Rättvis handel Världsbutiken i Helsingborg

Världsbutiken i Helsingborg

Jag brukar när jag har möjlighet slinka in i Världsbutiken på Bruksgatan i Helsingborg. Det är stans enda rättvisemärkta affär. Genast då man kommer in butiken märker man en speciell stämning alla är engagerade och serviceinriktade. Det fantastiska är att alla ställer upp på ideellbasis. Fairtrade innebär att producenterna får schysta löner. Det ska inte heller förekomma barnarbete. Får producenterna bra betalt för sina produkter så ger det barnen möjlighet till utbildning.

I världsbutiken kan man köpa kaffe, tee, kakao och choklad. De har även torkadfrukt, marmelad och kryddor. Du kan nu till jul köpa varukorgar och ge bort som present. De har även presentkort. De säljer varor från 30 länder.

Detta inlägg ingår i matteamt. De som handlar i rättvisebutiker gör det inte för att tjäna pengar utan för den goda sakens skull.

Förutom mat säljer butiken smycken, papper, leksaker, musikinstrument, konsthantverk och kläder.

 

Kanske snart dax för svenska bönder att skapa en svensk fairtrade organisation så de får schyst betalt för mjölk och kött,
http://www.varldsbutikenhelsingborg.org/

http://www.fairtrade.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.