Köp svenska äpplen för helvete!

 

 Familjens äpplehistoria

När jag var liten kom Valfrid varje sommar och besprutade äppleträden i trädgården. Det ingick i frukodlarföreningens service. Jag tror att det är tur att vi barn inte visste vilka hemskheter som sprutmedlet innehöll. Morfar var med och startade fruktodlarföreningen då det fanns småskaliga fuktodlare. Min far var med och lade ner Fruktodlarföreninge på grund av brist på småskaliga fruktodlare.

Båstads äpplehistoria

Då jag som barn åkte bil ner för Nötte Backar så såg man Båstads husens röda tegeltak och fruktodlingarna. Fruktodlingarna är idag bebygda av bostadshus och Sjukhemmet. Det som i dag är Ungdomens Hus var en gång musteri. Båstad Must smakade som Kulla Must. Ragnarsson på Båstad Must var rådgivare då Kulla Must körde igång

http://www.kullamust.se/

Rudolf Abelin startade med fruktodlingar på Norrvikens Trädgardar för att finanseira de övriga trädgårdarna. Morfar fick plocka frukten högst upp i träden då han jobbade som byggare på Norrviken. Abelin  vann pris i Paris för sin frukt.

Gillar inte att svära men skulle bli så himla glad ifall ni till jul: Köpte svenska äpplen för helvete.

Bilens ägare är miljövän. Kör hybridbil

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.