Hopkok en Facebookgrupp som hjälper andra

Idén till Hopkok uppstod då Agnes Bondelid kom på hur du kan göra skillnad genom att bjuda någon du inte känner på middag. Det har sedan resulterat att Hopkok hjälper hemlösa och flyktingar. Hemlösa EU-migranter omfattas inte av den Tak-över-huvudet-garanti som många kommuner erbjuder svenska medborgare. Det är platsbrist på härbärgena. Agnes hade inte mycket pengar då hon är student. Hon kokar ofta storkok för att hålla koll på budgeten. Hennes extra 10 portioner värmande fisksoppa blev startskottet för ett nätverk i Stockholm som fick namnet Hopkok.  Hon uppmande sina vänner och förbluffades av den enorma kraft och engagemang som på bara några dagar strömmade till facebook-gruppen. Agnes har grundat en plattform för insamlingar, utdelningar, nya möten och stora idéer.

Idag har Facebookgruppen över 1000 medlemmar.

Hopkoks Facebookssida

Vad jag kan se så finns Hopkok bara i Stockholm. Undrar ifall det finns liknade grupper ute i landet?

 

 

En reaktion på “Hopkok en Facebookgrupp som hjälper andra

  1. Worktasker är marknadsplats som hjälper dig att få tid över, lösa dina vardagssysslor och uppdrag!
    VAD ÄR WORKTASKER?
    Du kan få hjälp med i stort sett vad som helst, när du vill och för det pris du vill! Glöm dyra räkningar, långa väntetider och oengagerad personal. Oavsett om du behöver hjälp med ett hantverksjobb, barnpassning, flyttning, läxhjälp, montering av Ikeamöbler, datorhjälp, webbutveckling eller vad du än kan tänkas behöva, så annonserar du ditt uppdrag kostnadsfritt och kan sedan välja bland verifierade och recenserade uppdragstagare som budar på din annons och är redo att påbörja ditt uppdrag direkt.
    http://www.worktasker.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.