En kanske kontroversiell sparbössa årets julhälsning 2014

Då jag var barn fanns det en affär som hade en rörlig tomte och neger i sitt skyltfönster. Det var i TV:s barndom så en negerdocka skylten var säkert exotiskt. Jag är med i en Facebookgrupp Du vet att du är från Båstad om du. Där frågade någon ifall tomte och negern fanns kvar det gjorde den. Vi har inte en sådan neger i våran familj.

Den neger vi har är en sparbössa från Evangeliska fosterlandsstiftelsen. Far fick en sådan sparbössa som barn. Han var oförsiktig så den gick sönder. Då han ärvde sina fastrar fanns en sådan sparbössa. Sparbössan nicka på huvudet då man lägger i en slant.  Far har nu värderat sparbössan i Båstad. De säger att den är värd 1200 kronor. Far har tänkt skänka den till Torekovs församlingshem.

Ta mig nu inte som rasist. Min avsikt med detta blogginlägg är att även en lite sak kan vara eller bli värdefull. Jag vill inte att ni gör av med era sista slantar i jul utan njuter av god mat och ljusen

negersparbössa

 

God Jul och Gott Nytt år!

Önskar

Tjäna pengar på nätet.

 

Partykungen har det mesta inför Halloweenfesten?

– Om man inte räknar mat och dryck förstås

För Halloween värden och värdinan

Du kan även hitta kul prylar på partykungen till festdukningen på Halloween. De har allt från dukar, servetter och engångs -muggar -bestick och tallrikar. De har även andra prylar som kan göra Halloweenfesten trevlig som diskokulor, rökmaskiner och häftig belysning.I år är det Halloween den 31 oktober.

 

För Gästen

Vill man inte göra Halloweenkläderna själv så kan man beställa kläder från Partykungen. De har 590 olika modeller av Halloweenkläder. Du kan klä ut dig till allt från djävulen till häxa. Där emellan finns bland annat varulvs, spök och skelettkläder. De har även smink och andra tillbehör som du kan piffa till dig med.

Surfa in på Partykungen de har 1526 prylar som passar till Halloween

Hoppas du får en riktigt trevlig Halloween.

Årets julklapp App?

Vad blir årets julklapp?

Jag hade idag önskat att det vara hushållsnära tjänster som Hemfrid men jag tror att det blir en app. För med lite humor så rimmar det med klapp.

Dessa kriterier ska julklappen uppfylla

– Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året Uppfyller

– Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal Uppfyller

– Produkten ska representera den tid vi lever i Uppfyller

Varje år sedan 1988 har Handelns Utredningsinstitut förkortat, Hui utsett Årets julklapp”.  Följande produketer har utsetts till årets julklapp.

1988 Bakmaskin 1989 Videokameran 1990 Woken 1991 CD-spelaren 1992 TV-spelet 1993 En doft (parfym) 1994 Mobiltelefonen 1995 CD-skivan 1996 Internetpaketet 1997 Det elektroniska husdjuret 1998 Dataspelet 1999 Boken 2000 DVD-spelaren 2001 Verktyget 2002 Kokboken 2003 Mössan 2004 Den platta tv:n 2005 Ett pokerset 2006 Ljudboken 2007 GPS-mottagaren 2008 En upplevelse 2009 Spikmattan 2010 Surfplattan 2011 Den färdigpackade matkassen

Den 21 november tillkännager Hui vad som bli årets julklapp. Kanske en App?