Hitta din dementa morfar med gps

Var är hunden, bilen och min dementa mormor? Hitta med gps?

Missing people gör ett fantastiskt jobb med att leta upp försvunna människor hade kanske ibland sluppit ut och leta ifall dementa personer haft gps på sig.

Missing people logga

Sweden AB  tillverkar och säljer spårningsutrustning som nyttjar GPS- och GSM-teknik. Det finns två olika sätt att spåra med en GPS-sändare. Det vanligaste spårningssättet ”spårning på begäran”  inte är avgiftsbelagd i form av månadsprenumeration. Det enda man behöver är en mobiltelefon. Du får GPS sändarens possition genom att position erhålls genom att ringa upp eller sms:a till enheten.

Det andra spårningssättet är ”lifespårning via karttjänst”. Företag som önskar hålla koll på sina fordon live behöver ansluta enheten till en karttjänst. Detta för att företagen vill ha koll på bränsleförbrukning och ta fram körjournaler.

GPSens avvikelser oavsett om de är aktiva eller passiva erbjuder lokaliserings noggranhet från 5-15 meter. Eftersom Gpsers kunder har krav så säljer de produkter med lång batteritid.

Övriga användnings områden för gps är att söka upp cykel, båt, barn, motorcykel eller mopeden

 
GPSer.se

 


 

 

 
 

  

Nu har Tidningskungen Flex

Flex någon man kan njuta av i hängmattan?

Nu  har Tidningskungen erbjudande om att testa att prenummerera på tre tidningar första månaden = gratits. Tjänsten kallas Flex och det finns ingen bindningstid och du kan byta så ofta du vill. Följande månader kostar Flex 99 kronor per månad. Något att njuta av hängmattan nu när solen skiner.

 

 

 

 

Enkelt att komma igång med Flex!
1 Välj 3 titlar
2 Fyll i dina uppgifter
3 Tidningarna landar i brevlådan

 
FLEX

 


 

Vårens först grillkväll signade in i Tryffelsvinets Vinklubb


 
Tryffelsvinets Vinklubbs nyhetsbrev

Äntligen har vi kunnat grilla ute efter att ha gjort underverk i Uffes trädgård.

Tryffelsvinets Vinklubb erbjuder dig som tecknar dig för nyhetsbrev tillfälliga och permanenta erbjudanden i olika former. Det kan vara erbjudande om tidningsprenumerationer, glas, karaffer, resor med mera.

Tryffelsvinets vinklubbs lådor finns enbart tillgängliga via Systembolagets beställningssortiment via nummer som inte syns i katalogen. Det för att du som medlem i första hand skall få tillgång till Tryffelsvinets erbjudanden som alltid finns i begränsad kvantitet.

Vinprovningar

Tryffelsvinet bjuder in till medlemsprovningar där du kan prova spännande viner och mingla med andra medlemmar. Det brukar vara mycket uppskattat.

Tryffelsvinet erbjuder även skräddarsyddaprovningar som du kan ha med dina vänner, anställda eller affärsbekanta. Du kan beställa på olika teman som antikens druvor, gamla druvor, vin och ost, vin och tryffel med flera.

Du måste vara 20 år för att vara med i Tryffelsvinets Vinklubb.

 

 
 


 

  

Har du Nixat ditt telefonnummer?

Fick för en stund sedan klick i luren

Något irriterande med dessa datorer som sköter automatuppringning på telemarketingföretagen. Ett sätt att spara pengar är att surfa in på Nix och spärra telefonnumret för telemarketingföretag. Det är ju lätt att säga ja till något man inte vill ha då de ofta ringer när man står och lagar mat. Min dotter är förvånad över att jag inte har ”Nixat” men jag kan inte helt nixa min telefon för jag har företag. Har man företag så går det inte stoppa telefonsamtal från företag som man handlat av tidigare.

http://www.nix.nu

 

Telemarkting företag får inte ringa med dolt nummer. Numera presenteras deras nummer. Dock brukar inte telemarketingföretagen finnas med då man söker på på Eniro och Hitta. Dessa länkar är bra ifall du vill se om det är ett Telemarketingföretag som ringt.

http://www.vemringde.se
http://www.missatsamtal.se

 
 

Fiskeintresserad? Gå med i Happy Angler Club

Mina egna fiskeerfarenheter

Då jag för många år sedan läste en Starta Eget Kurs där författaren till läroboken var Gert Axlin. Han startade Axlins som sålde radio och TV. Om jag inte minns fel så blev Axlins uppköpt av ON OFF. Han liknade företagade vid fiske. Åt man inte upp all fisken utan sålde en del så stod företaget bättre rustat för framtiden.

.Själv har jag mest fiskat i havet. Blir inte kompis med Ambassadeurrullarna vid insjöfiske. Gissa om jag lagt ner timmar för att reda ut trassel. Sen nappar det bättre i havet. Det är sällan jag kommer hem utan en torsk.

 

 

Happy Angler Club

Som medlem får du prisvärda förmåner, rabatter och rabattkuponger för nätbutiken. I Happy Angler Club-bulletinen som nyhetsbrevet heter får du information om de produktkategorier som du tycker är intressanta. Nyhetsbrevet innehåller även Proffsens tips, produktinformation, tävlingar och utlottningar. Du kan som medlemsjälv producera innehåll till nätbutiken genom att skriva och kommentera produktrecensioner.

Som medlem kan du alltid avbyta ditt medlemskap när som helst. Det enda du behöver göra är att fylla i anslutningsformuläret med dina uppgifter

 

Idag strular det med att lägga upp bilder så bilden hamnar förmodligen i kommentarsfältet nedan

Trevlig alla helgons helg!

Det är över 34 år sedan jag slutade skolan. Därför har jag nu tagit allhelgons ledigt från bloggen denna vecka. Under ledigheten har jag bland annat hunnit bada i bassängen uppe i Ramlösa, fisketur med barnbarnet och träffat Uffe. Nu när jag varit hemma på kvällarna. Idag ska jag kolla på betlyktor och ikoner. Hoppas ni alla får en bra alla helgonsdag.

FB mingellunch i Helsingborg

I måndags var jag på mingellunch på Madame Mustache. Linda är alltid lika duktig på att hitta intresanta förläsare. Måndagens föreläsare var Annika Dacke. Hennes tema var ”hur du som företagare når ut med ditt varumärke”. Hon riktade sig speciellt in sig på Facebook där hon gav oss sex punkter att utveckla i socialamedier.

1. Tre ord om ditt företag: Vilka tre ord kännetecknar ditt företag? Titta igenom hela ditt material – text, bild, webb, plus din nätverks- och övreiga marknadsföringsstrategi. Genomsyras de av dessa kärnvärden? Be någon du litar på, som inte känner till orden, att titta igenom materialet och fråga personen hur hen upplever materialet och vilka ord hen tror att du tänker på.

2. Hushålla med tid och energi. ibland finns inte målgruppen där du tror att den finns. Lägg lite tid på att planera hur du ska nå fram till rätt målgrupp så slipper du trampa vatten på att marknadsföra dig i fel kanaler. …

3. Att nysa är bra! Använd sneezers, personer som når ut till stora grupper. Bästa sättet att få sneezern att nysa är att vara en själv, så bli den som vet vad som är på gång och delar och sprider andras information till så många som möjligt.
4. Vilken kanal ska jag välja i sociala medier? Den där dem du vill kommunicera med finns. Skala ner, skala bort och fördjupa dig. Driv en linje och bli bra i den el de kanalerna. Du måste inte finnas överallt samtidigt.
5. Flirta med Google för att ligga bättre till i sökmotorn. Google älskar sig själv, vilket innebär att ditt företag egentligen bör finnas i Google plus och på Youtube. När googlade du dig själv eller ditt företag senast?
6. Appar: Kolla om din webbplats är responsive, dvs att den anpassar sig till surfplatta och smartphone. Antingen gör du det genom att förstora/förminska webbläsarfönstret eller genom att ladda ner och använda http://seesparkbox.com/foundry/media_query_bookmarklet, vilket ger dig exakt kontroll. Problemet med sajter som inte är responsive är att det kan bli svårt att läsa och klicka. Inför 2013 beräknas det att mobila enheter kommer att stå för mer än 50% av internettrafiken.

 

Annika som är copywriter varade oss ”substantivsjukan” Hon menar att substantiv inte ger en levande text. Annika finns på Facebook där hon också har grupper Hennes företag heter Orera och har hemsia http://orera.nu/

Jag ser redan fram emot nästa mingellunch är den 26/11 då Micael Hörberg kommer och föreläser om nätverkande.

Funderat på att sluta röka?

Nosmoke
Har du rökt för mycket i helgen?
Det är lätt att det blir en hel del fler cigg till vinet och maten än man tänkt sig under helgen så när det blir vardag så är det lite rossligt i halsen.
Det är snart tio år sedan jag slutade röka. Då hade jag testat allt från spray, plåster till sugtabletter. Det enda som jag inte provat är nikotiontuggummi. Det som fick mig att till slut sluta röka var inhaler. Då hade jag inte hört talas om e-cigarett.

Du kan med e-cigarett röka nästan var du vill då e-cigaretter inte ger ifrån sig rök utan endast en nästintill luktfri ånga. Det finns i smakerna Marlboro och mentol att välja på så du kan byta smak när du vill. Du utgör heller ingen risk som sängrökare och så  slipper du illaluktande kläder och gula tänder.

En limpa cigaretter motsvarar 10 filter som kostar 49 kr Vilket gör att du spar pengar. Detta är bara ett prisexempel.

Elektroniska cigaretter består av tre komponenter batteri, förångare och filter. I filtret sitter smaken. Det är inget prolem vid resor då det finns både USB och billaddare till e-cigaretterna.
Jag har dock inte vågat utmana ödet och testat e-cigg. Vill inte leva upp till inbitna rökares budord
– En gång rökare alltid rökare

www.nosmoke.se