Tribes: We Need You to Lead Us av Seth Godin

Seth Godin är en amerikansk  entreprenör, författare och föreläsare. Han startade hemsidan http://www.squidoo.com/  som har som syfte att göra det enkelt för vem som helst att skapa en webbsida. Han har skrivit ett flertal böcker om marknadsföring.

Jag har just läst ut boken Tribes: We Need You to Lead Us av Seth Godin. Google överstätter tribe men stam eller folkstam. Jag hittar inget bra svenskt ord för Tribe. Tribe är en grupp av människor, stora eller små som har kontakt med varandra genom ledare eller idé. Jag har bara hittat boken på engelska. Hoppas den kommer i svensk översättning i  det snaraste.

Tribes kan knyta samman människor genom religion, etnisitet, politik, musik etc. Internet har eliminerat hinder som var i världen man bor, pengar och tid. Nya grupper med tio, tusentals eller miljoner människor som bryr sig om sina iPhones, politiska kampanjer eller kämpar mot den globala uppvärmningen.

Tribes: We Need You to Lead Us  Seth Godin

Han tar i boken upp frågor om ledarskap och vem som leder oss. Han särskiljer också på Chef och ledare. Det rör sig inte bara om företagsledare för han tar även upp nya tidens ledare som Gary Vaynerhuck. Gary Vaynerhuck har gjort sig känd genom att i You Tube klipp ge bra vintips.

Seth menar att om man inte hänger med i Tribetrenden är det riska att man blir en sömngångare.  På svenska skulle vi nog uttrycka det som att vi inte ska bli soffliggare. Vill du inte bli soffliggare kan du alltid läsa boken ”Tribes: We Need You to Lead Us”
Adlibris
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.