iZettle! Ta betalt med mobilen eller surfplattan

 Vad kan du göra med iZettle?

Du som företagare skapar ett produktregister i  iZettle appen eller mappar som gör det enkelt att hålla koll på försäljningen.  När du gjort det kan du ta betalt med  mobilen eller surfplattan då du ansluter någon av dessa till en kortläsare. Ge dina kunder alternativ – kvitto via mail eller i handen? Eftersom iZettle har kvittoskrivare.

Låt rapporterna styra din ”follow up” försäljning

Få dagsrapporter direkt i appen eller logga in på izettle.com för att fixa bokföringen

Ge din personal egna inloggningsuppgifter till ditt företagskonto utan att de får tillgång till bokföring och rapporter.

 


 

 

Inga bindningstider. Du behöver aldrig låsa upp dig på långa kontrakt.
Inga fasta avgifter. Du betalar bara när du använder iZettle.

Betala 2,75% per transaktion.

På fem minuter har du skapat ett konto.
www.izettle.com/se

 

Funderar på att köra Google Drive

 Google Drive ett wordprogram i molnet

Jag har under sommaren läst Startitups nyhetsbrev. På deras Facebookgrupp hittade jag ett inlägg om en hemsida som hette ”Hjälp mig nu”. Hjälp mig nu har många bra Youtubeklipp på sin sida. Det har bra instruktionsfilmer om Photoshop och Excel. Själv föll jag för instruktionsfilmen om Google Drive.

 
 

 

Hur kan jag har missat Google Drive?

 Hur kan jag ha missat Google Drivefliken på Googles hemsida? Jag som söker på Google flera gånger om dagen. Det är ju aldrig för sent att ändra sig. Jag har gjort en skärmdump på Google Drive se nedan.

 Du måste ha ett Google konto för att logga in. Sen kan du läsa dina dokument från laptopen eller mobilen. Lär mer om Google Drive på

http://www.hjalpmig.nu/google/grunderna-i-google-dokument/

 

Hipp hipp hura bloggen fyller 3 år idag

I dag är det tre år sedan jag publicerade första inlägget på bloggen. Vill ni se hur bloggen såg ut på den tiden så surfa in på http://blog.tjanapengarpanatet.se/#home

Visst har det skett en förbättring. Jag trodde inte jag skulle ha idéer till blogginlägg för så lång tid. Det konstiga är ju längre tid jag bloggar ju fler bloggidéer poppar upp.

 

 


 

 

Gårdsnära

Gårdnära sök gårdsbutik nära dig

Jag har tidigare bloggat om mat-teman Madarundan , Surdegsbröd , rättvishandel , mjölkkornas väl och julgrisen är räddad.

Inspiration till dagens blogginlägg fick jag från en artikel  i tidningen Råd och Rön nr. 4 2012. På sidan 12 skriver Cristina Farm en artikel på temat ”Hur nära är närodlat?”. Lantmännen förbjöds att kalla sin hundmat Doggy för närproducerad när de hade tillverkningen förlagd till en enda plats i Sverige. Cristina frågade Livsmedelsverket och Konsumentverket – Vad menas med ”nära” och ”lokalt”? Hon konstaterar att det inte finns någon allmän definition på närodlat och lokalt. Bondens egen marknad är den enda organisationen som satt krav på högst 25 mil från marknaden fär det som säljs vara odlat och producerat.

Sedan har det tagit mig en hel del tid innan jag blivit färdig att göra ett blogginlägg på detta tema.

Gårdsnära

Är en hemsida hjälper dit att hitta närproducerad mat över hela Sverige. Du kan klicka på kartan och se vilka Gårdsnära butiker som finns i ditt län. Är du producent är det helt gratis att registrera sig. Gårdsnära grundades sommaren 2012 av Erik Östling, Mårten Sparrman och Lisa Jungell. De har lyckats skapa den största databasen med lokala producenter av mat och dryck. Det finns 2128 registrerade företag på Gårdsnäras hemsida

Med GPS-funktion (t ex smarta telefoner) är det enkelt att via ett knapptryck hitta producenter närmast sin egen position.

Tomatens Hus

Då jag surfade in på Gårdsnära så fann jag gårdsbutiken Tomatens hus nära mej. Tomatens hus har i år 43 olika sorters tomater, gurka och kryddväxter. De säljer även surdegsbröd.

Går man snett över vägen så finns det café  och restaurang. Nytt för i år är att de har grillkvällar. Det är jätte mysigt att sitta i trädgården för en fika eller middag.

IMG_20130811_141847

Fotot är på Cafét och restaurangen.  

 

http://www.gardsnara.se 

Gårdsnära finns även på Facebook 

För Skåningar har jag gjort en direktlänk http://www.gardsnara.se/skane

 

”Maker” bok av Chris Anderson kan bara säga att jag blivit fångad av Makerkulturen

Makers den moderne gör det självaren

Chris Anderson börjar boken med industrihistoria och hur hans morfar löste sitt sprinklerproblem för att få en grön gräsmatta.

När jag var liten lärde jag mig att en riktig smålänning gör allt själv. I Sverige har den trenden kallats för ”Gör det själv” (gds) och i engelsktalande länder har det kallats ”Do it your self” (diy). Makers trenden är moderna gör det självare som i boken jobbar med skriva ut 3D produkter i plast.
  

DIY Fabriker

Uffe var på ett mingel  i Laholm för ett tag sedan där ett företag köpt en printer i tvåhundratusenkronorsklassen. De printar ut små serier i sitt förtag för ett verktyg (form till plasttillverkning) kan kosta hundra tusen kronor. En stor kostnad om man bara behöver tillverka två stycken om året. Ett annat företag biltillverkaren Koenigsegg skriver ut sina bakspeglar med en 3D printer.

Det tar ett tag innan plastscanner blir var mans egendom. Under tiden kan man ladda hem ett program som du kan göra 3D ritningar. Auto Cad kostar pengar men man kan ladda ner ett gratis program som heter Sketchup http://www.sketchup.com/

Författarens visioner är att fabrikerna använder sig av molnet. Du laddar laddar upp en fil och får sedan din beställda produkt.

Makers: Den nya industriella revolutionen

Redan nu kan man köpa 3D printrar i 6000 kronors klassen som duger för privat bruk.

 
Conrad

 

Ska du ha en i skrivare som skriver ut i fabrikskvalitet så får man nog upp i hundratusen kronorsklassen. Det går att printa i flera färger. Förvisso blir dessa printrar snabbt billigare.

Makers finns redan på sociala media som till exempel http://makerfaire.com/

 

Jag har tidigare läst böckerna Free : radikalt pris – ny ekonomisk modell och Longtail av Chris Anderson har skrivit böcker i vitt skilda datamarkander.

Adlibris
 
Bokus

Google AdSense 10 år! Jubleumserbjudande gratis tioveckors AdSense utbildning

Google AdSense 10 år

Utbildningen började den 25 juni men jag har själv hoppat in mitt perioden och det har fungerat bra. Kursen håller på i 10 veckor och avlutas den 30 augusti. Google sänder utbildningarna i sitt system Hangout på Google+. Det är tre Hangout varje vecka i 10 veckor. Sändningstid är 11:00am – 11:30am PDT (OBS: amerikansk tid). Skulle du inte ha möjlighet att se någon Hangout så kan man se dem efteråt.

Vad är Google AdSense?

Det är ett sätt för dig som har hemsida och blogg att tjäna pengar. Googles system lägger ut annonser som passar till din test på din websida. Jag tycker att det är ett enkelt sätt att tjäna pengar på som ett komplement till affiliateannonser.

Så här ser en AdSense annons ut.

 


 
 

Enligt Google så spelar det ingen roll ifall du har varit med i AdSense i 10 år eller är nybörjare. Du är lika välkommen. Lycka till med AdSense

https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=adsense&ltmpl=adsense&continue=https://support.google.com/adsense/checklist/3195049%3Fhl%3Den&rd=1

Bluff mail som utger sig komma från DHL

DHL utsatt för bluffutskick

Både jag och pojkvännen fick ett sådant mail idag. För mig var det inga problem för jag hade inte beställt något genom DHL men pojkvännen som har verkstadsföretag fick kolla genom att söka på Google  ” Housecall  från Trend Micro”. Själv körde jag samma program men hittade inga hot.  Jag har gjort en skärmdump så om ni klickar på länken nedan ser ni hur mailet ser ut.

bluffmail dhl

Detta mail är mer lurigt utfört än de mail man får om att man vunnit flera miljoner $ eller euro.

 


 

Vågade inte klicka på den medföljande länken på mailet. Dessa mail tillhör papperskorgen
 

 

 

Videokurs i Google Adwords augisti månads tjänapengar tips

Trafiksystemet 2.0 en video kurs som lär dig Adwords

Det skulle bli allt för långrandigt att skriva en instruktion hur man tjänar pengar på Google Adwords i ett blogginlägg. Bloggare har inte så mycket nytta av Adwords. Däremot kan du som bloggare tjäna pengar på Adsense. Adsense var juni månads tjäna pengar tips.

Har du ebutik kan det vara bra att använda sig av Adwords. Därför rekommenderar jag er att följa Jonas Carlströms videokurs Trafiksystemet 2.0. Har går punkt för punkt igenom hur man lyckas på Adwords. Han visar även på mindre bra sökord. Så du lär dig hur du kan köpa sökord. 

 
Click here to view more details