Gumroad juni månads tjäna pengar tips 2016

Gumroad består av 17906 bloggare, publicister, utvecklare, och konstnärer. De vill att du skapar en personlig hemsida. Gumroad vill inte att du ger bort dina kunder till iTunes, Amazon, and others. Du kan sälja böcker. musik, film och böcker dirket till din publik.

Vad kostar det?

  • 5% + 25¢ per transaktion
  • 1% utdelnings avgift
  • $10 permånad för Webbsidor
    $15 per månad för File hosting and delivery

På sidan finns verktyg för att bygga upp följare. Lycka till på Gumroad.

Är du inte kreatör så kan du få tips och ideer genom att teckna dig för deras nyhetsbrev längst ner på hemsidan.

https://gumroad.com/

Företagaget ovan har affiliateprogram men jag har inte regesterat mig som affilate. Villket betyder att jag inte tjänar pengar ifall man klickar på länkar i inlägget.

Vikentomater

Då detta inlägg publiceras så Vikentomaters växthus nystädade och har nya tomatplantor  inför vår säsongen. Företaget startades redan 1964 av Gunnel och Kjell Olofsson. Idag är det deras son Mats med fru Susanne som driver företaget. De odlar idag 83 olika sorters tomater och hela odlingen, som omfattar cirka 10 000 kvadratmeter.

 

År 2014 byggdes ett gästkök i gårdsbutiken där inbjudna kockar lagar mat inför publik i samband med event. Då jag skrev detta inlägg den 14 januari hade de inte publicerat årets event och utställare.

Klickar du på recept på deras hemsida så kommer du till recept på många godsaker som Susanne tagit fram.

Lördagar under säsong hålls det saluhall då andra producenter av närodlat och delikatesser ges möjlighet att sälja sina varor.

Vikentomater

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

Toveks

Det du budar på hos Units kan komma från konkurser, företag eller privatpersoner. De utför inte tester på de objekt de säljer utan allt säljs i befintligt skick. De har visningar så att du kan besikta objektet. Nätauktioner är ett snabbt, enkelt och säkert sätt att göra affärer och hitta de fynd som just du är ute efter.

Vill du se vad ett objekt har gått för så heter det ”auktionsakrivet” på hemsidan. Det är nog´snart slut med traditionen att ha auktionskatalog.

Är du redan registrerad så är det bara att logga in och buda. Vill du buda och inte är registrerad så får du fylla i ett formulär. Toveks kontrollerar alla registreringar manuellt

Toveks

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

Slöseriombudsmannens pod

Jag har tidigare bloggat om slöseriombudsmannnen. Då hette han Martin Borg. Visste inte att han hade haft företrädare Eva Cooper och Arvid Malm. Efter Martin Borg kom Rebecca Uvell. Slöseriombudsmannen en del av Skattespararnas förening och heter hanLars Wilderäng. Klicka på pilen nedan så startar podden.

 

 

 

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

Svenska Riskkapitalföreningen

Jag avslutar mitt februari söndagstema som har varit affärsänglar med att blogga om Svenska Riskkapitalföreningen. Det är en intresseförening för privatkapital och affärsängelnätverk.  Målet är att prida fakta och kunskap om Private Equitys roll i svensk ekonomi. De vill skapa mötesplatser för branschens aktörer i form av  konferenser såväl som informella nätverksträffar.  De förmedlar inte riskkapital till entreprenörer utan SVCA främjar entreprenörskap i samarbete med andra organisationer. De har partners som PWC, Deloitte,

Bli medlem i Svenska Riskkapitalföreningen

Man får ansöka om medlemskap och ansökan beviljas av styrelsen. Medlemsavgiften är 3000 kronor. plus serviceavgift.

 

Svenska Riskkapitalföreningen (SVCA)

Tant Grön

 

Tant Grön startade som gårdsbutik med egna bär och grönsaker. Idag säljer de allt från egenproducerat till världkända delikatesser. De har nischat in sig på ostar de har mer än 100 sorter. De säljer även  olivoljor, marmelader, pasta, choklad och teer.  Tee ha blivit deras specialitet med över 50 olika sorters te i lösvikt.’

’Är du sugen på ostbricka eller charkbricka eller en bricka med en blandning av chark och ost så fixar de det ifall du beställer dagen innan och att du beställer till minst 4 personer. De har har även presentkort och man kan då det är säsong beställa julkorgar

 

Förutom Tant Grön drivier de klädbutiken Elin och Arvid.

http://www.butikernapagarden.se/

 

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

Units nätauktioner

På Units hemsida kan du skapa konto och buda direkt. De får in auktionsobjekt från konkursförvaltare, banker och kreditinstitut.

De förmedlar objekt inom skog/lantbruk, entreprenadmaskiner, last- och personbilar, övriga nyttofordon, konfektions-, trä- och metallindustri, detaljhandel.

Units har en flik med plats auktioner men då jag surfar in den 11:e januari fanns inga planerade platsauktioner. Läste en artikel i Helsingborgs Dagblad att Joakim Bengtsson från Antikrundan sålde sin auktionsfirma för han var inte intresserad utav att skapa nätauktioner som blir mer och mer vanligt.

Unit hjälper dig även med värdering. De har även en flik med avslutade auktioner där du kan se högsta bud och nicknamn på den som hade det budet.

De har inga reservationspriser eller slagavgifter.

Units

 

Jag har inte fått betalt för att skriva detta inlägg.

NyföretagarCentrum Sverige

Jag trodde att jag bloggat om Nyföretagarcentrum  i samband att de deltar i Näringslivsdagarna i Helsingborg. De är  Sveriges ledande skapare av nya livskraftiga företag. NyföretagarCentrum Sverige är en stiftelse som främjar nyföretagande och entreprenörskap och de är moderorganisation för landets alla NyföretagarCentrum.

 

De erbjuder kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta eget företag.

Vecka 27 genomföra Mässan Eget Företag, Varje år utser de Årets Nyföretagare, Årets Nyföretagarkommun och mycket mer.

De har  2 700 företag och organisationer som är samarbetspartners. Det gör att de kan skapa mentorprogram och även jobba globalt. För dig som är mellean 18-35 har de något som kallas för ”’ungt eget”. De ger ut tidningen ”Allt om eget företag”.

 

Lite NyföretagarCentrum statistik

2014 kom över 21 000 personer till NyföretagarCentrums rådgivning

Över 9 000 har startat företag

De  täcker närmare 200 kommuner med rådgivning.”.

De genomför undersökningar. Den mest kända är Nyföretagarbarometern.

 

NyföretagarCentrum