Att det ska vara så svårt att få tag i julgrisen

Julgrisen räddad

Jag tänkte köra ett tag köra ett filmtema om mat. Idag tänkte jag prata om lyckliga svenska grisar som slipper trängas i trånga kättar.  Själv kommer jag från Båstad och förr kunde jag köpa en hel eller halv gris ibland styckad och ibland i fyra delar. En gång i tiden var Båstads trakten ”gristätt” men ett par år fick jag köpa julgrisen uppe i Hishult. Förra året hade bönderna uppe i Hishult lagt av på grund av pension eller dålig lönsamhet så jag fick  åka från Helsingborg till Svartasvängen vid Röstånga för att få svenskt kött. I år lyckades jag i alla fall få tag i en från Laholmstrakten. Slaktaren som alltid är lika trevlig bjöd Uffe på wiskey så jag fick köra hem. Nu liggger nassen i frysen.
Har själv sältat julskinka till jul alla år utom i fjol. Nu är julskinkan räddad

 

www.svartasvangen.se

Känner ni till fler som säljer svenskt kött skriv en kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.