Har Quora det bästa svaret på frågan

Quora är en frågor och svar websida som är på engelska. Den organiseras av ett användar community. Quora startades av två tidigare Facebookanställda 2009 och deras hemsida lanserades 2010.

Några frågor som togs upp på Quora då jag skrev detta blogg inlägget var

What publications does President Obama read?

What are some of the best ways to become extremely smart?

What could be Obama’s first question on Quora?

Does YouTube gives more traffic to videos with turned on ads than ones without ads?

 

 

Själv har jag ännu inte ställt någon fråga på Quora och jag heller inte svarat på någon frågeställning. Jag läser deras nyhetsbrev där intressanta frågeställningar kommer upp. Jag hittar inte uppgifter på användare antal på deras hemsida men de bor i alla fall över allt i välden. Jag har inga followers i detta community.

https://www.quora.com

LevHemma.se

På LevHemma.se kan du köpa kända varumärken som bl.a. Newport, Eva Solo, Gense, Menu, Sagaform mfl. Alla produkter från LevHemma.se är första hands sortering och levereras i originalförpackning. De erbjuder säkra betalalternativ, snabb leverans och kostnadsfria byten och returer om du inte skulle bli nöjd.

 

LevHemma.se

Letsdeal.se

Hur fungerar Letsdeal?

1. Lets deal skapar en riktigt bra deal tillsammans med sina partners

De förhandlar fram riktigt bra prova-på-rabatter till företag som vill ha fler kunder. Erbjudandena presenteras exklusivt på Letsdeal.se

2. Handla direkt på webben eller i mobilen

Varje dag lanserar de nya deals som du kan ta del av via mail, Facebook och Twitter.

Under en begränsad tid har du möjlighet att köpa dealen till dig själv eller som present till en vän. Ofta har du ett par dagar att tänka på saken, men vissa deals har också ett maxantal — då gäller det att skynda fynda!

3. Säkert, snabbt och rabatten på direkten

När du köpt dealen via Lets deals supersäkra betalsystem får du en Let’s deal-kod.

Koden kan du använda direkt och det enda du behöver göra är att uppge den när du t.ex. betalar på kaféet eller bokar din massage. Givetvis kan du vänta till ett senare tillfälle, nästan alla deals har 6 månaders giltighetstid.

De har skapat en video som förklarar hur det fungerar.

http://www.letsdeal.se/

Karin Adelskölds Entreprenörspodden

Förra veckan bloggade jag om Alexandra och Sofias Entreprenörspod. Denna vecka tänkte jag blogga om Karin Adelskölds Entreprenörspod. Karin har många järn i elden för hon är humorentreprenör, journalist, programledare, författare och föreläsare. Hon driver även tre företag. Hon har finansierat som pod genom Tillväxtverket. Tyvärr sände Karin sista avsnittet den 10 juni i fjol. I sista avsnittet var Yvonne Ryding gäst.

Hon efterlyser sponsorer till podden. Kanske du har möjlighet att sponsra så att Etreprenörspdden kan leva vidare.

http://entreprenorspodden.se/

Ledlampor spar energi i höstmörkret

Det är ganska enkelt att spara pengar genom att byta sina glödlampor eller lågenergilampor till LED. Idéen till LED lampan fick ju Nobelpris 2014.  med 2, 4, 6 eller 8 chip´s. Det byggs lampor med  med 2, 4, 6 eller 8 chip´s. Anledningen att de stoppar vi 8 chip beror på att det skapas värme som måste ledas bort.

Jag har gjort en omvandlingstabell

Glödlampa Watt         Led Watt

25                                2

40                                4

60                                6

75                                8

Ledlampor finns i en mängd utföranden. Det är inte alltid de strålar 360 grader som den traditionell glödlampa. Det finns även en massa bra information om LED på Energimyndigheten.

https://www.energimyndigheten.se

 

Led-rörlampa E14 220-240 Volt, 3 W, dimbar

Ledlampan har minst dubbla livslängden jämfört med lågenergilampor.

Du kan spara ända upp till 90% på elkostnaden för den lampa som byts ut.

Mitt bästa tips är att köpa en eller några lampor och prova sig fram.

www.blueswede.se

Rum21.se

Rum21.se ingår iRoyal Design Group AB.  Rum21.ses  affärsidé  bygger på att sälja möbler och inredningsdetaljer av hög kvalitet till privatpersoner och företag. De strävar alltid efter att kunna erbjuda sina kunder bästa kvalité, personlig service och rådgivning.Du kan handla på Rum21.se på två sätt, antingen här i deras webshop eller i butiken i Göteborg

 

 

De erbjuder över 200 varumärken med ett brett urval av kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer av såväl klassisk som ny design. De har 339  varianter av stolar och erbjuder det mesta för dig som letar presenter och julklappar till familj och vänner.

Du kan även följa Rum.21.se på sociala medier och teckna dig för deras nyhetsbrev.

Skånska Byggvaror

Jag var i förra månaden på nybyggda Radison Blu Metropol och lyssande på en rapport  om ”Internationalisering genom digitala affärer”. De hade bjudit in företag som visat vägen. De inbjudna företagen var Gents, Fiedly och Skånska Byggvaror. Det var Olof Engvall som är PR-chef  på Skånska byggvaror som berättade att de blivit störst i Sverige på byggvaror. Företaget startade för 50 år sedan i en källare. Idag så handlar 60% av kunderna på nätet. Ofta kollar du på produkterna på mobilen men beställer gör de vanligen från en desktop. Skånska Byggvaror finns även på Youtube.

 


Skånska Byggvaror

Entreprenörspodden Alexandra & Sofia

Sofia Franzén och Alexandra Bylund är namnen bakom Entreprenörspodden. De beskriver sin podkast som  ”En podcast om livet som entreprenör. Om härligheter, svårigheter, frihet och klurigheter”.

Ni kan lyssna på podden på Itunes.

https://itunes.apple.com/se/podcast/entreprenorspodden-oss-entreprenorer/id853852532?mt=2

Tyvärr så fungerar inte hemsidan då jag klickade dit från Itunes. De finns även på Facebook och på Instagram

Då jag surfade på nätet hittade jag en annan Entreprenörspod så jag surfade. Den podden kommer ni att kunna läsa om ni surfar in på bloggen den 26 oktober.

Buzzsumo

Vad kan man använda Buzzsumo till?

Du kan hitta de mest delade texterna och hitta de mest inflytelserika författarna. Du kan hitta det mest delade innehållet på en domän. Det går även att se vem som länkat till en artikel och vem som delar en populär artikel. Du kan hitta opinionsbildare inom ett ämne och identifiera länkar från de som är inflytelserika. Du kan köra en analysrapport för ett ämne eller domän.

Genom BuzzSumo Alerts kan du får mail när det dyker upp en artikel som matchar ditt sökord.

Du kan prova Buzzsumo gratis i fjorton dagar.

 

http://buzzsumo.com/

Thehome har lagertömning

Hur kan TheHome hålla så låga priser?

TheHome har ett nära samarbete med sina tillverkare och leverantörer. De kan därför leverera sina produkter utan några fördyrande mellanled.

– De formger själva möblerna i nära samarbete med tillverkaren för att anpassa dem efter den svenska marknaden men alltså utan fördyrande stjärndesigners och varumärken.

– TheHome säljer i huvudsak över Internet vilket gör att vi inte behöver inte en stor och centralt belägen butik.

På TheHome har du rätt till tre (3) års reklamationsrätt på alla våra varor. De erbjuder 14 dagars bytesrätt och öppet köp. Betala säkert genom fakturering, delbetalning samt kortbetalning. Med Klarna faktura betalar du först efter leverans och kan även välja att dela upp betalningen.

TheHome har bara en butik och den finns i Stockholm. I nätburiken handla bekvämt direkt hemifrån, ingen stress, inga köer, varorna kommer direkt

TheHome.se