Gerillatrading september månads tjäna pengar tips 2016

Boken om Gerillatrading : kortsiktig aktiehandel i teori och praktik är skriven av Peter Nilsson, Johan Hellström och Johnny Torssell. För 15 år sedan skrevs boken ”Boken om Trading”. Den stod sig så där 15 år. Nu är författarnas mål att skriva en ny bok som också ska stå sig i 15 år till. Boken ger en spännande inblick i flockbeteende.

Köper du boken på Adlibris istället för e2tradings hemsida så behöver du bara betala halva priset.

Adlibris

 

På deras hemsida kan du köpa boken och  tillgång till föreläsningar

http://e2trading.com/

OBS Finansiella instrument kan både öka och minska i värde.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Digitalpodden

Digitalpodden är Dagens Industris pod där reportrar rapporterar och analyserar vad som händer i internetindustrin.

De letar de hetaste digitala företagen i Sverige och världen. De tar upp ämnen som till exempel spelutveckling, robotar, optioner och vad som händer i Silcon  valley.

Öppna iTunes om du vill hämta och prenumerera på podden genom att klicka på länken nedan.

Digitalpodden

 

Man kan lyssna på podden i många olika forum.

https://www.acast.com/digitalpodden

Olle Aronsson och Stefan Lundell har lämnat Dagens Industri för att lansera en ny nyhetssajt som ska bevaka startup-industrin. Deras nya pod kommer att heta Startupveckan. Jag har bloggat en del om poddar så det är inte otänkbart att det även blir ett blogginlägg om den podden.

Då jag var inne på DI och läste om podden så hittade jag att de även hade en blogg. Där bland annat Fredrik Wass, Sara Öhrvall och Olle Lidbom skriver inlägg. Så Dagens Industri hänger med i trenden och skapar mer än papperstidningar.

http://digital.di.se/blogg

 

Spar-appen Dreams

Vill du spara till dina drömma. I januari introduceras appen Dreams beta version. Skaparen av appen Henrik Rosvall tyckte att dagens banktjänster var föråldrade. Därför har han tagit fram appen Dreams. Dreams är ingen bank. De har KBT-metodik, gamification och grym design med säkerheten från deras partnerbank Ålandsbanken. Deras mål är att sparande ska vara roligt.

Först behöver du en dröm. Inspireras av berättelser om hur andra gör för att uppnå sina drömmar. Sedan verkar det som att appen är coachande så att man tänker efter innan man spenderar pengar. Identifiering sker med hjälp av Bank ID så att ingen obehörig kommer åt dit konto och pengar.

Bjud in kompisar och spara till gemensamma drömmar eller hjälp någon annan med deras dröm. Chansen att lyckas är större om man gör det ihop. Och det blir roligare. Skicka utmaningar, peppa varandra och upplev resan mot er dröm tillsammans.

Var med från början.

Dreams

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg

Kollaborativ ekonomi Göteborg

Kollaborativ Ekonomi är en ideell förening med intresse av delnings ekonomi. Varför köpa när man kan låna. Kollaborativt kan vara att du byter en sak, en tjänst eller en kunskap mot någonting annat. Det kan även vara att ge bort av sitt överflöd.

Föreningen har som mål att anordna träffar, föreläsningar, event och aktiviteter för att sprida kollaborativ ekonomi.

Jag har sökt men inte hittat någon Kollaborativ förening i Helsingborg. Kunde se att de hade haft en föreläsare som i våras visat en film på biblioteket och att stans Internet chef Joakim Jardenberg har twittrat positivt om kollaborativ ekonomi.

Det är gratis att så länge söka till  Kollaborati Ekonomi Göteborg och det har jag redan gjort.

http://www.kollekogbg.se/

Konsumenteuropa.se

Jag bloggade om  Svenska Konsumentverket i september. Idag tänkt jag blogga om  Konsument Europa som till viss del är EU finansierad. uppgift är att ge dig som konsument information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Konsument Europas uppgift är att ge dig som konsument information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Deras tjänster är gratis. Konsument Europas ’Sverige lokaler i ligger i Karlstad Congress Culture Centre.

Du kan kostnadsfritt ställa frågor om till exempel gränsöverskridande handel, om du har problem med ett köp av en vara eller tjänst från ett annat EU-land eller från Norge och Island? På hemsidan finnns anmälningsforumlär. Det finns på sidan även länkar till konsumentorganisationer om du har handlat utanför EU. Du kan läsa mer om EUs konsumentlagar och direktiv på

http://www.konsumenteuropa.se/

#UAPODDEN Unga Aktiesparares podcast

Emil Jönsson och Patrick Thomenius ställer upp ideelt då de sänder #UAPODDEN . #UAPODDEN inspirera dig till hur du ska förvalta och investera dina sparpengar. Deras pitsch är ”Hur skulle du investera 100000 kr idag”?

 

De sänder podden på Soundcloud. Va häftigt! Då jag klistade in  in länken till #UAPODDEN så kom rutan nedan upp.

Du kan även lyssna på podden via iTunes

.

Bli medlem i aktiesparana

Aktiespararna

Spara i Aktieinvest

 

Framtidskapital på dina villkor

 

Kommunernas konsumentvägledning

Då jag sökte på ”Kommunens konsumentvägledning” på Google med min dator i Helsingborg så kom Staffanstorps kommun upp på kartan till höger. Tydligen har inte Helsingborgs Kommun positionerat sig då det gäller Kommunens konsumentvägledning. Helsingborg har tillsammans med kommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv och Örkelljunga gått samman om konsumentvägledning. Du kan få mer info på http://www.helsingborg.se/startsida/bo-bygga-och-miljo/konsumentradgivning/fraga-oss/. Bor du i någon annan än dessa kommuner kan du söka din kommuns konsumentvägledare på http://www.hallakonsument.se/sok-din-kommuns-konsumentverksamhet/

Innan kommunerna fick ansvaret för konsumentvägledning fanns det på länsnivå hemkonsulenter som jobbade under Hushållningsällskapet med rådgivning. De arbetade mera förebyggande än vad dagens kommunala konsumentvägledare kan göra. Nu är ju dagens konsumentvägledare mer beroende av vad politikers beslut. De blir kanske mera brandkårsutryckning med skuldsanering som resultat.  Tyvärr har konsumentvägledarna inte så stor möjlighet att arbeta så preventivt som de säkert önskar. Konsumnetvägledarna följer http://www.konsumentverket.se/.

Är du intresserad utav att läsa mer om kommunernas konsumentinformation surfa in på

http://www.konsumentverket.se/konsumentfragor–anmalan/konsumentfragor/kommunens-konsumentvagledning/

 

Sveriges Konsumenter

Jag kommer att ha dig som konsument som bloggtema om onsdagar i september månad. Sveriges Konsumenter bildades 1992 och har sedan dess representerat konsumenterna i olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Det är en partipolitiskt obunden, ideell paraplyorganisation med närmare trettio medlemsorganisationer plus enskilda medlemmar. De ger tidningen Råd & Rön, Sveriges enda renodlade konsumenttidning sedan mer än femtio år.

Sveriges konsumenter driver även KonsumentCentrum, som bedriver konsumentvägledning i Stockholmsområdet på uppdrag av olika stadsdelsnämnder och kommuner. De skriver debattartiklar, medverkar i tidningar, tv och radio, svarar på remisser, försvarar konsumentperspektivet i offentliga debatter, deltar i konsumentkongresser och möten. De sprider sin  verksamhet bland annat genom sin webbplats, genom nyhetsbrevet KonsumentMakt och pressmeddelanden.

Jag nämner bara några av  medlemmarna i Sveriges konsumenter  som är Coop, Äkta vara, handikapporganisationer m fl.

 

Sveriges Konsumenters syfte är att stärka konsumenter.

http://sverigeskonsumenter.se/

Har du Swish?

Första gången jag hörde talas om Swish var när jag och Uffe var på Aktiespararnas möte på Gästis i Hishult. En av föreläsarna var Christina Hartzell från Sparbanken boken. Hon berättade att hon skickade pengar till sina barn över Swish.  Fördelen med Swish  är att pengarna kommer direkt in på kontot trotts att man har olika banker. Skickar man pengar med andra betalsystem och har olika banker så blir inte pengarna hängande en halv dag innan de når ens konto. Med Swish har du pengarna direkt. Förutom då det gäller att sända över pengar till barn som är ute och shoppar så är det perfekt vid restaurang besök. Jag ni vet ju hur svenskar är då det kommer till noten.

 

Hur fungerar Swish?

Du ansluter dig till Swish via din internetbank på din dator. Där kopplar du ihop ditt bankkonto med ditt mobilnummer. När du gjort detta kan du börja ta emot pengar via ditt mobilnummer. För att kunna skicka pengar behöver du även ladda ner Swish-appen “Swish Betalningar” och “BankID säkerhetsapp”.

 

skärmdump på Swish hemsida

Har du ingen smartphone Ja, man kan anmäla sig till Swish utan att ha en smartphone. Men du har då endast möjlighet att ta emot Swishbetalningar.

Mer info på

https://www.getswish.se/

Låt Bonusbay påminna dig om rabatten

Jag har tidigare bloggat om Cashback siter den svenska cashbackshopping.se och amerikanska Ebates. Bonusbay är en liknande kostnadsfri tjänst som hjälper dig att få pengar tillbaka på dina inköp online. Då du handlar behöver du bara komma ihåg att logga in på Bonusbay så får du pengar tillbaka då du kommit upp i 150 kronor. En del cashback sidor har krångliga poängsystem. Det har inte Bonusbay. Bonusbays tjänst är gratis och enkel, och kräver enbart några extra klickningar.

Då du handlar i en webbutik via Bonusbays tjänst, identifierar webbutiken att du är en användare av Bonusbay och betalar därefter  en försäljningsprovision för dina inköp. Bonusbay betalar sedan ut pengarna till dig då du kommit upp i 150 kronor. Det är en rabatt liknade som ifall du betalt med kort bara att det sker online istället.

Bonusbay är en svensk version av det finska cashback företaget Ostohyvitys.fi. Där har de över hundratusen användare.

Du kan både söka på butik och märken. Bland butikerna finns Adlibris, Nelly och du kan boka hotell genom booking eller hotels. Söker man bland märken så finns allt från Apple Store, Nike, Brio  till Disney.

Har du glömt att gå via Bonusbay när du handlar så kan du ladda ner ett verktyg som påminner dig om att aktivera din Bonus när du besöker en ansluten butik.

http://www.bonusbay.se