Sökes riskkapital till kvinnliga startupföretag

Ibland läser man i tidningarna att det inte finns några startupföretag bland kvinnor. Karin Lindström slår i en artikel i ComputerSweden 140911 hål på den myten. Paulina Modlitba Söderlund skickade ut en enkät för att få in namn på kvinnliga grundare. Från början var det 60 kvinnor på listan men idag är det bara ett 40-tal som behöver kaptial.

Läste på Skatteverket.se att man kan få investeringsavdrag i förvärvar andelar i ett företag av mindre storlek i samband med företagets bildande eller vid en nyemission kan få göra avdrag för hälften av betalningen för andelar i inkomstslaget kapital. Avdrag ges med högst 650 000 kronor per person och år, vilket motsvarar förvärv av andelar för 1 300 000 kronor. Investerarnas sammanlagda betalning för andelar i ett och samma företag får uppgå till högst 20 000 000 kronor per år. Kanske något som passa affärsänglarna så att de kan investera i kvinnliga startupföretag.

Här är länken till artikeln som innehåller hela listan av de som behöver kapital.

ComputerSweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.