Kommer jag att var med i #blogg100 2015?

Ja jag har fått den frågan och svaret är nej. Anledningen är att jag gillar kvalitet framför kvantiet. Det är fjärde året på rad som Fredrik Wass som skriver på bloggen bisonblog.se startar upp #blogg100. Vill du delta måst du ha en blogg. Skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. #blogg100 startar söndagen den 1:e mars.

 

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Mina tips inför #blogg100

Det var faktiskt inte jobbigare än vad jag trodde att delta. Jag hade en massa synopsis som jag dammade av. Jag hade 90 synopsis då jag startade och jag hade 70 kvar efter #blogg100. I och för sig har jag bara varit med ett år men kan komma med lite tips för den som ska starta i år.

  1. Skriv inte om hur uttråkad du är på att skriva i #blogg100 2015. Ingen är intresserad utav att läsa sådant gnäll. Orkar du inte skriva en lång text så lägg ut en bild med någon förklarande text.
  2. Ha några inlägg som synopsis för att förhindra att hamna i dilemmat i punkten ovan.
  3. Bloggar du i WorldPress så kan du ladda hem en ett plugin som innehåller en editorialkalender. En editorialkalender håller rätt på och publicerar dina blogginlägg på rätt dag och tid.
  4. Förta er inte. Många bloggar 100 inägg. Sedan sover bloggen till det är dax till nästa  #blogg100. Har inte tips för hur man ska råda bot på det. Möjligen att ni går in i WorldPress och tar bort vilka datum som ni postar. Tar man bort datumet så ser det inte ut som bloggen somnat in.Kommer ni på mer så får ni gärna skriva i kommentarsfältet nedan.Innan jag gick med i #blogg100 i fjol så hade jag i flera år övervägt ifall jag skulle vara med. Ska väl erkänna att jag var inne och kikade på andra bloggar innan jag vågade gå med.Jag behöver nog inte den piskan och morot som #blogg100 2015 är. Jag har i flera år publicerat två inlägg i vecka. Ett inlägg på onsdag kväll och ett inlägg på söndag kväll.

Hade jag bott i Stockholm så hade jag gått på #blogg100 after worken på Interllecta Corporate. Det fanns andra #blogg100 avslutningar på andra platser i Sverige. Dock ingen i Helsingborg.

Lita fakta från förra årets #blogg 100. Det var över 800 som deltog. Det skrevs 22500 inlägg och 14 600 tweets taggades med #blogg100.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.