Google Helpouts mars månads tjäna pengar tips 2015

Ibland så blir det tokigt då man planerar och skriver i sin editorialkalender. Jag hade planerat att skriva om hur man tjänar pengar på Google Helpouts. Bara det att de stänger ner den 20 april i år. Jag bestämde mig för att publicera blogginlägget i alla fall. För det är en och en halv månad innan de stänger igen Google Helpouts.

Helpouts startades 2013 för att hjälpa den som vill ha expert hjälp för att söka råd och lösningar på vardagliga problem i ett ämne. Helpouts community hade några engagerade och lojala medarbetare, men tyvärr har det inte vuxit i den takt som Google hade förväntat sig.

Du kan söka kunskap i ämnena konst, musik, datorer, elektronik, matlagning, utbildning, karriär, skönhet, mode, hälsa hem och trädgård. Har du kunskap i motsvarande ämnen så kan du registrera dig och ta betalt för din kunskap.

Söker du kunskap så kan du välja att söka på följande kriterier. 1 Bäst matchande 2 Snabbast anträffbar 3 Lägsta pris 4 Bäst rykte

Då man registrerar sig går man bland annat med på att godkänna Google Helpouts pengar tillbaka garanti. Betalning sker genom Google Wallet. Du som kund får hjälp genom en Google Hangout.

Tyvärr har jag inte hittat så många svenskar på Google Helpouts. Vet ni ifall det finns något liknade Google Hangouts? Skriv gärna kommentar nedan.

https://helpouts.google.com

Kommer jag att var med i #blogg100 2015?

Ja jag har fått den frågan och svaret är nej. Anledningen är att jag gillar kvalitet framför kvantiet. Det är fjärde året på rad som Fredrik Wass som skriver på bloggen bisonblog.se startar upp #blogg100. Vill du delta måst du ha en blogg. Skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. #blogg100 startar söndagen den 1:e mars.

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Mina tips inför #blogg100

Det var faktiskt inte jobbigare än vad jag trodde att delta. Jag hade en massa synopsis som jag dammade av. Jag hade 90 synopsis då jag startade och jag hade 70 kvar efter #blogg100. I och för sig har jag bara varit med ett år men kan komma med lite tips för den som ska starta i år.

  1. Skriv inte om hur uttråkad du är på att skriva i #blogg100 2015. Ingen är intresserad utav att läsa sådant gnäll. Orkar du inte skriva en lång text så lägg ut en bild med någon förklarande text.
  2. Ha några inlägg som synopsis för att förhindra att hamna i dilemmat i punkten ovan.
  3. Bloggar du i WorldPress så kan du ladda hem en ett plugin som innehåller en editorialkalender. En editorialkalender håller rätt på och publicerar dina blogginlägg på rätt dag och tid.
  4. Förta er inte. Många bloggar 100 inägg. Sedan sover bloggen till det är dax till nästa  #blogg100. Har inte tips för hur man ska råda bot på det. Möjligen att ni går in i WorldPress och tar bort vilka datum som ni postar. Tar man bort datumet så ser det inte ut som bloggen somnat in.Kommer ni på mer så får ni gärna skriva i kommentarsfältet nedan.Innan jag gick med i #blogg100 i fjol så hade jag i flera år övervägt ifall jag skulle vara med. Ska väl erkänna att jag var inne och kikade på andra bloggar innan jag vågade gå med.Jag behöver nog inte den piskan och morot som #blogg100 2015 är. Jag har i flera år publicerat två inlägg i vecka. Ett inlägg på onsdag kväll och ett inlägg på söndag kväll.

Hade jag bott i Stockholm så hade jag gått på #blogg100 after worken på Interllecta Corporate. Det fanns andra #blogg100 avslutningar på andra platser i Sverige. Dock ingen i Helsingborg.

Lita fakta från förra årets #blogg 100. Det var över 800 som deltog. Det skrevs 22500 inlägg och 14 600 tweets taggades med #blogg100.

 

 

Cashbackshopping.se ger pengar tillbaka då du shoppar

Jag har tidigare bloggat om Ebates den amerikanska motsvarigheten till Cashbackshopping. Cashbackshopping.se är en av de ledande cashback-sajterna i Sverige.

Du kan få cashback från 191 butiker och 16 resepartners. De mest kända av butikerna är CDON, Boozt, Nelly, Enklareliv.se, Skruvat.se och Sembo.

Hur får Caschbackshopping pengar till medlemmarna?

Cashbackshopping får provision då de förmedlar kunder till sina partners. Annars hade pengarna gått till bloggare eller andra som annonserar och skriver om företag och deras produkter och tjänster. Det skapar en win-win situation för alla parter.

Som medlem kan man referera vänner till Cashbackshopping.se. Om en vän väljer att bli medlem genom att registrera sig genom en referenslänk kommer denne få 25 kr insatt på sitt cashbackkonto samtidigt som den som refererar får 25 kr i bonus insatt på sitt cashbackkonto.

Genom Cashbackshopping.se får du pengar tillbaka när du shoppar och bokar resor på nätet och det är kostnadsfritt att registrera sig.

Cashbackshopping.se

Kan Expressen sponsra allt tidningsmaterial på Facebook?

Detta tragiska sponsrade inlägg fick jag upp på min startsida igår på Facebook. Normalt så brukar jag göra en printscreen men jag ville inte visa vem som gillat så jag tog bild med mobilen istället. Surfar man in på Expressens hemsida kan man läsa att 21-åriga talangen Alina Yakimkina  gått bort under ett lopp i det ryska mästerskapet. Är det inte profit på andras bekostnad? Tycker det är tråkigt att idrottare ska få hjärtstopp under tävling men måste Expressen betala Facebook för att få ut nyheten?

 

 

sponsrad expressen facebook

Jag trodde först det var en av svenskorna då skid VM som pågår nu i dagarna uppe Falun

Facebook statistik från det sponsrade inlägget igår kväll

Över 2000 hade gillat det sponsrade inlägget redan igår. 4 av dem är mina vänner.

447 kommentarer

168 Delningar

Kollade inte ifall Alina Yakimkina var på löpsedeln då jag handlade på ICA Maxi igår.

Tragik säljer tydligen?

Qvesarum inte bara gammalt

Då jag tänker på Qvesarum så tänker jag på återvinnings renoveringar. Det började med att de bland annat att fixa till gamla kaminer. De hade ett brinnande intresse för byggnadsvård och tidstypiska detaljer. I början  sålde de framförallt återbruksmaterial.

Numera nyproducerar de efter gamla modeller. Qvesarum nyproducerar varor som tillverkas på ett hantverksmässigt sätt. Ett tecken på detta att varje föremål är unikt och man kan ana små skillnader mellan föremålen.

Qvesarum har webbutik och de använder sig av DHL när de skickar ut sina produkter i Sverige, norden och Europa.

Qvesarum ligger i Skåne, nordöst om Lund och söder om Löberöd.  Där finns Qvesarums 1100 kvm stora butik och utställning. Där kan du strosa runt och låta dig inspireras av smakfulla byggnads- och inredningsdetaljer.

http://www.qvesarum.se/ 

Läs en gratis ebok

Läs en bok är en ickekommersiell sajt. Du behöver heller inte logga in eller registrera medlemskap.

Eftersom boken öppnas som en vanlig pdf-fil behöver du ladda ner Adobe Reader. Adobe Reader är gratis att ladda hem. Du kan även läsa böckerna i mobilen eller på plattan.

En del av boktitlarna finns på bibliotek men en del finns bara på Läs en bok. Det finns böcker i alla kategorier som fakta, romaner, deckare, lyrik, ungdomsböcker och klassiker

Författarna ställer gratis upp med sina texter så det betalas inte ut några stimpengar. Många av författarna har tiden för stimpengar gått ut som till exempel Jane Austin. Hittar även en lokalförfattare Bertil Mårtensson boende i Rydebäck. Bland de nu levande författarna återfinns Kristina Lugn, Katarina Frostenson och Kristian Lundberg.

Du har rätt till att skriva ut boken för eget bruk.

http://www.las-en-bok.com/

Skånska byggvaror

Jag har besökt Skånska Byggvarors butik här i Helsingborg. Vad jag inte då visste var att Skånskabyggvaror är den 15 största ehandlaren i Sverige oberoende av bransch. Ser att de startat butik även i Göteborg och Stockholm. I sitt sortiment har SkånskaByggvaror uterum, växthus, fönster, markiser, ytterdörrar och mycket mer.

SkånskaByggvaror startade med att sälja dörrar från en källare. På den tiden annonserade de i Land. Mitt första minne av SkånskaByggvaror är från en annons i ”Vi i villa. Där annonserade de om trevliga uterum i vit aluminium.

Skånska byggvaror kapar alla mellanled, jobbar med effektiv produktion och ser till att ha en effektiv leverans hem till dig direkt från våra egna lager. Alla varor sänds ut fraktfritt står det på hemsidan fast det tillkommer en expeditionsavgift på 195:-.

Liksom när du handlar på  IKEA hjälper du själv till att skapa det låga priset, genom att plocka fram monteringsanvisningen och skruva ihop din leverans själv.

Skånska Byggvarors vision är att kunderna ska vara nöjda. De finns både på Facebook och Twitter.

30 dagars ångerrätt och gratis returfrakt för att du ska känna dig trygg när du handlar hos SkånskaByggvaror!

 

Bokrean startar den 25/2 i bokhandeln. Hur är det på nätet?

Jag vet inte om bokrean håller på att förgöra sig själv. Förr köade kunderna för att vid midnatt fynda i de olika bokhandlarna. Idag skipper de flesta bokköparna ut i kylan när de flesta böcker säljs på nätet. Nu så kan man förbeställa böcker, är det inte lite att tjuvstarta rean?

Storytel.se

Storytel verkar vara ljudböckernas Spotify. Det verkar inte som de har förbeställning inför bokrean. Eftersom man på Storytel laddar ner en app  i din mobil och startar ett abonemang där du streamar böckerna till mobilen. På detta sätt blir ju inte deras titlar i papperskvarnarna.

Kan ge er ett alla hjärtans dag tips då Storytel har presentkort. Som de själva skriver i reklamen ” Ge bort ett presentkort till någon du tycker om

Gillar du ljudböcker kommer du att älska storytel

 

Storytel

 

Adlibris

Deras redaktion har gjort en guide till reafynden. De har delat in dem i olika kategorier som romanpärlor, deckartips, personalentipsar, hem och trädgård. De har även utvalda faktaböcker och barnböcker för de små bokslukarna.

 

Adlibris bokrea

 

Bokus

Vissa av Bokus böcker kan man även provläsa på nätet. Jag provade att provläsa Lena Anderssons bok Egenmäktigt förfarande : En roman om kärlek. Hade lite meck innan jag kom på hur man skulle göra. Det går inte att skrolla med piltangenterna. Då jag klickade på piltangenterna så bytte de sida. Ett musklick skapar varannan gång stor text eller liten text. Det fungerar bra efter ett tag då man kommit på hur man ska göra.

Enligt Bokus hemsida finns böckerna i ett begränsat antal så passa på

Bokus bokrea

 

Gratis Skypesamtal

Jag har i höst suttit i ett par jountventure möten med hjälp av Skype. Det har fungerat perfekt trotts att vi varit upp emot nio medlemmar per möten. Dock går det inte att köra med kameran så vi är så många deltagare.

Det går till så här att den som leder gruppen kopplar upp gruppsamtalet med hjälp av datorn. Sedan gäller det att inte prata i mun på varandra. Det fantastiska är att man kan prata med vänner och bekanta i olika delar av världen. Det verkar som amerikanarna har någon form av satellitstörning då jag Skypar med fars nästkusin i USA.

Man kan Skypa gratis med hjälp av en app i mobilen. Det är inte gratis att ringa till en hemtelefon över Skype.

http://www.skype.com/