Almi Invest

Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB är ett Sverige ett statligt ägt bolag, grundat 1994. De tillhandahåller riskkaptial till företag. I Almi Invest fondstruktur ingår åtta regionala riskkapitalbolag. Deras fondstruktur på totalt ca 1,2 miljarder är finansierad genom medel från Europeiska Unionen till 50 procent, regionala ägare till 25 procent och från Almi Företagspartner AB till 25 procent.

De  investerar i bolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt. Företaget ska ha förmåga att konkurrera såväl nationellt som internationellt, Bolaget ska ha ett tydligt kundbehov. Ledningen ska bestå av drivna entreprenörer eller team med förmåga att bygga framgångsrika företag.

Almi är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag.De är branschoberoende och investeringar sker från såddfas till expansionsfas.

Almi Invest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.