Har du vinterrustat bilen?

 Vad behöver bilen inför vintern?

Ser på Facebook att det fallit snö i Norrland. Här nere i Skåne har inte frosten ännu inte tagit död blommorna i trädgården. Nu börjar det bli hög tid för att ge bilen lite omsorg inför vintern.  

 Det första jag gör är att kolla så att alla isskraporna ligger i ett fack så de är lätta att hitta.  De har en benägenhet att hitta olika fack sedan föregående vinter. Sedan åker snöskyffeln och vinterkängorna ner i bagaget. Då jag ändå rotar runt i bagaget kollar jag så att startkablarna är hela. Har du bogserlina kolla så den är hel. Har inte investerat in någon bogserlina ännu. Andra bra saker att kolla är första-hjälpenkudden, reflexer och ficklampan fungerar. Den ficklampan används nästan aldrig så det har hänt att batterierna läckt syra. Usch inte trevligt.

IMG_20131117_135511

Själv brukar jag kolla nivån på olja, batteri, spolarvätska och kylarvätska. Har jag mycket energi så får låsen och listerna sitt. Det är ju alltid lättare att få upp bildörren om man gör detta innan vintern kommer. Orkar du inte själv kolla bilen kan man alltid lämna in bilen på någon av Mekonomens verkstäder.

Mekonomen.se

  

 

 

Glöm inte att kolla däcken

På Transportstyrelsens hemsida kan man läsa vad som gäller däck, vid körning i vinterväglag. På Dackonline.se startsida kan man fylla i villken typ av däck man vill ha,  storlek, prisklass och märke. Orkar man inte fylla i alla uppgifterna fyll i ditt reg nr och Dackonline.se presenterar olika erbjudanden.  Sedan fyller du i ditt postnummer så presenterar de närmaste verkstad som lägger på däcken.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.