Jobba hemma-dagen den 6 februari

Jobba hemma-dagen

Jag tycker det är konstigt att synen på att varje dag gå till arbetet inte har förändrats. Det finns olika stilar bland de som arbetar hemma. En del klär upp sig som om de skulle gå till jobbet för det tycker det ger självförtroende. Andra sitter i morgonrocken för de tycker det är bekvämt.

Varför jobba hemma?

När man idag kan sitta var  som helst i världen och jobba bara man har en internetuppkoppling. Istället för att sitta hemma kan man gå till cafe eller en vacker plats. Att arbeta på vackra platser har Teo Hären skrivit i boken Härarbeta
Härarbeta

Härarbeta : Att arbeta där man gör det bäst.

Mer info om hemma-dagen finns på

http://www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen/

https://www.facebook.com/microsoft.se/app_405456262863770

Själv ska jag  inte jobba hemma den dagen för jag hade tänkt åka till Kino i Lund för höra http://kanban.se/sociala-medier-2/seminarium-facebook-marknadsforing-lund föreläsning om Facebook.

Vinterutflykt på Fedingesjön

Igår hade jag kvalitetstid med barnbarnet. Jag och barnbarnet har varit ute isen på Fedingesjön och halkade runt. Vi fikade sedan med på medhavd O’boy i en ståltermos som jag köpt på Outnorth. Deras termos Ståltermos FBB-750B, 0,75   har blivit bäst i test. Vi har även testat termosen då vi var på fiskeutflykt. Den fungerar lika bra till det. Det blev dock ingen fisk. Jag hade av säkerhetsskäl plockat bort kroken från draget.

Barnbarnet är bara tre år så hon fick kana runt på isen med stövar. Nästa år ska vi testa skriskor ifall det nu blir is på Fedingesjön. Det är inte alla år som det blir is på den sjön. Då det var töväder och det var vatten på isen så fick vi gå hem och byta till torra kläder.

Då vi bytt till torra kläder åkte vi pulka och gjorde en snögubbe. Jag ville även göra en snögris men hon hoppade på den så av den blev det inget.

outnorth.se

Skapat insamling till ”Min Stora Dag”

Min Stora Dag

Är en stiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina drömmar. Min Stora Dag hjälper sjuka barn med till exempel att får sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade. De ordnar även konsertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att över tusen barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse.

 Min stora dag

Min stora dags verksamheten är uppbyggd på frivillig och volontär basis. Är ni intresserade att ställa upp som volontär så kontakta birgitta.dumont@minstoradag.org

Övriga saker som jag gör för den goda sakens skull

Den här bloggen heter ju egentligen Tjäna pengar på nätet men jag vill ändå samtidigt hjälpa andra. I början av förra året hade jag ett tema ”hjälpa andra” i några blogginlägg

http://blog.tjanapengarpanatet.se/#post75

http://blog.tjanapengarpanatet.se/#post78

http://blog.tjanapengarpanatet.se/#post85

Jag håller på att betala in medlemsavgifter till de olika föreningarna. Sen ska jag i vår fortsätta med engelskt språkcafe på Drottninghögs bibliotek. Den 14/2 16.00 kör språkcafet igång igen. Välkomna!

 

Följ en gratis e-kurs och ett webinar i morgon

Skriva för webben

En kurs för dig som  vill lära dig att skriva läsvänliga texter på webben och stärka ditt personliga varumärke via sociala medier. Glöm inte att maila dem så att du kan logga in på Kursbazaren som är den plattform som används e-kursen

Kursledare: Petra Ariton och Nina Jansdotter

https://www.facebook.com/events/392968434128386/.

Digitala affärsmodeller

I morgon håller Anna Åberg, Ann Ljungberg och Ann Klevbom ett gratis webinar som introduktion till kursen Digitala Affärsmodeller. Jag gjorde ett blogginlägg om Digitala Affärsmodeller i höstas

 https://www.facebook.com/DigitalaAffarsmodeller

 

Dela bästa idéerna för fler affärer på webben med Anna Åberg

Anna Åberg

Igår var jag och lyssnade på ett jätte intressant föredrag med  Anna Åberg på Midzone í Malmö. Normalt då jag varit på ett intressant föredrag så brukar jag skriva ett inlägg. Idag blir det ett annorlunda inlägg då jag använder surfplattan för att presentera sammandraget på webben.

 

Det var jätte trevligt att träffa Anna i IRL efter att ha bloggat om och deltagit i hennes webinar.

http://www.digitalaaffarsmodeller.se/

http://www.aritonforlag.se/

http://www.sem-manager.se/

http://www.kajabiapp.com/

 

Tjäna pengar på en app! iLA?

iLA app

Cecilia ”Rockbabe” Kärvegård gjorde lade ett erbjudande i en kommentar här på bloggen som jag bara inte kunde motstå. Just nu är det lansering av iLA appen. Nedräkningen på hemsidan har redan börjat. Den officiella starten är den 1/2 2013. För en kostnad av 9.95 USD (ca 65 SEK) per månad så får du tillgång till iLA (Inspired Living Application) högkvalitativa Inspirationsvideos. Via din iPhone/Android får du tillgång till 4 inspirationsvideos i månaden. Är detta något du vill missa?

 
http://www.ilivingapp.com/elsagunnarsson

Webinar PR-Kiosken

PR-Kioskens Webinar den 14/1 kl10.00-1045

Webinaret vänder sig till småföretagare och andra som vill veta mer om hur man gör för att synas i tidningar, tv och andra medier. Ledare för webinaret är  Anna Fagerstöm, PR-strateg, tidigare journalist på bland annat TV4 och Expressen. Har du inte möjlighet att delta live så anmäl dig i alla fall då du har möjlighet att titta på webinaret i efterhand.

Pr-Kiosken.se

Fiskeintresserad? Gå med i Happy Angler Club

Mina egna fiskeerfarenheter

Då jag för många år sedan läste en Starta Eget Kurs där författaren till läroboken var Gert Axlin. Han startade Axlins som sålde radio och TV. Om jag inte minns fel så blev Axlins uppköpt av ON OFF. Han liknade företagade vid fiske. Åt man inte upp all fisken utan sålde en del så stod företaget bättre rustat för framtiden.

.Själv har jag mest fiskat i havet. Blir inte kompis med Ambassadeurrullarna vid insjöfiske. Gissa om jag lagt ner timmar för att reda ut trassel. Sen nappar det bättre i havet. Det är sällan jag kommer hem utan en torsk.

 

 

Happy Angler Club

Som medlem får du prisvärda förmåner, rabatter och rabattkuponger för nätbutiken. I Happy Angler Club-bulletinen som nyhetsbrevet heter får du information om de produktkategorier som du tycker är intressanta. Nyhetsbrevet innehåller även Proffsens tips, produktinformation, tävlingar och utlottningar. Du kan som medlemsjälv producera innehåll till nätbutiken genom att skriva och kommentera produktrecensioner.

Som medlem kan du alltid avbyta ditt medlemskap när som helst. Det enda du behöver göra är att fylla i anslutningsformuläret med dina uppgifter

 

Idag strular det med att lägga upp bilder så bilden hamnar förmodligen i kommentarsfältet nedan