Börjat blogga på elsagunnarsson.se

Jag är som ni säkert märkt intresserad av miljö och ekonomi. Gillar även  att går på kultur och konstutställningar.

Det är några år sedan jag tog och köpte sidan  elsagunnarsson.se på one.se. Då fanns det 25 stycken Elsa Gunnarsson på Ratsit. Gjorde en sökning idag och då fick jag upp 53 stycken som heter Elsa Gunnarsson. Nu har jag börjat blogga om det somm faller mig in på sidan.

Jag har bland annat bloggat om

Tradingbibeln.

Autobahn till lönsam trading Tobbe Rosén 

Tobbe Rosén, Johan Hellström och Peter Nilsson arrangerade Trading Expo i Göteborg. För två års sedan ordnade de Tradingexpo i Stockholm. Jag besökte Trading Expot dagen efter jag kommit hem från Borneo.

Ses vi på Tradingexpo i Göteborg 2019

 

Eftersom jag är kvinna och inte jobbat heltid under alla mina yrkesverksamma år så lånade jag

 

Bli miljonär som pensionär av Ola Lauritzson  Får se om jag lyckas

Jag har följt Nina Jansdotter då hon hade nyhetsbrev. Sedan blev hon en fena på Facebook som han skrivit flera böcker om .

Nå ut med Facebook – Nina Jansdotter

 

Ni har säkert märkt att jag tillbringar mycket tid på nätet. Jag har läst två böcker i ämnet. Mitt problem är att jag är antingen eller. Antingen surfar jag på nätet eller så ska jag stänga ner mobilen helt. Det går inte eftersom jag får mina arbetstider och arbetsplats via SMS från Helsingborgs Stad.

Uppkopplad urkopplad avkopplad av Jimmy Mogrip

Hur du gör slut med mobilen

Sedan har jag en bok som jag inte hunnit läsa och som ligger på vänt.Skärmhjärnan : Hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda av Anders HansenDen ska bli spännande att läsa. Har haft internet så länge så man fick ringa 040 dåTele2 inte hade någon intenet i 042 området. Detta var innan Telia blev vad man kallar folkaktie. Fick alltså ringa riks för att komma ut på nätet. Då man kopplade upp lät det som en Fax. Sedan tog det flera minuter att ladda ner de olika färgerna i en bild. Skulle vara kul att ha en bild på min hjärna före och efter internets ankomst i mitt liv. I vilket fall som helst har det förändrat mitt liv både privat och i arbetslivet.

Ni får gärna dela med er med en kommentar nedan.

Varit på Borneo med Borneo-Vänner

Ni har kanske märkt att jag inte uppdaterat bloggen på länge. Jag har varit arbetslös och mitt fackförbund ville inte  att jag skulle blogga. För tillfället är jag timanställd som vårdbiträde på ett vårdboende i Helsingborgs Stad.

 

 

Jag och Uffe har varit på Borneo månadsskiftet mars-april. Vi hade fantastiska dagar med besök på orangutangprojekt, regnskog och sett världens största blomma blomma. Vi åkte med Borneo-Vänner. Jag hade tänkt resa även om jag fyllde 60 år under tiden vi var på Borneo. Borneo-Vännerna överraskade med den fina tårtan som finns på bilden ovan.  De har Facebookgrupp

https://www.facebook.com/groups/907135692810399/

Annika och Kristoffer var gulliga och körde oss till Kuchings flygplats då vi skulle åka hem.

 

Det är inte någon resa för den som vill ha selfies med apor. Vi gjorde leksaker till Aporna i Mantang Organgutang projektet. Överskottet på resan gick till https://projectorangutan.com. Projektet tar även hand om andra djur som inte kan placers tillbaka i regnskogen. Det verkar som att de inte kommer att skövla mer regnskog för att plantera palmolja.

 

Ni tänker säkert att nu är ni inte klimatsmarta som flyger till Borneo. Vi deltog en dag med att rensa skräp på en strand. Uffe har idéer hur man återvinna saker på Borneo. De har ingen sopsortering utan allt hamnar på tippen.

En helt underbar resa. Vi kommer att komma tillbaka till Borno.

Ni kan läsa mer om resan på

https://blogg.semmester.se/

Har gjort en spellista på en del av resan på Youtube