Varit på Borneo med Borneo-Vänner

Ni har kanske märkt att jag inte uppdaterat bloggen på länge. Jag har varit arbetslös och mitt fackförbund ville inte  att jag skulle blogga. För tillfället är jag timanställd som vårdbiträde på ett vårdboende i Helsingborgs Stad.

 

 

Jag och Uffe har varit på Borneo månadsskiftet mars-april. Vi hade fantastiska dagar med besök på orangutangprojekt, regnskog och sett världens största blomma blomma. Vi åkte med Borneo-Vänner. Jag hade tänkt resa även om jag fyllde 60 år under tiden vi var på Borneo. Borneo-Vännerna överraskade med den fina tårtan som finns på bilden ovan.  De har Facebookgrupp

https://www.facebook.com/groups/907135692810399/

Annika och Kristoffer var gulliga och körde oss till Kuchings flygplats då vi skulle åka hem.

 

Det är inte någon resa för den som vill ha selfies med apor. Vi gjorde leksaker till Aporna i Mantang Organgutang projektet. Överskottet på resan gick till https://projectorangutan.com. Projektet tar även hand om andra djur som inte kan placers tillbaka i regnskogen. Det verkar som att de inte kommer att skövla mer regnskog för att plantera palmolja.

 

Ni tänker säkert att nu är ni inte klimatsmarta som flyger till Borneo. Vi deltog en dag med att rensa skräp på en strand. Uffe har idéer hur man återvinna saker på Borneo. De har ingen sopsortering utan allt hamnar på tippen.

En helt underbar resa. Vi kommer att komma tillbaka till Borno.

Ni kan läsa mer om resan på

https://blogg.semmester.se/

Har gjort en spellista på en del av resan på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.