Har du också dabbats av human multitasking?

Enligt engelska Wikipedia så betyder multitasking att göra flera saker på en gång. Termen kommer från datorernas värld från början och gör det möjligt för ett operativsystem att genom tidsdelning köra flera processer samtidigt. Anledningen till att multitasking inte fungerar lika på oss människor är att vi  är skapade för stenåldern.

Det sägs att kvinnor är bättre på att göra flera saker samtidigt. De kan röra i en gryta med ena handen och  Facebooka med andra och sedan fundera övemorgondagens planering. Själv kollar jag av Facebook, lyssnar på ett Youtubeklipp eller en podsändning samtidigt som jag bloggar eller kollar mail.  Har tyckt en längre tid att jag inte varit så effektiv så idag stängde jag ner alla öppna hemsidor och skrev ner en affärsplan. Gissa om jag hade flyt då jag inte blev störd utav mail och Facebook blippandet. Sedan kunde jag ju inte fly till någon intressantare Facebooksida eller Youtubeklipp. Jag har aldrig suttit och jobbat i det öppna kontorslandskapet men jag kan tänka mig att det kan vara störande då man själv stängt mailboxen och någon annans mailbox blippar till eller vänjer man sig kanske?

Funderar att köpa mig en klockradio igen. Inte för att jag behöver ställa klockan så ofta men för att synen är så dålig så jag ser inte tiden på armbandsuret. Då slipper man ljudet från Facebookuppdateringar och sms. 

 

Så det blir inget multitaskande i framtiden för mig åtminstone inte vid datorn. Så hoppas jag  bli mycket effektivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.