Visa Europe @ 2014

Jag har klippt och klistrat in detta blogginlägg från min mailkorg.

 
 

Kan E-U bestämma vad jag ska odla?

Vad säger lagen?

Den säger att inte bara frön, utan lökar och plantor det vill säga allt växtförökningsmatreal ska omfattas av lagen. Idag säljs blomfrön och plantor fritt. En del grönsaker som är fria idag är dill, palsternacka och andra udda växter som kommer att omfattas av lagen. Lagen är tvingande.

Beslut fattas i vår i E-U parlamentet. Där efter ska ministerrådet säga sitt. Tidigast 2016 kan lagen träda i kraft.

 

E-U lag vill stoppa försäljning av oregistrerade sticklingar

Då jag för många år sedan jobbade på hemtjänsten i Båstad träffade jag en äldre herre som ägt en plantskola i Hemmeslöv. Han hade haft en mutation på ett päronträd som gav röda päron. Sedan ympade han kvisten och sålde på det viset blodpäron. Så här kommer man inte kunna göra i framtiden enligt E-Us lagar,. Jag läste om detta i tidningen Allt om trädgård nummer 2 2014 sid 31.

Detta drabbar små plantskolor som hittar intressanta mutationer som de vill ta sticklingar av och sälja vidare. Detta kommer att bli kostsamt då det krävs registrering och provodlingar. Den som registrerar sorten får också ansvar för den och ska föra journal över den. Enligt EU blir det småkriminellt att sälja dessa sticklingar.

E-U lag som vill stoppa småskalig försäljning av fröer

I tidningen Allt om trädgård nr 2 2014 som på sidan 30 tar upp problemet med nya lagen som hotar mångfalden bland trädgårdsfröer.

I Åstorp finns föreningen Kvinnokraft. De har varje vår träffar på temat Mätt av en Plätt. De odlar sina egna grönsaker och byter frön med varandra. Skulle de få mycket frö över någon säsong så kan de inte sälja överskottet enligt den nya E-U lagen. E-U ville även införa förbud mot fröbyte men odlarna blev rasande så det kommer att vara tillåtet med fröbyte även i framtiden. Genbanker och andra nätverk som bevarar gamla sorter undantas också av lagen.

Tack vare envisa gotlänningar dinkelfröet sparts till eftervärlden. Jag tror att dinkelfröet är så etablerat att det klarar E-U lagen. Det finns Tyvärr inget utrymme för Sverige att göra egna tolkningar.

Jag inledde inlägget med frågan ”Kan E-U bestämma vad jag ska odla”? Min slutsats är att det kommer att bli så. Det ökar i alla fall inte mångfalden i våra trädgårdar.

Allt om trädgård

Reklampodden en pod på Entreprenör24

Anledningen jag hittade denna pod var att jag lyssnade på Reklamdirektörens pod som jag bloggade om för ett tag sedan. De pratade om att namnet Reklampodden som redan var upptagen av ett annat företag. Blev nyfiken och Googlade på Reklampodden och fann att den fanns på Entreprenör24. I Reklampodden  intervjuar Dennis W Larsson tunga profiler och spännande människor om reklam. Han har bland annat intervjuat Calle Shulman, Titti Schultz, Anders Ericson, Jessica Bjurström och Walter Naeslund.

http://reklampodden.entreprenor24.se/

 


Bonde på köpet

Är det en bonde bonnigsida?

LRF och Sveriges bönder har gjort en hemsida som förklarar varför man ska köpa svenska produkter. Jag tycker de  har lyckats göra en hemsida som inte är så ”bonnig”. Den består bland annat av App, Webb TV och test.

 

 

App

Ladda ner appen gratis och scanna produkter direkt i butik. Scanna produktens streckkod och ta reda på var maten kommer ifrån direkt i mobilen.

Webb TV

Just nu sitter jag och tittar på Web TV. Programet heter Bondekampen. Det är kändisar som tävlar om vem som är bäst bonde. De får varsin coach. De tävlande är Pernilla Wahlgren, Martin Lidberg, Anders Timell och Magdalena Forsberg. Leder programmet gör Ales Schulman.

Test

Jag brukar normalt inte fylla i tester men kunde inte låta bli att testa vilken typ av bonde jag är. Redan som 7-åring bestämde jag mig för att bonde skulle jag inte bli för då får man inte så mycket semester. Mitt testresultat visa att jag är ”Gröna Gina”. Du får testa och se vilken typ av bonde du är. Du får gärna lämna kommentar nedan.

Bonde på köpet