IM Individuellmänniskohjälp finns fortfarande

Kallades från början Praghjälpen då de hjälpte judiska flyktingar i Prag. År 1940 utvidgades hjälporganisationens arbete och namnet ändrades till Inomeuropeisk Mission. 1966 bytte Inomeuropeisk Mission namn till Individuell Människohjälp.

Volontär

IM jobbar med integration och engagemang. De vill skapa mötesplatser med människors engagemang i fokus. Som volontär i Sverige kan du bland annat vara läxhjälpare, delta i språkcaféer eller i verksamhet för nyanlända ungdomar, arrangera studiecirklar, insamlingar, events eller sälja och informera om rättvis handel-varor.

IM hjälper även till ute i världen. Du kan göra din utlandspraktik med IM så får du en inblick i hur utvecklingssamarbete går till i praktiken

IM har 90 konto och står under svensk insamlingskontroll.

IM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.