Better Bloggers ”jag smyger inte”

Better Bloggers är Sveriges första yrkesnätverk för bloggare

Ni har kanske märkt att jag börjat skriva ifall jag fått ersättning eller inte i mina blogginlägg och det är tack vare Better Bloggers. De strävar mot en enad, utbildad och rättvis bloggbransch.

Deras mål är inte glitter och glamour utan de vill ge dig verktygen och kunskapen att utveckla dig och din blogg till er fulla potential. Deras ledord är kunskap, inspiration, passion och nätverkande.

#JagSmygerInte är deras upprop för att följa marknadsföringslagen och vara öppen och tydlig mot dina läsare vilket innehåll som är köpt i dina kanaler.

Jag har tidigare bloggat om deras pod.

Att bli medlem i Better Bloggers är gratis.

http://betterbloggers.se/

Har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Periscope del 2

Har ni inte läst blogginlägg Periscope  del ett så kan ni surfta dit http://blogg.tjanapengarpanatet.se/?p=4597

Rubrik är jätte viktig. Glöm inte att ha emojs i rubriken.

Hur långt ska en Periscopesändning vara? Jag tycker 9-12 minuter är lagom men det finns proffs som kan hålla spänningen uppe i en sändning som varar i 30 minuter.

När du startar sändningen så vill Periscope att man skapar en tumnagel som syns då Periscope besökarna söker efter sändningar. Tänk på att då du startar sändning så börjar den med vy från anda sidan kameran, alltså inte den sidan som du sitter vid. En god idé är att det blir en lockande och relevant bild som lockar till sig många besökare.

När du klickar på den ”röda sändningsknappen” måste du snurra runt på kameran så du kommer i bild. Något som är enklare är att dubbelklicka på skärmen för att bläddra fram och tillbaka mellan den framåtriktade kameran och bakåtvänd kamera för att få med dig själv på inspelningen.

När du sänder live är det ett par saker som är bra att var uppmärksam på. Välkomna nykomlingar då de kommer in och svara på frågor. Börja prata direkt som du startar sändningen även om det inte finns lyssnare. Tänk på att en del lyssnar på din sändning vid ett senare tillfälle. Ni som skapat eller lyssnat på webinar eller workshops känner nog igen sig i hur det går till.

Istället för gilla knapp kan man klicka på hjärtan och hjärtan rankar dig högre i Periscope. Alla som följer ditt Scope vet inte hur man delar hjärtan så förklara hur man gör. En del som sänder anordnar en tävling så att den som delar flest hjärtan får ett pris. Priset kan vara allt från en bok till att få vara med i en annan av dina sändningar.

Du kan även be dina lyssnare att dela din sändning ifall det tyckte den var intressant. Du kan be dem att inte bara dela med sina Periscopeföljare utan även på Twitter.

Om du är företagare kan du i slutet har en ”Call to action”. Ditt mål att att dina tittare ska besöka din hemsida, blogg eller nyhetsbrev där de kan finna dina produkter eller tjänster.

 

 

Periscope del 1

Jag hade tänkt ha Periscope söndags månadstema under mars månad. Periscope lanseras av Twitter i mars 2015. Appen kan laddas ner både för IOS och Android. Du laddar hem dem på Apple Store eller Google Play. När du laddat ner appen så loggar du in med dina Twitteruppgifter.

Det är bra ifall du uppdaterar din Twitterprofil innan du loggar in på appen då en del besökare tittar på din Twitterprofil innan de kollar på Periscope. Var noga med att kapitalisera på detta utrymme. Din bio är din chans att sälja dig själv i 160 tecken eller mindre. Det är tillåtet att använda hashtags och emoji’s.

Appen har över två miljoner dagliga aktiva användare. Du kan sända live till tittare och följare i hela världen. Genom sändningarna kan du driva besökare till din hemsida.

Du kan som på Twitter söka på

  1. Namn t ex Elsa Gunnarsson
  2. Twitternamn t ex @elsagunnarsson
  3. Hashtag t ex #elsagunnarsson

Ett Periscopesklipp ligger sparas bara i  24 timmar så glöm inte att spara och dela på hemsida, blogg, sociala medier eller på din Youtubkanal.

Bok Amazon

Periscope your biz

 

#blogg100

PewDiePie störst på Youtube

Jag avlutar månadens Youtube tema med mannen som är störst på Youtube ”PewDiePie”. Hans riktiga namn är  Felix Kjellberg bördig från Göteborg. Numera bosatt i London och tillsammans med en grym Youtube tjej Marzia Bisognin på Youtube kallad CutiePieMarzia. Klippet nedan är från PewDiePies lansering av sign bok This Book Loves You

 

PewDiePie har flera gånger fler följare än Sveriges befolkning. Han har gjort sig känd för sina dataspelskommentarer på Youtube.

Hans bok This Book Loves You ska bli spännande att se hur många ex den kommer att sälja för den finns i pappersvarianten.

This Book Loves You

David Walshonline

Youtube har sitt Creator Academy som lär hur använder Youtube på ett smartare sätt.  Jag tycker dock att David Walsh instruktionsfilmer är mer pedagogiska än Youtube Academys. Är du intresserad utav Youtube marknadsföring och att få Youtube instruktioner så rekommenderar jag dig att surfa till hans Youtubekanal  https://www.youtube.com/user/DavidWalshOnline

 

David har tränat direkt under Jeff Walker i hans Product Launch Manager Training och han har också varit medlem i  Eben Pagan’s Guru Mastermind Mastermind Group.

David Walsh har en namne som är politiker så David Walsh har hemsida

http://www.davidwalshonline.com

Camilla Lebert Hirvi affiliateprogram augusti månads tjäna pengar tips 2015

För över 15 år sedan lämnade Camilla Sverige för att bosätta sig i Thailand. Där bor hon nu efter att ha bott i Grekland ett tag.

Camilla Lebert Hirvi är livsdesigner, affärscoach, parterapeut, föreläsare och driver företaget Peelitoff. Just att skala av är Camillas mission.

Vill du också bli platsoberoende? Surfa in på

http://camillaleberthirvi.se

Google Adsense WordPress

Googles Adsense tillägget gör att du inte själv behöver skapa annonser. Du slipper placera dem på sidan. Du väljer bara vilken plats på sidan du vill ha dina Google annonser. Sedan sköter det sig själv så du slipper klistra in Adsense länkarna i varje blogginlägg som man gjorde tidigare. Så här ser en google Adsense annons ut.

Google adsense annons

När du laddat hem Google Adsense till ditt WP konto och valt var du vill ha placerat annonserna så sköter Google resten. Du sedan surfa in på länken nedan och se när det varit annonsvisning och ifall de har klickat. Det är beroende framkallande.

http://google.com/adsense

Har du sökt på ”Google My Business”?

Google My Business är ett sätt att visa ditt företag på Google kostnadsfritt

Genom  att kunderna oavsett om de letar efter dig på Google Sök, Maps eller Google+ så du blir sökbar oberoende av vilken enhet du använder.

Du kan ge kunderna rätt information vid rätt tillfälle, oavsett om det är köranvisningar till din verksamhet i Maps, öppettider i Sök eller ett telefonnummer som de kan klicka på i sina mobiltelefoner.

Till höger på  skärmdumpen nedan ser ni BlueSwedes ”Google My Business. Jag får se tilll att Uffe gör uppdateringar så att han finns med på maps och hans adress och telefonnummer kommer med. Den enda iformationen som ges är att BlueSwede verkar inom Teknik.

 

skärmdump blueswede trading

Ha du lagt till ditt företag i ”Google My Business”?

http://www.google.com/intl/et-us/business/

Grattis WordPress.com 10år

WordPress mål är att demokratisera så att alla kan skapa sin hemsida.

Fördelen då  Wordpress introducerades var att det var användarvänligt. Det fanns många teman (mallar) att välja på. På det sättet slapp man att använda kod. Du kan på några sekunder skapa en blogg eller hemsida utan några tekniska kunskaper

Nackdelen med WordPress.com är att man får adressen dittnamn.wordpress.com. Ska du ha den blogg för privat bruk så fungerar det säkert bra men har du företag så ser det inte så proffessionellt ut.

Själv har jag till mina bloggar laddat hem WordPress från WordPress.org. Det finns även one click installer på webhotellen men då jag laddade hem WordPress så kunde man inte använda alla plugin i one click installer. Innan jag laddade hem wordpress så testade jag faktiskt wordpress.com https://euutveckling.wordpress.com/. På den tiden då jag skapade den sidan kunde man inte ha bindestreck i sin webadress på wordpress.com. På One kunde jag köpa adressen e-uutveckling.se. Både WordPress.org och WordPress.com är reverserande det vill säga de är mobil anpassade. Det mesta på WordPress.com är gratis.

WordPress är idag sökordsoptimerat så du syns på Google, Bing och andra sökmotorer. De har support dygnet runt via livechatt, e-post, supportsidor och forum för att besvara alla dina frågor.

 

Varje dag tillkommer 50,000 nya webbplatser. Allt från små företagswebbplatser, artistportföljer och bloggar till gigantiska mediaorganisationer som TIME och CNN. Jag vet inte ifall Aftonblade använder WordPress idag. De har i alla fall gjort det tidigare.

Som de skriver på sin hemsida ”WordPress driver 24% av internetet”. Önskar Worpress många framtids rika år.
WordPress.com

HootSuite när det gäller schemaläggning på socialamedier

Juni månadstema på onsdagar är Appar. Vad är en app? Jo, en app, förkortning för applikation, är ett program som man laddar ned till sin mobiltelefon. Till och med SVT har skapat appar till Melodifestivalen och Antikrundan. Denna månad hade jag tänkt skriva om användbara appar. Melodifestivalen och Antikrundan är ju säsongsprogram. Alla appar som jag kommer att skriva finns att ladda ner gratis. Vill man sedan har bättre options så kan man använda sig av betalvarianten. Jag har till och med fått raderat foto i mobilen för att klara apparnas uppdateringar.

En användbar app då det gäller sociala medier är HootSuite. Jag använder mig av gratis varianten. Det finns en liknande app för Sociala Medier som heter Buffer. Jag har inte testat Buffer ännu.

 

Hootsuite

Fördelen med att kolla Facebook i HootSuite är att man slipper alla sponsrade inlägg. Alla inlägg kommer i publiceringsordning. Det tycker jag är helt suveränt. Förutom Facebook kan du läsa inlägg och skapa inlägg i  Lindkedin, Twitter, Instagram och Google+. Du kan batscha, (göra allt på en gång) då det går att schemalägga inlägg.

Förstår att jag är vane människa för jag har bara läst inlägg. Då jag går in på HootSuite från min laptop ser jag att man kan skapa rapport. Rapporten kommer sedan till din mailadress när månade är slut.

Du kan ladda ner HootSuite både från Play butik och från iTunes.

https://hootsuite.com