Att överlista djävulen

 

Att överlista djävulen hemligheten till frihet och framgång av Napoleon Hill

För tio år sedan läste jag boken ”Tänk rätt bli framgångsrik” även den skriven av Napoleon Hill. I den boken skriver Hill om metoden att nå framgång. I den nyutgivna boken ”Att överlista djävulen” beskriver Hill vad som hindrar en person till framgång. Det sker genom en intervju med djävulen. Det har diskuterats ifall denna intervju ägt rum. Vissa tror att åsikterna kommit fram genom diskussioner med sina framgångsrika vänner som Carnegie och Edison.

Tänk rätt bli framgångsrik av Napoleon Hill 

 

Djävulen

Ett av djävulens knep är att personers tro att deras tankar är deras egna. Tankar såsom rädsla, viskepelse, girighet, kättja, vrede, fåfänga och lathet. Rädslan är den tanke som hindrar oss mest. Det kan  vara rädsla som fattigdom, kritik, dålig hälsa, förlorad kärlek, ålderdom och till slut för döden.

 

Hillls fru tycke boken var för kontroversiell för att ges ut på 1930-talet så den har legat i ett kassaskåp tills för ett par år sedan. Då trycktes den engelska upplagan. Nu finns den även på svenska .Trotts att  boken är skriver på 1930- talet så är den lika aktuell idag. Djävulen drar fortfarande nytta av religionens och politikens påverkan. Skolsystemet undgår inte heller kritik då han menar att skolan startades då bara överklassen hade möjlighet till utbildning och någonstans där har utbildningssystemet stannat. Det finns klara åsikter om hälsa som också gäller för våran överkonsumtion av mat. För förbättrad hälsa rekommenderas lavemang. Där tror jag många reagerar men det var en behandling som var vanlig på den tidens hälsohem. Ibland kommer gammalt tillbaks. 

Boken är skriven i genren filosofisk dialog. Bokens förord är skrivet av Max Söderpalm och bokens kommentarer har skrivits av Sharon Lechter. Efterordet har skivits av Michael Bernard Beckwith.

Enligt boken så når inte djävulen 2% av befolkning. Tyvärr tillhör jag inte de 2%.

Att överlista djävulen Adlibris

Att överlista djävulen Bokus

 

 


 

  

Attraktion & Kemi Ingrid Tollgerdt-Andersson

Attraktion & Kemi

 Ingrid beskriver i boken vad som ligger bakom attraktion i olika sammanhang.  Hon beskriver utifrån egen erfarenhet och ger även tips på och idéer till hur man lyckas i sociala sammanhang. Det är mycket kärlek och passion i boken både till sig själv och andra. Älskar du inte dig själv så kan du inte älska andra.

Jag har just läst ut ”Attraktion & Kemi” och börjat den spännande läsningen av ”Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång”.

Attraktion & Kemi

Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång

Jag har efter bara ha läst några sidor förstått att denna bok handlar om att framgång kan se ut på många olika sätt. Vad som är framgång är individuellt.

Ingrid kopplar samman självkänsla med självförtroende. Mia Törnblom anser i boken Självkänsla nu! att självkänsla och självförtroende är vitt skilda begrepp.

Av boktiteln att döma så låter det som att man inte får vara för duktig, men bokens budskap är att visst får man vara duktig bara man mår bra.

Denna bok är Ingrid ute i bokhandeln och signerar. Rekommenderar er att gå till någon av de bokhandlare eller någon annan sammankomst för att träffa Ingrid och köpa ett signerat exemplar av boken.
Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång

Passion : nyckeln till framgång

Min första kontakt med denna bok var när jag var på TedX Skåne på Kino i Lund. Där höll Ingrid en föreläsning om boken. Jag blev nyfiken och läste den. Det är ett tag sedan jag läste boken men jag minns att jag imponerades utav att hon lyckats få till intervjuer med många upptagna kändisar från både kultur, idrotten och näringsliv, personer som Gunde Svan, Carl Bennet, Kjerstin Dellert med Rune Andersson, Amelia Adamo, Mats Paulsson, Björn Hellberg med flera. Ingrid skriver om deras barndom och fram till idag. Sedan gör hon en analys kring vilka gemensamma nämnare som finns bakom framgång. Vad tror ni hon kommer fram till? Ja de får ni reda på ifall ni läser boken.

Passion : nyckeln till framgång

 


 

Om Ingrid Tollgerdt-Andersson

Jag gillar Ingrids böcker för de är inte problematiserande. Det är annars vanligt att forskare är problematiserande. Ingrid är doktor i ekonomisk psykologi. Jag har haft problem med problematisering då jag skrivit uppsatser på högskolan.  Skulle jag behöva en spökskrivare skulle det vara någon som Ingrid.

Ingrid ger ut böcker på eget förlag. Hon har bland annat gett ut
Cecilia Kärvegårds bok Rockstjärnestatus : guldkant i din vardag!. Vi får se, kanske en bok som jag kommer att skriva om längre fram.

Vet ingen som är så aktiv på sociala medier som Ingrid. Då man lagt ut ett inlägg på Facebook så har hon alltid klickat på gillaknappen. Oftast har hon även en gullig kommentar till inlägget.

Ingrid Tollgerdt-Andersson har en blogg som du kan följa om du surfar in på http://tollgerdt.wordpress.com/