SISP Swedish Incubators and Science Park

SISP – är den medlemsbaserade branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. De har 65 medlemmar  somd river närmare 80 innovationsmiljöer över hela Sverige Tillsammans har de över 5000 företag med cirka 72 000 sysselsatta. SISP är kanske inte vad vi kalla för affärsänglar utan mer en inkubator.

De har en såddkapitalfonder som bidrar  framtida tillväxt genom att investera ägarkapital och aktivt ägarengagemang i tidiga skeden hos företag med stor tillväxtpotential.Dessa kapitalfonder är lokala.

SISP bedriver erfarenhetsutbyte mellan medlemmar och övriga aktörer i innovationssystemet samt verkar genom nationell dialog för bästa möjliga förutsättningar för branschen. Medlemmarnas verksamheter bidrar till näringslivsförnyelse, tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen.

På hemsidan kan du klicka på medlemmar och då kommer det både upp en lista och en karta. Jag bor i Helsingborg och jag klickade på THINK Accelerator som är namnet på Helsingborgs Inkubator. Think heter Mindpark i Helsingborg och Linc i Landskrona. Surfa in på SISPs hemsida för att hitta din lokala inkubator

SISP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.