Sugen på att ställa upp ideellt då finns Volontärsbyrån

Du kanske inte vill stödja organisationer med pengar. Nu finns Volontärbyrån som förmedlar uppdrag åt ideella föreningar. Du kan kanske hjälpa någon förening istället för att skänka pengar.

Du kan söka volontärsuppdrag i hela Sverige. Jag sökte på Skåne län 150101. Det fanns 65 lediga uppdrag i länet. Allt från ordförande till Röda Korsets ungdomsförbund i Lund till CISV upp i  Båstad-Bjäre.

Lite Volontärbyrå statistik

49064   förmedlade volontärkontakter

2038      Registrerade organisationer

364       Aktuella uppdrag

Det finns mycket bra föreningsinformation på Volontärbyråns hemsida sin tips på kostnadsfria utbildningar. De ger även litteraturtips.

Volontärbyrån har två nyhetsbrev.  Det ena kommer cirka fyra nyhetsbrev på ett år så det är ingen risk att du blir spammad info@volontarbyran.org De har en annan typ av nyhetsbrev som kommer var fjortonde dag. Du kan teckna dig för det nyhetsbrevet ifall du klickar på http://volontarbyran.us4.list-manage.com/subscribe?u=faaf7b48f0a57d0c77e7c53af&id=13d0b1b058

Surfa in på Volontärbyrån så kanske du hittar ditt uppdrag.

http://www.volontarbyran.org/

TaskRunner.se augusti månads tjäna pengar tips 2016

Hur fungerar Taskrunner.se?

Vimeo klippet nedan ger en bra förklaring hur det fungerar.

TaskRunner from TaskRunner on Vimeo.

Då jag var inne på hemsidan den 16 maj så fanns det inga uppdrag utanför Stockholms området. Uppdragen låg på belopp  mellan 100-1500 kronor.

Alla Runners går igenom kontroller och olika verifikationer för att säkerställa deras kvalitet. Som uppdragsgivare har du möjlighet att ge omdöme på den Runner du anlitat. De som utför uppdragen är oftast studenter, pensionärer eller andra som har tid över och vill hjälpa till.

Det tar bara 30 sekunder att skapa ett uppdrag och det är helt gratis.

TaskRunner.se 

Jag hr inte fått någon ersättning för detta inlägg.

Giving People söker sommarfaddrar

Normalt brukar jag int blogga om företag som hjälper andra på sommaren men för Giving People gör jag ett undantag. Undantaget beror på att Giving People söker faddrar nu under sommaren. Du kan kan erbjuda en aktivitet under sommaren för barn i utsatta familjer.

Det behöver inte vara en dyr aktivitet och den behöver  inte vara välplanerad eller kostsam, kom ihåg att en enkel fika i din trädgård kan göra stor skillnad.

Anmälan till fadder

Har du inte möjlighet att vara fadder kan du hjälpa till med att skänka bort en matkasse till en matfamilj.

Matkasse

Du kan även skänka pengar till en aktivitet för en barnfamilj

Aktivitet

 

Giving People

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg

Reportrar utan gränser

Normalt brukar jag inte blogga om ideella föreningar så här års men som det ser ut i världen idag kan jag inte låta bli att skriva om ”Reportrar utan gränser”. Hälften av världens befolkning inte rätt att säga, läsa, skriva eller trycka vad de vill. Yttrande frihet är ju en av de viktigaste rättigheterna vi har.

Reportrar utan gränser har hjälpt

Dawit Isaak från Eritrea är nog den som Rug har kämpat mest och längst för. Även min lokaltidning hd.se har skrivit mycket om Dawit Isaak. Två andra journalister Schibbye och Persson benådades den 10 september 2012 varefter de släpptes fria och lämnade Etiopien.

 

Det kostar 300 kronor att bli medlem. Du kan hedra någons minne med ett minnesblad eller uppvakta nära och kära med ett gåvoblad vid t ex födelsedagar, bröllop och dop.

 

Reportrar utan grånser

Detta inlägg har jag skrivit ideelt

Hjärt lungfonden

Uffes mamma gick bort den Istället för blommor ville familjen att vi skulle sätta in pengar på Hjärt lungfonden. På detta vis stödjer du forskningen som kan rädda liv och minska lidandet för alla drabbade.  När du ger en minnesgåva skickar Hjärt lungfonden ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de anhöriga

Kanske tips till de företag som vill ge en julgåva som räddar liv ett annat år? Klart att även du somprivat person kan skänka pengar

Du kan även bli månadsgivare

Hjärt lungfonden

Stöd hand in hand en organisation som hjälper kvinnor

Hand in hand startades  i början av 90-talet av ett lärarpar som ville verka för att utrota barnarbete i de silkesproducerande regionerna i Tamil Nadu i Indien. De bekämpar barnarbete. Fokuset ligger i att ge utbildning, träning för att skapa att jobb åt föräldrarna så att barnen kan gå i skolan. Percy Barnevik har länge varit en av eldsjälarna i Hand in hand rörelsen.

Hand in hand skräddarsyr hjälpen i det lokala landet för att via ”Hjälp till Självhjälp” skapa så många jobb som möjligt. De delar in hjälpen i fyra steg

1. Hand in Hand mobiliserar kvinnor i självhjälpsgrupper där lär sig läsa, skriva, räkna samt får träning i entreprenörskap, finansiering och marknadsföring. I gruppen skapas en viktig social gemenskap där man stöttar varandra och arbetar mot tydliga mål.

2. När grundutbildningen är klar fortsätter utbildningen som är fokuserad på hur man kan starta och driva ett litet familjeföretag. I gruppen diskuteras olika möjliga branscher och inriktningar som exempelvis grönsaksodling, bageri eller skrädderiverksamhet.

3. Kvinnorna sparar regelbundet små summor. När de har visat sin finansiella disciplin samt fullföljt utbildningen kan vi länka dem till ett låneinstitut där de erbjuds mikrolån. Lånen får enbart användas i deras affärsverksamheter, aldrig för konsumtion. Återbetalningsgraden är mycket hög och många kvinnor återkommer för att genom ytterligare lån expandera sin verksamhet.

4. När företaget är igång hjälper våra affärscoacher löpande till med frågor som distribution, kvalitet och expansion. Om företaget vill nå utanför sin lokala marknad ställs högre krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Vi hjälper ofta företagen med att bygga resurser för expansion utanför sin traditionella marknad. Ibland hjälper vi också grupper av företag från en region att tillsammans introducera sina produkter på helt nya marknader. Genom företaget kan kvinnorna öka familjens inkomster väsentligt, vilket innebär att familjemedlemmarna kan äta bättre, få bättre bostäder och få tillgång till livsnödvändiga mediciner när det behövs. Det ger också kvinnor och barn en starkare ställning och familjen får råd att låta sina barn gå i skolan.

Lite historik, sedan starten har cirka 1 miljard kronor investerats i programmen och resultaten talar för sig själva. 1,7 miljoner nya jobb har skapats, mer än 220.000 barn har gått tillbaka till skolan från arbete, det finns bara i Indien 1.500 barnarbetsfria byar.

Som de skriver på hemsidan Donera Nu

http://www.handinhand.nu

Läkare utan gränser

Jag hade tänkt att ha ”hjälpa andra” som bloggtema onsdagar nu i december. Uffe och jag har det så bra så vi hjälper en del organsiationer nu  när det är jul. Klart att man kan skänka pengar andra tider på året också. Börjar med att blogga om läkare utan gränser som gjort ett fantastiskt arbete mot Ebola spridningen Afrika.

Läkare utan gränser ger humanitär medicinsk katastrofhjälp till människor som drabbats av väpnade konflikter, kriser, epidemier och naturkatastrofer samt till befolkningsgrupper som saknar hälsovård på grund av social eller geografisk isolering.

Förutom läkare och medicinskpersonal behövs det ekonomer administratörer, vatten och sanitetsexperter. De

Blev förvånad då jag läste på läkare utan gränsers hemsida att över 50 miljoner människor är på flykt i världen. Så många flyktingar har det inte varit sedan andra världs kriget. Alla kan vi göra något lite. Kanske genom att stödja läkare utan gränser

http://www.lakareutangranser.se/

Apotekts Rosa Bandet 2015

Jag har tidigare om åren i oktober månad bloggat om  Rosa Bandet. Det är varje Rosa Bandet månaden. Vad jag missat är att Apoteket har varje år Rosa Bandet kampanj. I år bandet det designat av arkitekttrion Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Då du köper Rosa Bandet går hela summan 30 kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Bild på Rosa bandet, Cancerfonden

Förutom Rosa Bandet så har Apotektet andra rosa produkter. En av Apotekets klassiker är Försvarets Hudsalva. Den kostar 24 kronor och 20% går till Rosa Bandet kampanjen. Förutom hudsalvan så finns det även Rosa handkräm, bomullsrondeller och en pillerburk.

Idén till dagens blogginlägg fick jag då jag läste ett reklamblad från Apoteket. Där upplyser de att de tagit bort alla produkter med cykliska silikoner som finns i hår och hudvårdsprodukter.

 

Apotekets Rosa Bandet produkter

Det skulle var häftigt om jag kunde gjort länken ovan Rosa men så teknisk är jag inte.

Hopkok en Facebookgrupp som hjälper andra

Idén till Hopkok uppstod då Agnes Bondelid kom på hur du kan göra skillnad genom att bjuda någon du inte känner på middag. Det har sedan resulterat att Hopkok hjälper hemlösa och flyktingar. Hemlösa EU-migranter omfattas inte av den Tak-över-huvudet-garanti som många kommuner erbjuder svenska medborgare. Det är platsbrist på härbärgena. Agnes hade inte mycket pengar då hon är student. Hon kokar ofta storkok för att hålla koll på budgeten. Hennes extra 10 portioner värmande fisksoppa blev startskottet för ett nätverk i Stockholm som fick namnet Hopkok.  Hon uppmande sina vänner och förbluffades av den enorma kraft och engagemang som på bara några dagar strömmade till facebook-gruppen. Agnes har grundat en plattform för insamlingar, utdelningar, nya möten och stora idéer.

Idag har Facebookgruppen över 1000 medlemmar.

Hopkoks Facebookssida

Vad jag kan se så finns Hopkok bara i Stockholm. Undrar ifall det finns liknade grupper ute i landet?

 

 

IM Individuellmänniskohjälp finns fortfarande

Kallades från början Praghjälpen då de hjälpte judiska flyktingar i Prag. År 1940 utvidgades hjälporganisationens arbete och namnet ändrades till Inomeuropeisk Mission. 1966 bytte Inomeuropeisk Mission namn till Individuell Människohjälp.

Volontär

IM jobbar med integration och engagemang. De vill skapa mötesplatser med människors engagemang i fokus. Som volontär i Sverige kan du bland annat vara läxhjälpare, delta i språkcaféer eller i verksamhet för nyanlända ungdomar, arrangera studiecirklar, insamlingar, events eller sälja och informera om rättvis handel-varor.

IM hjälper även till ute i världen. Du kan göra din utlandspraktik med IM så får du en inblick i hur utvecklingssamarbete går till i praktiken

IM har 90 konto och står under svensk insamlingskontroll.

IM