Freelancer.com

Pengarna slut efterhelgdagarna?

Freelancer.com är världens största outsourcingföretag. Frilansarna som är registrerade på Freelancer har bland annat kunskaper inom områden som webdesign, Photoshop med mera. Idag när de flesta har laptop kan man sitta nästan över allt i världen och jobba. Det viktigaste är en snabb internetuppkoppling

Projekten börjar på $ 30 och det genomsnittliga jobb är på strax under $ 200.

Företagare

På Freelancer finns bland annat programmerare, designers, copywriter med flera som bara väntar på uppdrag.

Freelanser.com hjälper entreprenörer och småföretagare över hela världen att hitta uppdragstagare.

Då jag var i Thailand var det en del som anlitade indier för datajobb. De är billiga men det är viktigt att man är tydlig med kraven på arbetsuppgiften så man slipper missförstånd.

Freelancer.com

Slutligen vill Tjäna pengar på nätet ”Tacka” alla läsare för året som gått och önska er alla ett riktigt

Gott Nytt År!

 

Jag är så glad åt min surfplatta.

Jag fick en surfplatta av Uffe i julklapp

Uffe köpte i somras en surfplatta. Han är teknikfreak. Trodde att han skulle tröttna så jag kunde ta över hans. Tröttnade på surfplattan gjorde han aldrig. Istället gav han mig en i julklapp. Nu har han fixat en väska med tangentbord till surfplattan vilket är perfekt.

Han hjälper mig även så jag får rätt inställningar som till exempel svensk tid istället för kinesisk.

Uffe fixar med surfplattan

 

NetIOnNet

Hemfrid Julklappstips 4

Hemfrid

Hemfrid som löneförmån ( du som inte har möjlighet att förhandla om din kan hoppa till nästa stycke)
Du kan numera förhandla dig till hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare. Då kan du också få Hemfrids tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd. Du kan läsa mer om Hemfridslöneförmåner på deras hemsida och på skatteverket.se.

Gröna hem och vita tjänster
Hemfrid strävar efter att använda miljöanpassade produkter och arbetsmetoder och en stor del av deras tjänstebilar är miljöbilar. Deras mål är att enbart använda miljöbilar framöver. I deras städutrustning ingår microfiber, ett material som gör att de inte behöver använda så mycket vatten och rengöringsmedel när de städar. De utbildar och engagerar sin medarbetare att utföra sina arbetsuppgifter med hänsyn till miljön.
Hemfrid erbjuder sin personal bra arbetsförhållanden genom kollektivavtal och ansvarsförsäkring samt obligatorisk internutbildning. Företaget genomför kvalitetskontroller, har f-skattsedel och är momsregistrerat.

Jag skulle önska att hushålltjänster skulle bli ”årets julklapp” i år. Mina förhoppningar är dock inte stora för det är handelnsföretag och inte tjänsteföretagen som utser ”årets julklapp”. Jag längtar till att få komma hem till ett nystädat hem för det är så det kan se ut om du börjar abonnera på Hemfrids Hemservice.

Hemfrid utför även kontorsstädning.

Väskan julklappstips 3

Väskan årets Vinnare av Dagens Industris Digitala Gasell pris 2012

Väskan är kända för sitt stora sortimentet, allt från dramten till necessärer. De har ett stort urval av märken de mest kända är Baron, Samsonite, Cavalet med flera.

Förutom väskor säljer de hanskar, plånböcker och möbler. Väskan har även presentkort för den som inte vet vad den vill ge bort.

Grand Prix skinnsoffor

Blev förtjust i soffgruppen som heter Grand Prix. Undar om den är skön att sitta i?

Blir du medlem i kundklubben så du också får ta del av alla lönsamma erbjudanden som bara riktar sig till medlemmarna.
Väskan.com

Rättvis handel Världsbutiken i Helsingborg

Världsbutiken i Helsingborg

Jag brukar när jag har möjlighet slinka in i Världsbutiken på Bruksgatan i Helsingborg. Det är stans enda rättvisemärkta affär. Genast då man kommer in butiken märker man en speciell stämning alla är engagerade och serviceinriktade. Det fantastiska är att alla ställer upp på ideellbasis. Fairtrade innebär att producenterna får schysta löner. Det ska inte heller förekomma barnarbete. Får producenterna bra betalt för sina produkter så ger det barnen möjlighet till utbildning.

I världsbutiken kan man köpa kaffe, tee, kakao och choklad. De har även torkadfrukt, marmelad och kryddor. Du kan nu till jul köpa varukorgar och ge bort som present. De har även presentkort. De säljer varor från 30 länder.

Detta inlägg ingår i matteamt. De som handlar i rättvisebutiker gör det inte för att tjäna pengar utan för den goda sakens skull.

Förutom mat säljer butiken smycken, papper, leksaker, musikinstrument, konsthantverk och kläder.

 

Kanske snart dax för svenska bönder att skapa en svensk fairtrade organisation så de får schyst betalt för mjölk och kött,
http://www.varldsbutikenhelsingborg.org/

http://www.fairtrade.se/

Köp svenska äpplen för helvete!

 

 Familjens äpplehistoria

När jag var liten kom Valfrid varje sommar och besprutade äppleträden i trädgården. Det ingick i frukodlarföreningens service. Jag tror att det är tur att vi barn inte visste vilka hemskheter som sprutmedlet innehöll. Morfar var med och startade fruktodlarföreningen då det fanns småskaliga fuktodlare. Min far var med och lade ner Fruktodlarföreninge på grund av brist på småskaliga fruktodlare.

Båstads äpplehistoria

Då jag som barn åkte bil ner för Nötte Backar så såg man Båstads husens röda tegeltak och fruktodlingarna. Fruktodlingarna är idag bebygda av bostadshus och Sjukhemmet. Det som i dag är Ungdomens Hus var en gång musteri. Båstad Must smakade som Kulla Must. Ragnarsson på Båstad Must var rådgivare då Kulla Must körde igång

http://www.kullamust.se/

Rudolf Abelin startade med fruktodlingar på Norrvikens Trädgardar för att finanseira de övriga trädgårdarna. Morfar fick plocka frukten högst upp i träden då han jobbade som byggare på Norrviken. Abelin  vann pris i Paris för sin frukt.

Gillar inte att svära men skulle bli så himla glad ifall ni till jul: Köpte svenska äpplen för helvete.

Bilens ägare är miljövän. Kör hybridbil

 Designonline Julklappstips 2

Designonline

Designonline blev årets e-handlare 2011 i den mest presigefyllda klassen  ”The e-commerce of the year 2011”.  Det är Svensk Distanshandel  som delar ut priset. Deras mål är att alla design- och inrednings-intresserade ges möjligheten att handla god design på nätet oavsett var man bor. De har ett brett utbud av porslin, textil, mattor belysning samt mycket mycket mer. Ja de har till och med en nät outlet.

Nu i jultider kan du skapa julkänsla med deras juldekorationer!

Pengar tillbaka på skatten? Dax att inverstera i Avanza?

Sparkonton

Avanzas sparkonto är ett enkelt och tryggt räntesparande utan inlåsning eller krav på lägsta insättning

Aktie och fondkonton

Du kan investera i alla värdepapper som Avanza erbjuder, har rösträtt för dina aktier och kan kvitta vinster mot förluster i deklarationen.

Avanza erbjuder även Investeringssparkonto, kapitalförsäkring, pensionsförsäkring och Inviduellt pensionssparande.

Vad jag gillar mest hos Avanza är när man söker på en aktie är det lätt att hitta grafer för en dag eller upp till tre år. Det är även lätt att se vilka banker som säljer en aktie och vilka som köper aktien. Man kan även läsa ut börsvärdet på aktien, volatiliet, direktavkastning, vinst m m.

Tycker ni inte att börsen borde stiga snart?

avanza.se

Spel från Origin

Origin

I söndags bloggade jag om spel som julklappstips. Länken till Orgin föll tyvärr bort vid publiceringen. De spel som toppar Origins lista vecka 49 är

Medal of Honor™ Warfighter Digital Deluxe FIFA 13 Need for Speed™ Most Wanted FIFA Manager 13 Battlefield 3™ Premium Edition Mass Effect Trilogy

Dagliga erbjudande fram till jul – Handla nu – Upp till 50 % rabatt