Årets julklapp blev råsaftcentrifug.

Råsaftcentrifug inget nytt

Den 10/11 bloggade jag om mitt förslag på årets julklapp som jag gissade var ett smycke. Jag hade helt fel.

Kriterier för årets juklapp enligt HUI

• Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
• Produkten ska svara för ett försäljningsvärde eller säljas i stort antal
• Produkten ska representera den tid vi lever i 

Jag trodde årets juklapp kunde vara en hushållsmaskin. Dock trodde jag på någon nyare hushållsmaskin än en råsaftcentrifug. På 70-talet när jag bodde hemma hos föräldrarna åkte mor till Eltjänst i Västra Karup. Hon kom hem med en råsaftcentrifug på öppet köp. Mor provade en råsaftcentrifug från Bosch för hon hade en stor trädgård med många äppleträd. Hon tyckte det bra ifall hon kunde spara pengar genom att inte lämna äpplena på Båstad Must.

Vi provade olika sorters äpplen i råsaftcentrifugen men de smakade inte lika friskt som Båstad Must. Båstad Musts friskhet låg nog i att den upphetades till 70 grader Cellsius. Tyvärr finns inte Båstad Must längre men Ragnarsson som drev Båstad Must har gett goda råd då Kulla Must startades upp igen.

Eltjänst var snälla så mor kunde lämna tillbaka råsaftcentrifugen. Jag tror vi skulle ha blandat äpplen med till exempel mörötter eller apelsiner så hade det nog blivit en godare juice.

Min råsaftcentrifug från Philips

Min råsaftcentrifug från Philips

 

Jag har redan fått årets julklapp en Philips hr1854 men den verkar vara slut på Philips lagen. Tretti verka ha en bra råsaftcentrifug från Bosch.

 

Tretti

 

  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.