Rosa bandet 2016

Jag har tidigare bloggat om Rosa Bandet som är en kampanjen pågår varje år mellan den 1-31 oktober. Årets formgivare av bandet är Alicia Vikander.Hon har inspirerats av många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg.  Rosa bandet kostar 30 kronor och går att köpa på bland annat ICA och Lindex.

Pink Ribbon startade i USA 1991 och är i dag en internaionell symbol för kampen mot bröstcancer.

I Sverige finns det två organsiationer som säljer Bandet. Det är  Cancerfonden och Bro som är en förkortning av Bröstcancerföreningarnas riksorganisation. Bro ger bland annat ut tidningen Brofästet. Trefjädedelar går till går till klinisk patientnära bröstcancerforskning. Den sista fjärdedelen går till information t.ex. hemsidor och broschyrer samt utbildning av kontaktpersoner. Det går även pengar till stipendier till vårdpersonal och medlemmar för vidareutbildning samt bidrag till rehabilitering och rekreation till medlemmar.

Bro

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Världens Barn Radiohjälpens P4 insamling

Världens Barn samlar in pengar till alla barns rätt till utbildning, hälsa och en värdig framtid. Alla Sveriges Radios 25 lokala P4 kanaler hjälper till att samla in pengarna, De samlar in pengar till 15 stora hjälporganisationer, Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Lions, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska kyrkan, Svenska Röda korset, We Effect, public servicebolagen Sveriges Radio och SVT och Radiohjälpen.

Det är inte ofta jag bloggar om att hjälpa andra två dar i rad men det råkar vara så att Radiohjälpens insamling startade redan i måndags och håller på till den 7:e oktober.  Rosa Bandet som jag bloggar om i morgon håller på hela oktober månad.

 

Radiohjälpen Världens Barn insamlingen

Beijerbygg

Beijerbygg har vi över 20 000 produkter att välja mellan. De packar din beställning och du har möjlighet att låna släpkärra och kör hem dina byggvaror redan idag. Du ange detta som önskemål när du lägger din order. Se fält i webbkassan. Har du inte någon dragkrok eller vill ha transporterat hem varorna  kontakta ditt lokala byggvaruhus vilket transportsätt de kan erbjuda. De levererar inte på lördagar och söndagar.

 

Beijer har en kanal på Youtube. De använder sig av zumobrottare i de flesta inläggen.

 

På hemsidan hittar du en flik som heter byggbeskrivningar, tips och inspiration. Allt från att bygga friggebod, carport eller kanske lägga ett golv.
Beijerbygg

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Lovemyhome möblera ditt hem i 3D

Nu kan du designa rummen i ditt hem med hjälp av Lovemyhome. Genom att rita upp ditt hem eller rummet som du ska möblera kan du spara pengar genom att slippa felköp.

Jag fick det att fungera bäst i explorer. Kunde inte ladda ner med Chrome och Edge. Sidan är på engelska.

Det finns en film som förklarar hur man gör.

Deras ritprogram updateras regelbundet. Det tar gärna emot förslag på förbättreingar av programet. Programmet är gratis. Lycka till med möbleringen

Lovemyhome

Det finns en variant för business om du surfar till http://www.cylindo.com/

 

Har inte fått ersättning för att skriva detta inlägg.

Lampguiden hjälper dig att välja rätt belysning

Bakom Lampguiden finns Energimyndigheten. De har skapat appen för att du ska hitta rätt belysning för olika rum och olika funktioner. Du kan flytta dig mellan olika rum och tända och släcka för att få tips på hur du kan inreda ditt kök eller ditt badrum med ljus. Sedan  kan du tända och släcka lamporna i de olika rummen och få inredningstips på belysning. Appen ska underlätta vid valet av energieffektiva lampor, men kan även inspirera dig. Du får hjälp att omvandla glödlampans watt till rätt antal lumen för att du ska få lika mycket ljus som till exempel en 25 watts eller 60 watts glödlampa gav.

Appen finns att ladda ner både flr iPhone och Android. Du behöver heller inte säka efter apparna om du ha QRkodläsare.

Lampguiden

Jag har inte fått ersättning då jag skrev detta inlägg

Inget att göra sök Allevents

På Allevents kan du söka på event på din ort eller på den ort du tillfället vistas på. Jag sökte på Torreveija i Spanien för jag hade tänkt åka dit i höst. Hittade massor av arrangemang men det fanns inget på svenska men massor av engelska evenemang fanns att välja på. Sökte på min egen hemstad Helsingborg och där fanns allt från koncert till Yoga, meditation och en hållbarhetskonfrans.

Ni undrar kanske varför jag bloggar om en eventsida men det finns en flik för business som du kan klicka på.

Du kan skapa event på sidan. Har du redan skapat ett event i Facebook så kan du föra över det på Allevents

Deras app kan laddas hem både från Apple Store och Google Play.

Allevents.in

Skriver detta gratis

Hygglo app för uthyrning

Männen bakom Hygglo heter Ola Degerfors och Axel Hellström. Deras målsättning är att att skapa den bästa möjliga tjänsten för hyrning och uthyrning av saker som för tillfället inte används.

Kan jag avboka? Har du inte betalat så går det att avbryta en hyresförfrågan. När man har betalat och där igenom bekräftat sin bokning så är det uthyrarens avbokningsvillkor som gäller.

Vad kan man hyra? I kategorier hittar du genom att klicka på Annonser i appen. Allt som lags upp i appen.  Vill du få nspiration kan väja ”Visa alla annonser”.

Appen finns både i App Store och Google Play

Hygglo

Har inte fått ersättning för att skriva detta inlägg

Matsmart.se

Matsmart.se säljer överskottsmat på nätet. Det kan vara varor med korta eller passerade  bäst före datum. Andra  varor kan vara utgående ur sortimentet, säsongsvaror, utgående eller ändrad förpackning. Eftersom de använder Postnord så kan alla som   bor i Sverige handla. Du hämtar varorna på Postnords serviceställen.

Fynd då jag kollade den 16/9 2016 var bland annat OLW naturchips om man handlade 3 stycken kostade de 10 kronor stycket.

Jag har gjort ett skärmklipp på hur det ser ut vid din beställning

skarmklipp-matsmart-se

Hittar du inget fynd så kan du teckna dig för deras nyhetbrev där du kan göra klipp

Detta inlägg innehåller affiliatelänka

Holy Green när du behöver snabb näringsrik mat

Har du problem med att hinna med att laga mat inför helgen så har Holy Green utkörning fram till klockan 18.30. Skulle du hellre hämta på vägen hem så har de också öppet till 1830. Du kan betala med kort eller Klarna. De finns i Stockholm, Malmö, Helsingborg city och Helsingborg Berga.

De satsar på naturliga råvaror som vedugnseldad lax, svart råris, polkabeta från Steglinge Gård i Höganäs, ärtskott från Nyttogrönt i Munka Ljungby, ångad blomkål från KG Paulsson i Bromölla och Åhusgrönt i Åhus, gurka från Svenska Odlarlaget, gräslök från Spisa i Påarp.

 

Holy  Green

Har inte fått ersättnng för attt skriva detta inlägg.