Rosa bandet 2016

Jag har tidigare bloggat om Rosa Bandet som är en kampanjen pågår varje år mellan den 1-31 oktober. Årets formgivare av bandet är Alicia Vikander.Hon har inspirerats av många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg.  Rosa bandet kostar 30 kronor och går att köpa på bland annat ICA och Lindex.

Pink Ribbon startade i USA 1991 och är i dag en internaionell symbol för kampen mot bröstcancer.

I Sverige finns det två organsiationer som säljer Bandet. Det är  Cancerfonden och Bro som är en förkortning av Bröstcancerföreningarnas riksorganisation. Bro ger bland annat ut tidningen Brofästet. Trefjädedelar går till går till klinisk patientnära bröstcancerforskning. Den sista fjärdedelen går till information t.ex. hemsidor och broschyrer samt utbildning av kontaktpersoner. Det går även pengar till stipendier till vårdpersonal och medlemmar för vidareutbildning samt bidrag till rehabilitering och rekreation till medlemmar.

Bro

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.