Reportrar utan gränser

Normalt brukar jag inte blogga om ideella föreningar så här års men som det ser ut i världen idag kan jag inte låta bli att skriva om ”Reportrar utan gränser”. Hälften av världens befolkning inte rätt att säga, läsa, skriva eller trycka vad de vill. Yttrande frihet är ju en av de viktigaste rättigheterna vi har.

Reportrar utan gränser har hjälpt

Dawit Isaak från Eritrea är nog den som Rug har kämpat mest och längst för. Även min lokaltidning hd.se har skrivit mycket om Dawit Isaak. Två andra journalister Schibbye och Persson benådades den 10 september 2012 varefter de släpptes fria och lämnade Etiopien.

 

Det kostar 300 kronor att bli medlem. Du kan hedra någons minne med ett minnesblad eller uppvakta nära och kära med ett gåvoblad vid t ex födelsedagar, bröllop och dop.

 

Reportrar utan grånser

Detta inlägg har jag skrivit ideelt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.