Sveriges Konsumenter

Jag kommer att ha dig som konsument som bloggtema om onsdagar i september månad. Sveriges Konsumenter bildades 1992 och har sedan dess representerat konsumenterna i olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Det är en partipolitiskt obunden, ideell paraplyorganisation med närmare trettio medlemsorganisationer plus enskilda medlemmar. De ger tidningen Råd & Rön, Sveriges enda renodlade konsumenttidning sedan mer än femtio år.

Sveriges konsumenter driver även KonsumentCentrum, som bedriver konsumentvägledning i Stockholmsområdet på uppdrag av olika stadsdelsnämnder och kommuner. De skriver debattartiklar, medverkar i tidningar, tv och radio, svarar på remisser, försvarar konsumentperspektivet i offentliga debatter, deltar i konsumentkongresser och möten. De sprider sin  verksamhet bland annat genom sin webbplats, genom nyhetsbrevet KonsumentMakt och pressmeddelanden.

Jag nämner bara några av  medlemmarna i Sveriges konsumenter  som är Coop, Äkta vara, handikapporganisationer m fl.

 

Sveriges Konsumenters syfte är att stärka konsumenter.

http://sverigeskonsumenter.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.