Tidningar för ekonomer

Mina favoriter bland tidningar som skriver om ekonomi

Om man ska köpa aktier till sillen och sälja till kräftorna har ju diskuterats i många år. Fakta slår kanske teser. Jag har surfat till Tidningskungen för att se vad de ha för tidningar som skriver om ekonomi. Jag har valt de bästa tidningar i sin genre. De tidningar jag valt är Dagens Industri, Affärsvärlden, Driva Eget, Passion for Business och Råd & rön. Jag har bara valt att skriva om svenska tidningar.

Dagens Industri

Du får ett försprång genom att vara först med det senaste inom affärsvärlden! Di ges ut sex dagar i veckan vilket gör att den har mer aktuella nyheter än veckomagazinen. Tidningen täcker hela Sveriges näringsliv, från de största företagen till de minsta entreprenörerna. Med sina proffsiga börsanalyser är Dagens industri din främsta informationskälla inom sin kategori.

Passa även på att ge bort en prenumeration till affärsmannen eller affärskvinnan för en garanterat uppskattad present.

NYHET! Nu ingår Dagens industri och Di Weekend i din läsplatta

Dagens Industri

Affärsvärlden

För ett par år sedan hade jag rekommenderat tidningen Privata affärer för att läsa information om aktier. Nu tycker jag Affärsvärlden sprungit om Privata Affärer i sina aktieanalyser. Tror att Privata Affärer förlorat på att Anders Andersson gått över till att ge ut tidningen Driva Eget. Affärsvärlden håller diguppdaterad om världens händelser på finansmarknaden likväl som de gör bolagsanalyser och skarpa reportage som breddar din kunskap. Affärsvärlden sänder även Onsdagsrapporten som är en av mina webfavoriter.

Affärsvärlden är den perfekta presenten till den som vill hålla koll finansvärlden!
Affärsvärlden

 

Driva Eget

Driva eget är en tidning för svenska småföretagare. En tidning som ger både inspiration och lönande handfasta råd om hur man hittar affärer och kunder, ökar lönsamheten och hur företagaren bäst sparar både sina egna och företagets pengar. Anders Andersson tidningens ägare har i flera artiklar kämpat mot bluffakturor. Har själv drabbats av sådana fakturor som bara är så tidskrävande.
Driva Eget

Passion for Business

En tidning för kvinnliga företagare. Jag prenumererade tidigare på tidningen men jag hoppas på att få mer tid så jag får möjlighet att läsa den igen. Passion for Business ambition är att inspirera och motivera dig att nå dina professionella och privata mål. Tidningen skriver om entreprenörskap, makt och de senaste trenderna inom allt från mode till affärer. Magasinet har också en sektion som fokuserar på unga kvinnors karriärer. Passion for Business är det perfekta magasinet för dig som vill få ut mer av livet.

Passion for Business

Råd & Rön

Råd & Rön är en tidning som utför tester som hjälper dig att ta rätt beslut i vardagen.

I priset ingår också tillgång till deras webbplats! Ta ett bra beslut, bli en Råd & Rönare du också!

Råd & Rön

 

Arg på Postkodlotteriet

Är Postkodlotteriet seriöst?

Lyssnade idag på Onsdagsrapporten som Affärsvärden sänder varje onsdag. De hade idag ett inlägg som gjorde mig riktigt förbannad. Postkodslotteriet som verkar vara en ideell organisation anlitar bolag så att de kan bland annat kvittera ut bonusar. Ni kan lyssna på och få mer info om ni klickar på denna länk. Nu förstår man hur de har råd till dessa ideliga utskick som åker direkt i papperskorgen. Hittade inte hur man kunde dela med frame så jag klistrar in länken istället http://www.affarsvarlden.se/webbtv/bors_affarer/article3713597.ece

Jag har tagit bort alla Svenska Postkodslotteriets länkar som  jag hittat från min blogg och hemsidor. Skulle jag missat någon så hör av er.

Nu rekommenderar jag er att sätt in pengarna direkt till någon av förmånstagarna istället https://www.postkodlotteriet.se/Formanstagare.htm. Jag vill inte att förmånstagarna ska förlora pengar.

Då jag berättade om vad Postkodlotteriet gjort blev min pokvän Uffe besviken. Han vill ju vinna pengar. Jag rekommenderade honom att sätta en summa till någon av förmånstagarna och en summa på bankkontot. Talade om för honom att i spelbolagen flyter det alltid in mer pengar än ut.

På det svarade han – Hmmm

 


 

 

Min stora dag

Den 24 januari bloggade jag om Min Stora Dag. Jag fick inte insamlingen till att fungera då. Kom att tänka på insamlingen nu när jag såg Min stora dag fanns med bland Postkodslotteriets förmånstagare. Jag mailade till Min Stora dag idag och fick snabbt svar från Camilla. Ledsen höra att du har problem med att sätta in pengar. Vi har tyvärr haft lite krångel med vår hemsida, men förhoppningsvis ska detta vara åtgärdat imorgon em. Jag ber om ursäkt för detta och hoppas du vill prova igen efter i morgon. Tack för ditt stöd!

Min insamling till Min Stora Dag har sida http://www.minstoradag.org/Insamling/1/Collect.aspx?collectid=352

Google Adsense juni månads tips på Tjäna pengar på nätet.

 Google Adsense månadens spartips

Jag har inte tidigare skrivit om månadensföretag på hemsidan. Jag har varje månad haft tips hur man kan tjäna pengar på nätet sedan mars 2012. Det har varit tips som att göra Youtubeklipp, nyhetsbrev, spartipssv.

Google Adsense kan du placerar annonser på din hemsida. Det finns massor av olika storlekar på annonser och det är bara att välja en storlek som passar. Sedan sköter Google om så att det hamnar relevanta annonser på din sida. Adsense på Youtube sköts numera av Youtube Analytic.

Tjäna pengar på din blogg eller webbplats med Google Adsense annonser. När någon klickar på din annons tjänar du pengar. Bloggaren http://blogg.tkj.se/tjana-pengar-blogg-google-adsense/ har skrivit ett inlägg där han rekommenderar en annons av denna storlek efter tredje stycket.

 


 
 

 

Linkedin ämnet på juni månads FB businesslunch

Businesslunch 3/5 på hotell Mollberg

Då vi minglat ett tag hälsade Linda Björk oss alla välkomna till dagens businesslunch. Vi började med en förrätt som extra lyx så serverades det efterätt idag.

Till huvudrätt serverades kycklingklubba. Det var länge sedan jag blev serverad kyckling med ben i i Sverige. Sedan bytte vi bord för att lära känna nya personer. Vid det nya bordet serverades det kaffe och pannacotta.

Jörgen Nilsson på SydTv.se var som vanligt på plats och fotograferade. Idag hade han med sig en lite smäcker kamera som man kan köpa ett fodral till så man även kan göra undervattensfilm.
 


 

Linkedin ämnet för dagens businesslunchen

Linda höll själv föreläsningen om Linkedin på ett fantastiskt sätt. Hon började med att visa följande klipp.
 
 

http://www.youtube.com/watch? v=TQg2DJx0seo&list=UUFJvfd8Pe_LZE_S1vqeaXAQ&index=2

Sen ställde hon frågan behövs sociala medier? Ja va tror ni?

Nu kommer jag inte att skiva så mycket utan jag kommer att visa klipp.

 

 

Vad man inte ska göra på Linkedin

Skriv inte vad du åt till frukost
Spamma inte om dig själv och din produkt
Autoposta i flera medier
Undvik för många inlägg
Tacka ja till ja och godkänna okända vänner
Låt bli att skicka massmeddelande

Kommer till Sverige snart

Tagga vänner

Gör CV – gör resumebuilder

 

Linda efterlyser någon som kan hjälpa henne med businessluncherna i höst. Ser redan med spänning fram mot höstens luncher.

https://www.facebook.com/pages/FB-Helsingborg/106728676078075